meehow Napisano 10 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2020 cześć! - witam się, bo to mój pierwszy post na forum :) jak w tytule - szukam nowego zestawu stereo (wzmacniacz + kolumny) do mojego mieszkania, a konkretnie salonu połączonego z kuchnią. zależy mi, by zestaw był nowy. dopiero wchodzę w świat poważnego audio - dotychczas słuchałem muzyki z pianocrafta e410. na powyższy cel mam kwotę 3000 zł. wiem, że nie jest to zbyt duży budżet, zapewne ktoś zaproponuje mi używany sprzęt - ale nie, chcę nowy. wspomniany salon z kuchnią to ok. 30m2, a miejsce odsłuchowe to kącik pomieszczenia tworzący trójkąt równoboczny 2x2x2m. minus jest tak, że jedna z kolumn będzie musiała stać jakieś 20cm obok bocznej ściany i raczej z niewielką ilością miejsca z tyłu. do zestawu pewnie kupię chromecast audio, chyba że uda się zrobić tak, by wzmacniacz (amplituner?) miał wbudowany spotify connect. słucham jazzu, damskich wokali, rapu i "islandzkiego" plumkania. lubię relaks w muzyce, wyłapywanie smaczków, przyjemność z odbioru. jako, że mieszkam w bloku, raczej nie będę słuchał zbyt głośno (sąsiedzi...). super by było, gdyby dało się podłączyć do wzmacniacza telewizor smart tv. czym się zainteresować? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2020 Witam Może jakieś fotki pomieszczenia? Z nowych jestem zwolennikiem małych (chińczyków) Topping mx3, Smsl q5 pro kolumny pewnie dobierze branża stereo 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meehow Napisano 10 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2020 zdjęć raczej nie chce wrzucać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 10 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2020 1 godzinę temu, meehow napisał: wspomniany salon z kuchnią to ok. 30m2, a miejsce odsłuchowe to kącik pomieszczenia tworzący trójkąt równoboczny 2x2x2m. minus jest tak, że jedna z kolumn będzie musiała stać jakieś 20cm obok bocznej ściany i raczej z niewielką ilością miejsca z tyłu. Jak byś nie kombinował to masz do nagłośnienia 30 m2 ,a więc sporo co sugeruje kolumny podłogowe . Od razu zakładasz , że ustawienie będzie złe / wciśnięta kolumna w kąt , a więc podbicie basu i brak tzw. sceny /, z nowych konstrukcji w budżecie 3 k. szału nie będzie . Nim kupisz cokolwiek pomyślałbym najpierw nad możliwościami adaptacji pomieszczenia. Nowy sprzęt to nie moja bajka ale @S4Home i @Q21 powinni pomóc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meehow Napisano 10 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2020 jest dywan, są kwiatki i zasłony. lepszej sytuacji nie będzie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal40 Napisano 10 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2020 no studio odsluchowe toto nie jest..ach te nowe apartamenty , wszystko otwarte Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 10 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2020 A , jak jest dywan i kwiatki to zwracam honor Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meehow Napisano 10 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2020 10 minut temu, michal40 napisał: no studio odsluchowe toto nie jest..ach te nowe apartamenty , wszystko otwarte jedyne drzwi jakie mam w mieszkaniu to od WC 😉 10 minut temu, tomek4446 napisał: A , jak jest dywan i kwiatki to zwracam honor 😃 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2020 Jesli musi być nowe to nic lepszego od Pioneer A40 + Chromecast lub Yamaha RN 602 + Heco Victa 702 nie znajdziesz. Możesz mieć bliżej do kolumn ale jednak całościowe pomieszczenie jest spore. Stad taka propozycja. Zapraszam po wycenę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts