adixon371 Napisano 29 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 lipca 2020 9 godzin temu, milk-monster napisał: Może jakieś fotki co ostatecznie kupiłeś ? Już mam wszystko podłączone pierwsze wrażenie jest takie, że przestrzaszylem sie niedzialajacym portem jack w kompie, potem wsio działało, myślę, żę volume jest wystarczający, ustawienie niskich tonów działa bardzo dobrze, bass rozkoszuje moje uszy, co do stanu wizualnego wzmak jest w prawie idealnym wyglądzie, kolumny podobnie, tylko lewa kolumna ma 3 male defekty, 2 z tylu i 1 jeden z przodu, dla mnie jest to nie zauwazalne, przeciez liczy sie dzwięk a nie wygląd. Narazie ni mi w głowie wymieniać sprzęt, myśle, że narazie DAC mi niepotrzebny i tak zazwyczaj odtwarzam muzykę w dosyć niskiej jakości. A tutaj zdjęcie zestawiku: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 lipca 2020 Udostępnij Napisano 29 lipca 2020 (edytowany) Najważniejsze że tobie się podoba i tobie pasuje gratuluję zestawu 👍 Pozdrawiam Edytowano 6 sierpnia 2020 przez Gość Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adixon371 Napisano 2 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2020 Ah i już pojawił się problem, w prawej kolumnie od poczatku cos zdawalo sie nie tak, ale to olałem, dzisiaj zaczelo cos trzeszczeć, po lekkim naciskaniu dołu membrany słychać coś jakby tarcie. Co to może być i co można z tym zrobić? Wymieniać głośnik? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2020 (edytowany) Kupiłeś przez internet? Możesz oddać towar w ciągu 14 dni bez podania przyczyny minął już ten termin? Edytowano 6 sierpnia 2020 przez Gość Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adixon371 Napisano 2 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2020 (edytowany) Tak, ale nie posiadam już żadnych kartonów, a przesyłka też będzie swoje kosztowała Edytowano 6 sierpnia 2020 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2020 (edytowany) Ja bym skontaktował się ze sprzedawcą co on zaproponuje proponuję zadzwonić bo przez e-mail może zwlekać do tych gwarantowanych 14 dni wejdź na aukcję co kupiłeś i poczytaj o zwrotach jakie koszty Jak zwracałem towar z A to koszty dzieliliśmy na połowę ja w jedną stronę sprzedawcą w drugą A może zawieszenie gumowe głośnika jest do wymiany dzwoń może pokryję koszty w opisie aukcji była wzmianka że coś jest nie tak z prawą kolumną? Edytowano 6 sierpnia 2020 przez Gość Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adixon371 Napisano 2 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2020 Było mówione, że są w 100 procentach sprawne, produkt kupowany od firmy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2020 Jeżeli tak to dzwoń jutro do nich to jest w kwestii sprzedającego sprawę załatwić Napisz co załatwiłeś Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2020 To koniecznie się do nich odezwij. wyjaśnij na czym polega problem. Jeśli miałeś kartony a je wyrzuciłeś to przesyłka sposób pakowania możesz być obarczony tym niestety Ty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adixon371 Napisano 3 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2020 Ugadałem się dzisiaj ze sprzedawcą, ponoć ma wysłać inny sprawny głośnik niskotonowy w zamian za ten niedzialający, ma pokryć koszty wysyłki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2020 Czyli sprzedawca podchodzi profesjonalnie do tematu i o to chodziło! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 4 sierpnia 2020 No to elegancko. Głośnik jest oryginalny? Miał na miejscu czyżby wiedział Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 4 sierpnia 2020 Jeżeli głośnik nie będzie oryginalny to kolumny stracą dużo na dźwięku miejmy nadzieję że się koleś postara Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2020 No tak tylko pytałem. Bo skąd od "kopa" ma nowy oryginalny. 1. Albo wiedział że coś jest nie tak 2. Albo zamiennik? no nie wiem. Trzymam kciuki żeby było dobrze! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2020 Pozostaje czekać co nam napisze w sprawie tej felernej kulumny @adixon371 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 6 sierpnia 2020 Wiadomo już co z tym głośnikiem dotarł oryginalny jest? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adixon371 Napisano 6 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 sierpnia 2020 (edytowany) Przyszedł przed chwilą, niby sprawny, originalny. Ale też słuchać delikatne tarcie przy wciskaniu, ale jak teraz sprawdziłem, to w lewej takowe również jest, a może jednak tarcie jest normalną rzeczą, w tych glosnikach tarcie jest tylko przy mocniejszym docisku Edytowano 6 sierpnia 2020 przez adixon371 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 6 sierpnia 2020 (edytowany) Po czym sądzisz że oryginalny rozbierałeś kolumnę porównywałeś oba głośniki? Szczerze nigdy o takim tarciu nie słyszałem może ktoś bardziej techniczny coś podpowie @Inferno może ty coś doradzisz może znasz kto doradzi Edytowano 6 sierpnia 2020 przez Gość Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adixon371 Napisano 6 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 sierpnia 2020 oryginalne są same głośniki niskotonowe, napisane jest tannoy m3 i jakis numer seryjny (znaczy tyle wiem, ze jest oryginalne) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 6 sierpnia 2020 Wychodzi na to że głośnik jest oryginalny Najlepiej podjechać do warsztatu żeby fachowiec ocenił czy jest w dobrym stanie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 6 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 6 sierpnia 2020 (edytowany) Nie bardzo doradzę ale wiem że wciskanie membrany to nie jest najlepszy pomysł na test, sam ruch musi być osiowo, nie wiem czy ręcznie nie przekrzywiasz i to jest powodem tarcia. Trzeć nic nie powinno to na bank. Ale ja bym nie wciskał tylko wymienił i sprawdził Może się okazać że one w obudowie nawet nie są lutowane tylko są na wsuwki czyli wymiana nie powinna być trudna. Edytowano 6 sierpnia 2020 przez Inferno Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 6 sierpnia 2020 (edytowany) Generalnie w sprawnym głośniku nic nie powinno trzeć ocierać oto powinien być bezszelestny. Chyba że uzwojenie cewki padło to już do lekarza z nim Edytowano 6 sierpnia 2020 przez Gość Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 6 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 6 sierpnia 2020 Jesli nacisk jest centralnie na membrane a nie gdzies z boku i wystepuje tarcie, tzn ze do wymiany głośnik Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 6 sierpnia 2020 (edytowany) Na to wychodzi że w obu kolumnach jest ten problem i w głośniku dosłanym przez sprzedawcę też jest to samo trzeba naciskać osiowo ale i tak tego nie sprawdź w 100% Pisałem żeby oddał kolumny koszty wysyłki by tylko stracił Edytowano 6 sierpnia 2020 przez Gość Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adixon371 Napisano 6 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 sierpnia 2020 24 minuty temu, Chyba Miro 84 napisał: Jesli nacisk jest centralnie na membrane a nie gdzies z boku i wystepuje tarcie, tzn ze do wymiany głośnik na wszyskich trzech przypadkach jest to wyłącznie na dole membrany Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts