S4Home Napisano 5 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2020 Kolumny są rozstawione 1,4m od siebie a 3 m do nich. Gra to z amplitunerem kina. W rogu i na twardej podłodze. No kto , tu i w czym pomoże? Prawda jest niestety dość twarda i szara. Ten system tutaj grac nie będzie. Trzeba znaleźć inną ścianę i wytłumić pomieszczenie. Jak się WAZ nie zgadza to nie ma tematu i już. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacmih04 Napisano 5 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 5 czerwca 2020 6 godzin temu, S4Home napisał: Kolumny są rozstawione 1,4m od siebie a 3 m do nich. Gra to z amplitunerem kina. W rogu i na twardej podłodze. No kto , tu i w czym pomoże? Prawda jest niestety dość twarda i szara. Ten system tutaj grac nie będzie. Trzeba znaleźć inną ścianę i wytłumić pomieszczenie. Jak się WAZ nie zgadza to nie ma tematu i już. Dlatego zapytałem czy ewentualna zmiana na amplituner stereo cos pomoże Sam piszesz ze gra to z amplitunerem kina , to nikt tu nie pomoże, więc pytam jeszcze raz , czy zmiana na amplituner stereo pomoze cos z dzwiękiem czy nie?. Jeżeli tak to moze ktos cos zasugeruje jaki sprzet powinienem kupic , no i nie za miliony wielkie zmiana sciany nie pomoże bo na innych scianach nie ma mozliwosci , bo albo schody albo zabudowa kuchenna , albo okno Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 5 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2020 Zmiana elektroniki nic tu nie pomoże. Jedyne co, to można zmienić pomieszczenie. Zasłony, dywan, inne umiejscowienie kolumn z możliwością szerszego rozstawienia i wyrównania chociaż trochę odległości kolumn do siebie i kolumn do słuchacza. Patrząc na zdjęcie które wstawiłeś, bez tak podstawowych zmian nawet sprzęt za grube miliony nie zgra. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacmih04 Napisano 5 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 5 czerwca 2020 53 minuty temu, rms.pl napisał: Zmiana elektroniki nic tu nie pomoże. Jedyne co, to można zmienić pomieszczenie. Zasłony, dywan, inne umiejscowienie kolumn z możliwością szerszego rozstawienia i wyrównania chociaż trochę odległości kolumn do siebie i kolumn do słuchacza. Patrząc na zdjęcie które wstawiłeś, bez tak podstawowych zmian nawet sprzęt za grube miliony nie zgra. rozumiem a co powiecie jakbym dokupił jakis sub? , pytam z czystej ciekawosci , bo widze ze bede musiał juz z tym zyc jak mam a jezeli sub cos pomoze to jaki byscie zasugerowali? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 5 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2020 Podchodząc do sprawy poważnie, powinieneś zacząć od pomiaru pomieszczenia. Skoro nie wychodzi Ci bas z Melodik to w sumie można wróżyć z kart. Z jednej strony subwoofer pozwala wiele naprostować, z drugiej skoro tak cienko jest przy BL40 to nie wiadomo na ile sub pomoże. Zawsze możesz próbować wypożyczyć subwoofer na testy i po prostu samemu się przekonać i sprawdzić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2020 Ja się pod to podpisuje .wymiana elektroniki tak jak jest teraz nie pomoże. A jeśli akceptujesz taka stereofonię jaka jest. Taka szczegółowość a brakuje ci tylko roku to dokup tani używany sub. Może troszkę lepszej jakości i tyle. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 5 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2020 Dopisze cos od siebie poniewaz posiadam te kolumny.Co prawda wersje druga tylnim BR ale jednak to te same kolumny.Oczywiscie inna elektronika i prawidlowe ustawienie plus adaptacja akustyczna pokoju.Dzwiek rewelacyjny a basu czasem nawet az za duzo.Tyle w tym temacie.Jesli ktos chce miec takie nowoczesne wystroje wnetrz, gole podlogi z plytek, gole okna i do tego umeblowanie ala 21 wiek plus ustawienie kolumn jak w tym przypadku....to jak koledzy juz napisali sprzet za milion zl tam tez nie zabrzmi porzadnie.Dodanie suba moim zdaniem moze jeszcze dodatkowo popsuc sprawe.Zamiast basu moze sie pojawic tylko dudnienie.Tak wiec jak widac czasem nowoczesnosc przynosi tez wiele klopotow i wcale nie jest taka fajna.A tak swoja droga....cały czas sie dziwie co ludzie widza w takiej surowiznie jesli chodzi o wystroje wnetrz.Dziwna moda nastala.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacmih04 Napisano 5 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 5 czerwca 2020 ok. Szkoda , ale na wystrój mieszkania to za bardzo nie mam wpływu , tak jak podejrzewam większość żonatych , Kolega T Z6 spróbowałby powiedziec to co napisał do mojej żony to ona wytłumaczyłaby mu , ze zrozumiałby co ludzie widzą w takiej surowiźnie :)a tak na poważnie to o gustach nie powinno sie mówić ," jednemu podobają sie ogórki a drugiemu ogrodnika córki ..." czy jakos tak :) w kazdym bądz razie dziękuje za udział w dyskusji i pozdrawiam serdecznie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 5 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2020 Masz racje.Ja tylko powiedzialem ze dziwi mnie cos takiego ale doskonale wiem ze wiekszosc osob taki wlasnie styl lubi.Takich odmiencow jak ja jest niewielu...Ale tacy odmiency maja lepsze warunki akustyczne w swoich pokojach....😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts