Marcin Czosnek Napisano 3 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2020 (edytowany) Dzień dobry, Zastanawiam się, czy wybrany przeze mnie zestaw, nada się do mojego małego salonu z aneksem. Mieszkanie jest przed etapem wykańczania i już teraz chciałbym zaplanować KD. Meble i rozmieszczenie jest bardzo wstępne, poglądowe. Interesuje mnie sprzęt głównie do oglądania filmów. Czy zestaw: TAGA HARMONY TAV-606 SE v.3 SPECIAL EDITION + TSW 90 v.4 ( https://audioexpert.pl/taga-harmony-tav606-se-v3-special-edition-tsw-90-v4-zestaw-kolumn-51-p-664.html )+ Yamaha HTR-2071 zagra w ogóle razem i czy nada się do tak małej przestrzeni? Żółte kwadraty jako głośniki, czerwono - żółty jako sub. PS. nie wiem jeszcze, czy będzie tam TV czy ekran do rzutnika. Edytowano 3 czerwca 2020 przez Marcin Czosnek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edward Gałka Napisano 3 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2020 (edytowany) 20m2 to nie jest mała przestrzeń, tą kanapę odsuń bardziej do tyłu ,surroundy trochę szerzej od przednich i masz idealne ułożenie 5.1 Co do kina, nie wiem czy nie lepiej kupić tagę 5.0+ magnat 302a Edytowano 3 czerwca 2020 przez Edward Gałka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 3 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2020 Umiejscowienie kolumn jest jak najbardziej odpowiednie. Moja propozycja jest trochę inna, ale moim zdaniem lepsza. Spójrz na zestaw Yamaha RX-V485 z kolumnami Polk Audio T531, całość możesz wspomóc mocnym, bardzo energicznym subwooferem Klipsch R-12SW. Zapraszam serdecznie na odsłuchy oraz oczywiście indywidualne wyceny dla forumowicza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Czosnek Napisano 3 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 czerwca 2020 (edytowany) Bardzo dziękuję za propozycję. Wdziałem ten zestaw proponowany innym użytkownikom i przyznam, że jest ciekawy. Nie napisałem jaki mam budżet, ale zestaw z subem klipsch wyjdzie zdecydowanie za drogo dla mnie. A bez suba KD podobno nie jest kompletne. Chciałbym się zamknąć w tych 4 tys. No chyba, żeby sub dokupić później... Polk audio to lepsze kolumny od tych Taga? Uspokoiłem się chociaż w kwestii rozmiarów pomieszczenia Edytowano 3 czerwca 2020 przez Marcin Czosnek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 3 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2020 Po prostu inne, ale to w zasadzie ta sama "półka" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Czosnek Napisano 3 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 czerwca 2020 (edytowany) Co jest nie tak z tym tanim Yamaha HTR-2071 ? Nie jest tak, że do V485 dopłacam ze względu na "bajery" jak BT czy wifi, których nie potrzebuje? EDIT https://www.q21.pl/yamaha-rx-v485-polk-audio-t531.html ten zestaw + polecany w innych tematach Magnat 302A Sporo taniej. Dobry pomysł? Edytowano 3 czerwca 2020 przez Marcin Czosnek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2020 To bardzo słaby model amplitunera. Kolumny fajne 606V3 do tego weź Yamahe 485 albo Pioneera. I do tego Magnat sub 302A Nie znajdziesz lepszego suba nowego do 1200 zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Czosnek Napisano 4 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 czerwca 2020 Wygląda na to, że na takim zestawie stanie. Znacie może miejsca do 100 km od Poznania, gdzie można posłuchać sprzętu (gdzie nie ignorują klientów)? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 4 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2020 Jesteśmy trochę dalej, bo koło Łodzi czyli miałbyś około 230km. Yamaha 2071 to słaby amplituner i szkoda pieniędzy na niego. Subwoofer możesz spokojnie dokupić sobie za jakiś czas ale jedno jest pewne, że w kinie domowym musi po prostu być. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Czosnek Napisano 4 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 czerwca 2020 Pomyslę, a byłem ostatnio w Pabianicach służbowo.. A2 to za droga zabawa na takie kursy. Na pewno się odezwę jak przemyślę. Dziękuję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2020 Wyślemy ci taki sprzet. Jak Ci nie siadzie to nam odeslesz I już. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mat Gos Napisano 24 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 24 czerwca 2020 Witam wszystkich, podłącze się lekko do tematu bo jest świeży i mam bardzo podobny salon do zagospodarowania. Bardzo naciągając budżet myślę o zakupie Onkyo 696 i na początek polecane m.in tutaj 606V3. Czy taki zestaw nadaje się w nieokreślonej przyszłości do sensownej rozbudowy na 5.1.2 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2020 Tak. 18 godzin temu, Mat Gos napisał: .1 + Magnat Sub 302A 18 godzin temu, Mat Gos napisał: .2 Tanie Magnaty IC do zabudowy I masz system. Zapraszam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mat Gos Napisano 25 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2020 4 godziny temu, S4Home napisał: + Magnat Sub 302A] Tanie Magnaty IC do zabudowy Sub pasuje. dzięki! Magnaty, że tanie pasuje , ale budowa podwieszanego sufitu w moim przypadku odpada. Czy są do nich dostępne jakieś obudowy czy też jakieś inne alternatywne sensowne, które na suficie można zawiesić? Na tym etapie mogę wpuścić kable w bruzdę na suficie, ale nie chcę całego sufitu obniżać... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 25 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2020 W takich sytuacjach ludzie albo robią DIY skrzynki na głośniki montażowe, albo stosują jako kolumny atmos surround'y o "płaskiej" budowie. Coś pokroju Heco 200f, STX E-200n etc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2020 dokładnie. Wówczas wybierasz płaskie kolumny i tak je montujesz. Do typów powiedzianych przez Mark Cox masz jeszcze Elac Debut On Wall czy Dali Oberon on wall. Ale to już droższe konstrukcję. Heco 200f juz długo jest niedostępny szkoda że w nowej serii nie ma tego modelu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts