Hom_er Napisano 27 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 27 czerwca 2020 Dzień dobry, dotychczas miałem amplituner Yamaha rx-v673, ale postanowiłem zmienić na coś z dolby atmos. Pokój to 12m2, obecnie posiadam 3 głośniki Monitor Audio Radius 225 + Radius 180 + sub Taga tsw 90 v2 - wiem, że szału z głośnikami nie ma, ale na szybko potrzebował coś w rozmiarze i kolorze (sic!) i te wymienione pasowały W zasadzie służą do kina domowego (90%), jedynie 10 % to muzyka (w zasadzie każda). I teraz jaki amplituner (w kwocie do 3000 zł)? Warunkiem koniecznym jest wyjście słuchawkowe bluetooth i Dolby Atmos (np. 5.1.2). Moje typy: Marantz nr 1710 - czy moc jest wystarczająca? Marantz SR5014 - mogę wyrwać w interesującej mnie kwocie - ale czy nie jest to przerost formy nad treścią dla tych głośników? ewentualnie Onkyo TX-NR696 - wyraźnie niższa cena (ale czy jest bluetooth out?) lub Denon AVR-S950H (a nawet Denon AVR-X2600H)? Z góry dziękuję za sugestie! Pozdrawiam! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 28 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2020 W Twoim pomieszczeniu spokojnie wystarczy moc Marantz NR1710, będzie to moim zdaniem najlepsze dla Ciebie rozwiązanie. Zapraszam do nas na odsłuchy oraz oczywiście indywidualne wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2020 A czemu zmieniać? A Yamaha 685? Denon do Radiusa będzie za mało czytelny. Stawiam bym na Onkyo 696 też, pod warunkiem że układ nie jest problematyczny i nie ma BT OUT. Zapraszam po wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hom_er Napisano 29 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 czerwca 2020 Bardzo dziekuję za wypowiedzi. Chyba jednak bedzie sr5014 - daje wiecej możliwości na przyszłość od 1710. Dźwięk po bluetooth na sluchawki jest konieczny - zatem onkyo odpada. Ale podobno ma sie pojawić marantz sr5015 - wiecie może co ma sie zmienić w odniesieniu do 5014? I kiedy ma sie pojawić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2020 No pewnie to samo co z w Denonie. To przecież ta sama firma. Czy 8 k i + 500 zł Nie wiem kiedy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 30 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2020 NIestety nie wiemy kiedy może się pojawić nowy model i jakie będą różnice w brzmieniu. Musimy czekać, na pewno cena będzie wyższa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 lipca 2020 Udostępnij Napisano 1 lipca 2020 W brzmieniu żadna. To juz Ci powiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hom_er Napisano 1 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 1 lipca 2020 Dzięki za pomoc i dyskusję. Wygląda na to (jeszcze nie mam w domu), że uda mi się kupić w super cenie Marantza 5014 To jeszcze pytanie dotyczące głośników sufitowych. Zdaję sobie sprawę, że zwykle większe znaczy lepsze (takie uogólnienie), ale biorę pod uwagę zdanie żony co do wyglądu naszego sufitu (podwieszanego) muszę iść na kompromis. Akceptowalna jest wielkość z głośnikiem 160 mm, w cenie do 1000 zł za dwie sztuki. Wygląda na to, że wybór jest następujący: Tańsze: Magnat IC 62 Heco INC 62 Droższe; Heco Basic INC 262 Hec Instal INC 602 Monitor Audio Pro-65 (z tymi byłby komplet jednej firmy) No i pytania: 1. Które zagrają z resztą mojego zestawu najlepiej? 2. Jeśli to któreś z droższych, to czy jest to na tyle duża różnica w stosunku do tańszych, że warto dopłacić. A może jednak upierać się (urabiać żonkę) przy 200 mm głośnikach ? Bo różnica w jakości jest tego warta - mając cały czas na uwadze, że to "tylko" głośniki dodatkowe/efektowe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 lipca 2020 Udostępnij Napisano 2 lipca 2020 13 godzin temu, Hom_er napisał: Wygląda na to (jeszcze nie mam w domu), że uda mi się kupić w super cenie Marantza 5014 2000 zł? Tańsze Heco zdecydowanie wystarczą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hom_er Napisano 2 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 lipca 2020 1 godzinę temu, S4Home napisał: 2000 zł? Niestety bliżej 3000 zł (ale poniżej tej kwoty). Bardzo dziękuję za wszelkie sugestie! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 lipca 2020 Udostępnij Napisano 3 lipca 2020 No to będzie standardowa cena jak/ jeśli wejdzie 5015 do sprzedaży. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts