MobyDick Napisano 18 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2020 Myślę że wtedy droższy kabel nic lub przynajmniej bardzo niewiele zmieni. Niektóre subwoofery brzmią mocniej a inne mniej. Jeśli ten należy do tych które brzmią same z siebie to najlepszy kabel nic tu nie pomorze. Przecięcie przewodu pozwala ocenić czy jest faktycznie ekranowany. Gorzej jeśli ekran jest podłączony z jednej strony. Z tego względu warto spróbować podłączyć go odwrotnie niż jest teraz. W jednym z położeń może brumić mniej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2020 No nie wiem w takim razie zobaczmy to. Weź od nas Luna 8 na testy. Dalej będą problemy z subem to będziesz szukać rozwiązania gdzie indziej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 19 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2020 19 godzin temu, MobyDick napisał: Myślę że wtedy droższy kabel nic lub przynajmniej bardzo niewiele zmieni. Niektóre subwoofery brzmią mocniej a inne mniej. Jeśli ten należy do tych które brzmią same z siebie to najlepszy kabel nic tu nie pomorze. Przecięcie przewodu pozwala ocenić czy jest faktycznie ekranowany. Gorzej jeśli ekran jest podłączony z jednej strony. Z tego względu warto spróbować podłączyć go odwrotnie niż jest teraz. W jednym z położeń może brumić mniej. Niektóre subwoofery brumią mocniej a inne mniej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadzik Napisano 19 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2020 1 godzinę temu, S4Home napisał: No nie wiem w takim razie zobaczmy to. Weź od nas Luna 8 na testy. Dalej będą problemy z subem to będziesz szukać rozwiązania gdzie indziej. U Was na sklepie widziałem tylko Luna 7. Ale widziałem tańszy wireworlda, 4m za 120 zł. https://s4home.pl/produkt/wireworld-terra-subwoofer-cable-4-0m/ Za tyle jeszcze mógłbym kupić, jakby nie było tego brumienia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 19 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2020 (edytowany) Jeśli dasz 4 m w miejscu gdzie wystarczy 1,5 m to będzie pozwijany i spodziewał bym się że raczej będzie bardziej brumić. Kabel wcale nie musi być specjalnie przeznaczony do subwoofera. Próbowałeś podłączyć kabel który masz w obu kierunkach ? Edytowano 19 sierpnia 2020 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2020 21 godzin temu, Tadzik napisał: U Was na sklepie widziałem tylko Luna 7. Ale widziałem tańszy wireworlda, 4m za 120 zł. https://s4home.pl/produkt/wireworld-terra-subwoofer-cable-4-0m/ Za tyle jeszcze mógłbym kupić, jakby nie było tego brumienia nie ma kto aktualizować strony. Zadzwoń do nas. Dobierzemy. Pozyczymy. Jak się nie sprawdzi to oddasz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadzik Napisano 20 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2020 1 godzinę temu, S4Home napisał: nie ma kto aktualizować strony. Zadzwoń do nas. Dobierzemy. Pozyczymy. Jak się nie sprawdzi to oddasz. Fajnie, dzięki. Z tym, że nie chciałbym tyle wydawać, więc wolałbym wytestować tańszy, który będę mógł już zostawić jak się sprawdzi. Póki co sprawdzę jeszcze opcję z odwróceniem kabla, tak jak MobyDick wspomniał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadzik Napisano 21 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2020 Odwrócenie kabla nic nie zmieniło, sprawdzę jeszcze, czy da się go skrócić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2020 Ok. Daj ewentualnie znać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadzik Napisano 23 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 sierpnia 2020 Podłączyłem inny kabel, skróciłem ten co miałem i jest to samo. Myślę, że to subwoofer jest sprawcą. Napisałem do sprzedawcy, zobaczymy co odpisze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 23 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 23 sierpnia 2020 Bardzo możliwe że te subwoofery tak już mają. Możesz jeszcze odwrócić polaryzację wtyczki zasilania i zobaczyć czy brumi mniej ( jeśli jest to możliwe ). To samo możesz zrobić z amplitunerem i potem znowu z subwooferem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2020 Masz tego suba od Canton Movie tak? To ja się nie spotkałem z takimi przydźwiękami a kilka setów widziałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadzik Napisano 24 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2020 (edytowany) 19 godzin temu, MobyDick napisał: Bardzo możliwe że te subwoofery tak już mają. Możesz jeszcze odwrócić polaryzację wtyczki zasilania i zobaczyć czy brumi mniej ( jeśli jest to możliwe ). To samo możesz zrobić z amplitunerem i potem znowu z subwooferem. Już myślałem, że jest dobrze, jak przełączyłem w ampli na reverse i subie polaryzację na minus, ale było dobrze przez parę godzin, a dzisiaj już od samego włączenia co chwile brumienie... Edit : po włączeniu była tragedia, teraz już tylko jakieś małe zakłócenia co parę/paręnaście minut, ale jeszcze są. 1 godzinę temu, S4Home napisał: Masz tego suba od Canton Movie tak? To ja się nie spotkałem z takimi przydźwiękami a kilka setów widziałem. Wziąłem tego Elac za 1800zł. Cantona już nigdzie nie mieli. Edytowano 24 sierpnia 2020 przez Tadzik Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 24 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2020 Problem może nasilać to ze subwoofer jest nastawiony zbyt głośno. Warto zadbać aby ustawić możliwie głośno subwoofer z poziomu amplitunera i potem go przyciszyć do odpowiedniego poziomu z poziomu subwoofera. To może w znacznym stopniu zmniejszyć poziom brumienia. Pewien niski jego poziom trzeba zwykle zaakceptować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadzik Napisano 24 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2020 14 godzin temu, MobyDick napisał: Problem może nasilać to ze subwoofer jest nastawiony zbyt głośno. Warto zadbać aby ustawić możliwie głośno subwoofer z poziomu amplitunera i potem go przyciszyć do odpowiedniego poziomu z poziomu subwoofera. To może w znacznym stopniu zmniejszyć poziom brumienia. Pewien niski jego poziom trzeba zwykle zaakceptować. Zrobiłem, tak jak radziłeś, i chyba rzeczywiście jest mniejsze (cichsze) brumienie. Tak samo polecał mi ustawić sprzedawca. Ustawić na 0 na subwooferze, później zrobiłem ponowną kalibrację. Jednakże, nadal coś tam pomrukuje, nawet bez wpiętego kabla. Przepinałem też do innych gniazdek zasilanie, jak polecał sprzedawca, ale to nie pomogło. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 24 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2020 Jeśli z miejsca gdzie słuchasz nie słychać brumienia, to wszytko jest ok. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2020 No nie wiem. Jak brumi bez kabla. ELAC ma dobre suby. Ktory to model. JA miałem pare ale żaden się tak nie zachowywał. Możesz go sprawdzić u kogoś innego? W domu. Ewentualnie wymienić na inną sztukę? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadzik Napisano 25 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2020 12 godzin temu, MobyDick napisał: Jeśli z miejsca gdzie słuchasz nie słychać brumienia, to wszytko jest ok. Słychać przy oglądaniu filmów, czy normalnych programów. 5 godzin temu, S4Home napisał: No nie wiem. Jak brumi bez kabla. ELAC ma dobre suby. Ktory to model. JA miałem pare ale żaden się tak nie zachowywał. Możesz go sprawdzić u kogoś innego? W domu. Ewentualnie wymienić na inną sztukę? 5.1 Starlet Odeślę go na serwis. Zadzwonię to przyjedzie kurier. Już za dużo się z nim "bawiłem" , żeby jeszcze sprawdzać w innym domu. Dam znać jak wróci. Pozdro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2020 Miałem ten set i tak się nie zachowywał. Więc na serwis z nim. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadzik Napisano 29 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 września 2020 No i po prawie miesiącu wrócił do mnie, póki co działa jak należy. Jakaś usterka w przedwzmacniaczu. Pozdro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 września 2020 Udostępnij Napisano 30 września 2020 No i elegancko. Oby służył teraz lata! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts