Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam serdecznie

Między innymi dzięki pomocy na tym forum ( za co bardzo dziękuję) doszedłem do wniosku, że pora wymienić mojego onkyo 876 na coś nowszego. Amplituner musi spełnić 3 wymogi:

1. Amplituner w systemie 7.1 lub 7.2

2. Musi posiadać pre out na fronty (mam CA Azur 740a i działa w trybie końcówki mocy)

3. Mieć HDMI 2.0 z hdcp 2.2 (chodzi mi o filmy w 4k z hdr i 60k/s)

Pomieszczenie ~20 mkw. Fronty to Klipsch rf82, reszta pochodzi z zestawu heco MS, subwoofer 2x Klipsch r112sw. Budżet okolice 2500zł.

Z nowych w budżecie mieszczą się Denon avr x 2600 i Marantz sr 5010

Z używanych Marantz 6009, Pioneer VSX-1123-K, Denon x4100, denon x 3200, yamaha rx a 850

Sprzęt będzie w większości używany w kinie, czasem jakaś domówka ale to wtedy i tak tylko na frontach i wtedy CA będzie w użytku.

Pozdrawiam

Napisano

Niestety nie bardzo mam wyjście. Kupiłem nowy telewizor i chciałbym skorzystać z dobrodziejstw 4k, HDR itd. Już kombinowałem z różnymi opcjami jak uruchomić wszystko z użyciem mojego Onkyo, ale skończyło się na tym, ze nie bardzo jest jak. Niestety, żona już i tak nie bardzo jest skłonna do wydawania pieniędzy na wymianę sprzętu bo powiedzialem, że po wymianie telewizora koniec z wydatkami na sprzęt póki co, więc muszę się ratować sprzętem z niskiej półki. 

Napisano
9 godzin temu, Dawid Szumilas napisał:

2. Musi posiadać pre out na fronty (mam CA Azur 740a i działa w trybie końcówki mocy)

(...)

Z nowych w budżecie mieszczą się Denon avr x 2600 (...)

No to ten Denon niestety nie ma pre outów, a żałuję ;)

Ale w budżecie mieszczą Ci się Onkyo 696 lub Yamaha 695 które już je mają.

Chyba, że przy okazji chcesz zmieniać trochę brzmienie, bo to Ci da przesiadka na Denona/Marantza.