S4Home Napisano 24 lipca 2020 Udostępnij Napisano 24 lipca 2020 Ok no to rozumiem. A możesz dołożyć do M4? Bo to znacznie lepsze kolumny. Także od nowych Pearl 25 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adixon371 Napisano 24 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 lipca 2020 17 godzin temu, milk-monster napisał: Na słynnym portalu A jest prawie nowe Onkio A9030 licytacja albo kup teraz za 699 może warto? Myślę, że warto ja nie licytuję, sprzęt juz wybralem i zamówiłem teraz czekam, i będe mógl się podzielić opinią, czekam z niecierpliwością Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 lipca 2020 Udostępnij Napisano 24 lipca 2020 W takim razie czekamy na twoją opinię po pierwszych odsłuchach może jakieś zdjęcia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 lipca 2020 Udostępnij Napisano 25 lipca 2020 No dobrze zakupiłeś sprzęt super 😉 Ale jak masz zamiar podłączyć wzmacniacz z komputerem DACA też kupiłeś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adixon371 Napisano 25 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 lipca 2020 6 godzin temu, milk-monster napisał: No dobrze zakupiłeś sprzęt super 😉 Ale jak masz zamiar podłączyć wzmacniacz z komputerem DACA też kupiłeś? nie wiem czy będę słyszał różnicę, w przyszłości planuje dokupić DACA, ale raczej będę chciał gdzieś usłyszeć czym się różni, bo nie jestem zbyt wyczulony na takie różnice Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 lipca 2020 Udostępnij Napisano 25 lipca 2020 48 minut temu, adixon371 napisał: nie wiem czy będę słyszał różnicę, w przyszłości planuje dokupić DACA, ale raczej będę chciał gdzieś usłyszeć czym się różni, bo nie jestem zbyt wyczulony na takie różnice Jeżeli zakupiłeś CA A5 jak było w propozycji to nie połączysz go z komputerem bez DACA chodzi o gniazda TOSLINK - COAXIAL - USB Może @Q21 i @S4Home pomoże i wytłumaczy koledze jako branża fachowa! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adixon371 Napisano 25 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 lipca 2020 1 godzinę temu, milk-monster napisał: Jeżeli zakupiłeś CA A5 jak było w propozycji to nie połączysz go z komputerem bez DACA chodzi o gniazda TOSLINK - COAXIAL - USB Może @Q21 i @S4Home pomoże i wytłumaczy koledze jako branża fachowa! no to się pogubiłem, jak patrze na tylnii i/o to widze wyjścia aux, posiadajac przejsciowke jack na 2 cinch to nie zadziala? nie rozumiem, przydałoby się wytłumaczenie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 lipca 2020 Udostępnij Napisano 25 lipca 2020 (edytowany) 1 godzinę temu, adixon371 napisał: no to się pogubiłem, jak patrze na tylnii i/o to widze wyjścia aux, posiadajac przejsciowke jack na 2 cinch to nie zadziala? nie rozumiem, przydałoby się wytłumaczenie Jack na 2 cinch zadziała Ale DAC da lepszy dźwięk 😉 Ja poprostu szybciej piszę jak pomyślę takie już moje ADHD 😜 Edytowano 25 lipca 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adixon371 Napisano 25 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 lipca 2020 1 godzinę temu, milk-monster napisał: Jack na 2 cinch zadziała Ale DAC da lepszy dźwięk 😉 Ja poprostu szybciej piszę jak pomyślę takie już moje ADHD 😜 a ja już przestraszony po co ja przejsciowke zamawialem, jak mowilem najpierw musze porownac dźwięk z dacem i bez, ponoć niektórzy nie słyszą różnicy, więc nie będe brał w tym momencie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 lipca 2020 Udostępnij Napisano 25 lipca 2020 42 minuty temu, adixon371 napisał: a ja już przestraszony po co ja przejsciowke zamawialem, jak mowilem najpierw musze porownac dźwięk z dacem i bez, ponoć niektórzy nie słyszą różnicy, więc nie będe brał w tym momencie Wprowadziłem troszkę zamieszania sorry będzie ok z Jack i chinch Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adixon371 Napisano 25 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 lipca 2020 (edytowany) 2 godziny temu, milk-monster napisał: Wprowadziłem troszkę zamieszania sorry będzie ok z Jack i chinch ale jak już o tych dacach mówimy, to może polecicie coś na przyszłość? Najlepiej budżetowego A tak wogóle jaki ma sens uzywać daca jezeli zazwyczaj odtwarzam pliki w 48 kHZ? Edytowano 25 lipca 2020 przez adixon371 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 lipca 2020 Udostępnij Napisano 26 lipca 2020 14 godzin temu, adixon371 napisał: ale jak już o tych dacach mówimy, to może polecicie coś na przyszłość? Najlepiej budżetowego A tak wogóle jaki ma sens uzywać daca jezeli zazwyczaj odtwarzam pliki w 48 kHZ? Proponuję poczytać w sieci na temat przetworników-cyfrowo analogowych typu DAC Jest mnóstwo potrzebnych informacji czy warto kupić takie urządzenie jak działają itp. Ja osobiście uważam że warto! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 lipca 2020 Udostępnij Napisano 27 lipca 2020 Przepraszam panowie w weekendy nie piszę czy jest jeszcze jakiś problem z podłączeniem ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 lipca 2020 Udostępnij Napisano 27 lipca 2020 46 minut temu, S4Home napisał: Przepraszam panowie w weekendy nie piszę czy jest jeszcze jakiś problem z podłączeniem ? Weekend wolny czas trzeba to szanować! Ja akurat w weekendy pracuję niestety ☹️ Wracając do tematu kolega @adixon371 będzie łączył wzmacniacz z komputerem przez Jack i 2x Chinch uważam że jest to kiepskie połączenie lepiej kupić budżetowy DAC tylko jaki to już nie do mnie z tym tematem @S4Home doradź coś sensownego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 lipca 2020 Udostępnij Napisano 27 lipca 2020 @adixon371 i jak sprzęt doszedł gra już u ciebie co ostatecznie kupiłeś ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 lipca 2020 Udostępnij Napisano 28 lipca 2020 Zdecydowanie. Polują na używany musical fidelity vdac II za to dasz 300 zł? Ewe Tusk nie drożej i już na lata arcam rdac Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adixon371 Napisano 29 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 lipca 2020 Dnia 27.07.2020 o 20:34, milk-monster napisał: @adixon371 i jak sprzęt doszedł gra już u ciebie co ostatecznie kupiłeś ? sprzęt już jest dzisiaj będzie podłączany Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 lipca 2020 Udostępnij Napisano 29 lipca 2020 36 minut temu, adixon371 napisał: sprzęt już jest dzisiaj będzie podłączany Może jakieś fotki co ostatecznie kupiłeś ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adixon371 Napisano 29 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 lipca 2020 Wiem, że to strasznie głupie, ale jak podłączyć kolumny do terminala? Od znajomego słyszałem, że trzeba pomierzyć rezystencje i impedancje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek_86 Napisano 29 lipca 2020 Udostępnij Napisano 29 lipca 2020 Jak widzisz masz możliwość podłączenia kolumn 4 ohm jak i 8 ohm, z tyłu na naklejce kolumn też będziesz miał napisane jaką impedancje posiadają kolumny, Twój wzmacniacz współpracuje z kolumnami od impedancji 4 ohm więc praktycznie każde podłączysz bez problemu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adixon371 Napisano 29 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 lipca 2020 8 minut temu, Bartek_86 napisał: Jak widzisz masz możliwość podłączenia kolumn 4 ohm jak i 8 ohm, z tyłu na naklejce kolumn też będziesz miał napisane jaką impedancje posiadają kolumny, Twój wzmacniacz współpracuje z kolumnami od impedancji 4 ohm więc praktycznie każde podłączysz bez problemu Dziękuje za odpowiedź a mógłbym jeszcze się dowiedzieć pod, które dokładnie terminale podpiąć? Ten najbardziej po lewo i po prawo czy w jaki sposób? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek_86 Napisano 29 lipca 2020 Udostępnij Napisano 29 lipca 2020 Z tego co widać nie ma tu podziału na speaker "A" czy "B", nie ważne do których podepniesz, Ważne aby lewa kolumna była podpięta pod LEFT, a prawa pod RIGHT (we wzmacniaczu te wyjścia są zmostkowane) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 lipca 2020 Udostępnij Napisano 29 lipca 2020 33 minuty temu, adixon371 napisał: Dziękuje za odpowiedź a mógłbym jeszcze się dowiedzieć pod, które dokładnie terminale podpiąć? Ten najbardziej po lewo i po prawo czy w jaki sposób? Witam do tego CA A5 Możesz podpiąć dwie pary kolumn. Dwie kolumny podepnij pod obojętnie którą stronę lewa czy prawa do bez znaczenia Masz opisane LEFT to lewy głośnik RIGHT to prawy głośnik Czerwony to plus czarny to minus masz wszystko opisane Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek_86 Napisano 29 lipca 2020 Udostępnij Napisano 29 lipca 2020 To bardziej do bi-wiringu jest a nie do podpięcia dwóch par kolumn zresztą kto podpina dwie pary różnych kolumn na raz a jeżeli autor jednak by chciał podpiąć dwie pary TYCH SAMYCH KOLUMN to impedancja ich nie może być niższa niż 8 ohm Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 lipca 2020 Udostępnij Napisano 29 lipca 2020 (edytowany) 28 minut temu, Bartek_86 napisał: To bardziej do bi-wiringu jest a nie do podpięcia dwóch par kolumn zresztą kto podpina dwie pary różnych kolumn na raz a jeżeli autor jednak by chciał podpiąć dwie pary TYCH SAMYCH KOLUMN to impedancja ich nie może być niższa niż 8 ohm No widzisz kolego całe życie człowiek się uczy dzięki za cenne informacje 😉 Edytowano 29 lipca 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts