lukasz_pro Napisano 17 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2009 witam,tak jak w temacie wg mnie na odsłuch poszły zajefajnie basik jak z suba prawie ale cena 1500 za 1 sztuke to nie zaduzo? prosze gdzie mozna je tanio kupic a w sklepie grały na harman/kardon ale modelu nie znam , a czy są wzmacniacze stereo harman/kardon z wyjsciemna sub aktywny ?link do kolumn-------------------------> http://allegro.pl/item530187882_jbl_es_100..._podlogowe.html (sory że z allegro ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 17 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2009 lenistwo : prosze: http://forum.audio.com.pl/index.php?showtopic=5222Inna sprawa : one już nadają się do nie małych pomieszczeń , w małych się zduszą i będzie klapa, wzmacniacz + kable + transport i zestaw gra.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kibic1 Napisano 17 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2009 Wybierz sobie jedną z wyszukiwarek internetowych .Wpisz model kolumn np do skąpca i poda ci ceny w różnych sklepach.Sprawdź czy nie ma sklepu w twojej okolicy.Zaoszczędzisz na koszcie transportu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_pro Napisano 17 stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 17 stycznia 2009 właśnie po czy poznać ze ma sie za mocny sprzet na pokuj? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 17 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2009 Jak "sie" ma "sprzet" za słaby - to wychodzi "pokuj", a jak lepszy - to wtedy "pokój"... Niech pokój będzie z Tobą! Sie ma! A tak na przyszłość dbaj o ortografię... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_pro Napisano 17 stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 17 stycznia 2009 heh możesz jaśniej ?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pharaonxp Napisano 17 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2009 Cytat heh możesz jaśniej ?? Jaśniej chyba nie można Ty naprawde musiałeś nie lubić pani od języka POLSKIEGO .pozdro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_pro Napisano 17 stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 17 stycznia 2009 no wiem że wam chodzi o błędy ortograficzne ale ja pytam jak poznać że masz za mocne kolumny do danego pokoju ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 6 lutego 2009 Udostępnij Napisano 6 lutego 2009 Generalnie do tego trzeba osłuchania .Przy zbyt małym pokoju przede wszystkim traci bas ,robi się dudniący ,wzbudza się.Choć kiedyś słuchałem kolumny B&W ,tak zwane beczki w 24 m2 i było be a potem ich właściciel wylądował w 8 czy 9 metrach ,kolumny stały pół metra od tapczana i zagrały cudnie ,nigdy mi się tak przyjemnie nie słuchało tych kolumn,a chciałem je mieć więc słuchałem gdy tylko nadarzyła się okazja.Co ciekawe były podłączone do końcówek mocy Luxmana dwa razy 200 wat. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_pro Napisano 7 lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 7 lutego 2009 a co do tych es 100 ile trzeba miec m2 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kibic1 Napisano 7 lutego 2009 Udostępnij Napisano 7 lutego 2009 Myślę że te kolumny powinny grać w pomieszczeniu około 30 m2 .Mają sporą moc jak i spore rozmiary.Wybierz trochę mniejsze kolumny z katalogu JBL. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_pro Napisano 7 lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 7 lutego 2009 co byś zaproponował w rozsądnej cenie ? mam gdzies 2,5 x4m i odrazu powiec jak mają stać kolumny z góry dzięki, podkreślam zależy mi na mocny,czystym i nie dudniącym basie i żeby był akurat na mój pokój pozdro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz72 Napisano 7 lutego 2009 Udostępnij Napisano 7 lutego 2009 Kurcze stary 12m2 to malutki pokoik.Hmm... a muyslales nad jakimis kolumnami podstawkowymi i do tego standy?Moj znajomy mial taki pokoik u niego graly wlasnie "podstawki" na standach i szczerze Ci powiem ze nawet to ladnie "chodzilo".Pozdro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazalski Napisano 7 lutego 2009 Udostępnij Napisano 7 lutego 2009 tomasz72nie wiem jakim wzorem obliczales ze 4x2,5 to 12 m :] Chyba 10 ;pposzukaj paradigmow monitor 3. Na niskich standach (40cm) i powinno byc wporzadku ! Ustaw na krotszej scianie oddalone z 30 cm od sciany bocznej i 50 od tylniej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_pro Napisano 7 lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 7 lutego 2009 czyli "kolumienki" z osobnym nisko tonowym odpadają ??? i tak na marginesie mam głośniki do kompa logitech z-2300 i mam problem z rozmieszczeniem suba tz pod biurkiem huczy i dudni (80-150hz)w innym mjejscu jest buuuuuu buuuuuuu znaczy jest tak jak by sie zapodało jakiegoś gangsta rap i poszedło do przedpokoju albo wyszło na kladke schodową.czy to jest wina tego że w pokoju mam "goły" parkiet??pozdro i czekam na odpowiedź Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazalski Napisano 8 lutego 2009 Udostępnij Napisano 8 lutego 2009 Zastosowanie kolumn podlogowych w pomieszczeniu 10m mija sie celem. ! 1 srednioniskotonowy spokojnie wystarczy nawet nie duzy rozmiarowo ! Moze byc to i wina parkietu, poloz na dywnie , najlepiej z dlugim wlosiem i wtedy zobacz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz72 Napisano 9 lutego 2009 Udostępnij Napisano 9 lutego 2009 Cytat tomasz72nie wiem jakim wzorem obliczales ze 4x2,5 to 12 m :] Chyba 10 ;pposzukaj paradigmow monitor 3. Na niskich standach (40cm) i powinno byc wporzadku ! Ustaw na krotszej scianie oddalone z 30 cm od sciany bocznej i 50 od tylniej. Kurcze! Faktycznie nie wiem skad mi sie wzielo to 12m2 - moj blad sorki! Ale z glosnikami podstawkowymi dobry pomysl dalem Chociaz jeden plusPozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_pro Napisano 2 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 2 marca 2009 odświeżam temat , a tak na marginesie dziś mnie z lekka zatkało ponieważ byłem z kumplem w media markt (dzień wcześniej w saturnie (( galeria bałtycka)) ) i w saturnie słuchałem właśnie tych jbl i grały miodnie ale na drugi dzień czyli dziś w media markt był jakiś sub jbl ok 2000ł z głośnikiem 30 cm i grał dość dziwnie..... grał tak bucząco nie wiem dlaczego.... patrzałem z tyłu i level był na pół a crossover ( chyba częstotliwosć) na 50 hz z czego nie rozumiem że pasmo subwoofera wynosi 25-150 hz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 2 marca 2009 Udostępnij Napisano 2 marca 2009 Była ustawiona częstotliwość odcięcia - czyli grał od samego dołu do tych ustawionych 50Hz.Jeśli był źle dopasowany do reszty sprzętu (tutaj prawdopodobnie - za głośno), to nic dziwnego że grał dziwnie. Jest sztuką tak dostroić sub do kolumn, by wszystko dobrze grało...Jeśli sub kosztował ok 2 tysiące, to był to zapewne JBL ES250 P. Poniżej link do aukcji z takim subemhttp://allegro.pl/item565054538_jbl_es_250...32_2265195.htmlPozdrawiamPS. Jeżeli masz problem z ortografią (a masz niewątpliwie! ), to pisz w Wordzie (sprawdzi Ci błędy - popraw je) i potem wklejaj na Forum. Będzie to zdecydowanie lepiej wyglądało! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_pro Napisano 2 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 2 marca 2009 fronty to chyba były jakieś infinity za ok 1700 zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur77 Napisano 3 marca 2009 Udostępnij Napisano 3 marca 2009 hehehehe! Panowie! Mialem wlasnie odpowiedziec, ale po przeczytaniu calego tematu zapomnialem, co chcialem napisac, bo padam ze smiechu ....to naprawde trzeba przeczytac jednym tchem, heheheheh Najciekawsza jest "przeplatanka" rzeczowych i konkretnych wypowiedzi (RoRo, Kibic1, audionet) z calä resztä o problemach matematyczno - jezykowych , he,he,he He,he,he....przepraszam, jesli Kogos tym urazilem. Jesli tak - zwalam to na grype (a ta, niestety - niemiecka, pewnie "dobrej jakosci" ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_pro Napisano 3 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 3 marca 2009 Cytat hehehehe! Panowie! Mialem wlasnie odpowiedziec, ale po przeczytaniu calego tematu zapomnialem, co chcialem napisac, bo padam ze smiechu ....to naprawde trzeba przeczytac jednym tchem, heheheheh Najciekawsza jest "przeplatanka" rzeczowych i konkretnych wypowiedzi (RoRo, Kibic1, audionet) z calä resztä o problemach matematyczno - jezykowych , he,he,he He,he,he....przepraszam, jesli Kogos tym urazilem. Jesli tak - zwalam to na grype (a ta, niestety - niemiecka, pewnie "dobrej jakosci" ) co sugerujesz ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts