Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
2 godziny temu, S4Home napisał:

XT8F to super kolumny. ale nie ma szans na podłączenie ich pod 8150.

Kolumny z tego budżetu nie zagrają na swoje możliwości. Ograniczeniem bedzie amplituner.

Piotr

Tak myślałem. Tak piszą inni. Kojarzysz jak zagrają, czego będzie brakowało? 

Opcja 1

Jakie więc kolumny do tego Onkyo?

Opcja 2

Zakładałem wymianę na wzmacniacz tylko jaki? Obstawialbym Cyrus One lub HD.

Jakie różnice usłyszę między tym Onkyo a Cyrusem na przykład?

Napisano
Dnia 3.06.2020 o 15:42, lysyrafal napisał:

Z tańszych odtwarzaczy CD warto postawić na Pioneer PD-30AE. Odtwarzacze Blu-Ray tej firmy słynną z dobrego brzmienia i wykonania.

A ja pociągnę jeszcze powyższą kwestię - w jaki zatem min. model BR należałoby celować ze stajni Pioneer, żeby miał on audio z CD na poziomie PD30?

Napisano (edytowany)

Pisałem, że miałem tu na myśli wyższe modele odtwarzaczy BR, ale cenowo i jakościowo to już wyższa półka. W tej chwili są dostępne dwa modele, które grają na pewno lepiej od PD-30AE. Pytanie czy warto wydawać tyle kasy na BR jak można w tej cenie dostać lepszy CD. Z drugiej strony jeżeli ktoś potrzebuje odtwarzacz do różnych typów płyt to dobry wybór.

Edytowano przez lysyrafal
Napisano (edytowany)

Dokładnie tak. Kiedyś miałem podstawowy model BR Pioneer BDP-150K (używany tylko do filmów) i śmigał bez zarzutu, a jeszcze poszedł w dobre ręce.

Edytowano przez lysyrafal
Napisano

ok, dzięki za wyjaśnienie ;) zaintrygowała mnie tamta Twoja wypowiedź i sądziłem, że można szarpnąć jakieś BD, czy nawet UHD w rozsądniejszych pieniądzach, grające CD po analogu nie gorzej, niż wspomniane w tym wątku PD10/30

Napisano
1 godzinę temu, Markcox napisał:

ok, dzięki za wyjaśnienie ;) zaintrygowała mnie tamta Twoja wypowiedź i sądziłem, że można szarpnąć jakieś BD, czy nawet UHD w rozsądniejszych pieniądzach, grające CD po analogu nie gorzej, niż wspomniane w tym wątku PD10/30

Nie warto. Lepiej mieć osobno dobre CD i jakieś BR. Format BR się zmienia, nie wiadomo co będzie za kilka lat.... Może okazać że połowę nowych filmów nie da się odczytać. Nie warto inwestować w BR. CD jest nie zmienne od lat i nic tu raczej nowego nie wymyslą. Takie jest moje zdanie

Napisano

Tak przez chwilę naszła mnie myśl, że uda mi się przycebulować i upiec dwie pieczenie na jednym ogniu. Ale na logikę, w tym co piszesz jest dużo racji.

Tak swoją drogą, to czy pomiędzy PD10, a PD30, jedyne różnice są w gniazdach cyfrowych i wejściu na słuchawki, czy w brzmieniu również takowe występują?

Napisano
4 minuty temu, Markcox napisał:

Tak przez chwilę naszła mnie myśl, że uda mi się przycebulować i upiec dwie pieczenie na jednym ogniu. Ale na logikę, w tym co piszesz jest dużo racji.

Tak swoją drogą, to czy pomiędzy PD10, a PD30, jedyne różnice są w gniazdach cyfrowych i wejściu na słuchawki, czy w brzmieniu również takowe występują?

Podobno są. Tak mówią Ci którzy słyszeli.

Ja nie słyszałem. Wogóle jest problem z dostępnością odtwarzacza pd30 Pioneera

Napisano
2 godziny temu, hyde napisał:

Nie warto. Lepiej mieć osobno dobre CD i jakieś BR. Format BR się zmienia, nie wiadomo co będzie za kilka lat.... Może okazać że połowę nowych filmów nie da się odczytać. Nie warto inwestować w BR. CD jest nie zmienne od lat i nic tu raczej nowego nie wymyslą. Takie jest moje zdanie

Nie raczej nie wymyślą, tylko na pewno nie wymyślą. Były już próby w postaci SACD, ale z wiadomych przyczyn się nie przyjęło. Świat idzie w kierunku plików i streamingu, czy nam się to podoba czy nie. 

Napisano
6 minut temu, marcinc napisał:

Nie raczej nie wymyślą, tylko na pewno nie wymyślą. Były już próby w postaci SACD, ale z wiadomych przyczyn się nie przyjęło. Świat idzie w kierunku plików i streamingu, czy nam się to podoba czy nie. 

...i winylu 🙂

Napisano
41 minut temu, marcinc napisał:

tak, ale winyl kupuje się ze zgoła innych pobudek, sam dałem się w to wciągnąć ;) 

Kolekcjonerstwo ? 😉

Cieszę się że są winyle z jednego powodu.

CD są przez to tańsze 👍

Napisano
17 minut temu, hyde napisał:

Kolekcjonerstwo ? 😉

Cieszę się że są winyle z jednego powodu.

CD są przez to tańsze 👍

CD nie są tańsze dzięki winylom. CD są tańsze dzięki mp3 i streamingowi, które są jeszcze tańsze :)

Napisano

Możesz wypożyczyć kurierem CD Roksana i porównać. Co do Pioneera to przy takiej kwocie spójrz na pd70 . Napewno sprzęt na lata🙂. Jak się zgra z Roksana nie wiem musiałbyś posłuchać sam

Napisano
Dnia 23.10.2020 o 09:55, hyde napisał:

Tak myślałem. Tak piszą inni. Kojarzysz jak zagrają, czego będzie brakowało? 

Opcja 1

Jakie więc kolumny do tego Onkyo?

Opcja 2

Zakładałem wymianę na wzmacniacz tylko jaki? Obstawialbym Cyrus One lub HD.

Jakie różnice usłyszę między tym Onkyo a Cyrusem na przykład?

Zabraknie dynamiki, sterowania, rozdzielczości do takich kolumn. W zasadzie wszystkiego. Zakładanie sportowych , drogich opon do cinquecento z myslą że prędkość i komfort jazdy się poprawi.

Cyrus gra mocniej, bardziej rozdzielczo, swobodniej. Dobry wzmak pod niektóre kolumny. Ewentualnie jeszcze Xindak 06, NAD 356 BEE czy Pioneer A50 którego możemy zaoferować w bardzo dobrej cenie.

Piotr