Michal Sobczyk Napisano 12 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 grudnia 2020 Yyy, racja. W sumie chyba mogę bezpośredniio. Pomyliłem model. Poprawny to UE50RU7102K. Załaczam też zdjęcie z wejścia. To jest RCA? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 12 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 12 grudnia 2020 jakiś switch optyczny, albo dac z 2 optykami, ewentualnie jeszcze 1 fioo D3. Ale to wolałbym zainwestować w lepszego daca. Zastanawia mnie gniazdo USB w Twoim TV, czy jest tylko in... Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 12 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 12 grudnia 2020 (edytowany) 1 godzinę temu, Michal Sobczyk napisał: Yyy, racja. W sumie chyba mogę bezpośredniio. Pomyliłem model. Poprawny to UE50RU7102K. Załaczam też zdjęcie z wejścia. To jest RCA? To jest component in , nie wyjdziesz tym z dźwięakiem . Żaden z tych Samsungów nie ma wyjść RCA audio, więc albo switch taki jak w moim poprzednim poście , albo lepszejszy dac z 2x optykiem 1Ender , nie widziałem jeszcze tv co by miał usb out ( nie dotyczy nagrywania ) Edytowano 12 grudnia 2020 przez mkk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DudasDudek Napisano 13 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2020 Właśnie też chciałem spytać czy na pewno twój TV ma wyjścia audio 2xRCA. Bo według mnie nie ma. Najwygodniej będzie sprzedać na olx twoje Fiio i kupić inny DAC, w którym będzie możliwość podłączenia dwóch źródeł optycznych. Chwilowo możesz podłączyć Chromecast bezpośrednio ze wzmacniaczem po jacku, a TV optycznie do Fiio. Choć wtedy jednak Chromecast powinien grać gorzej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 13 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2020 (edytowany) A po taniości to można jeszcze zaatakować wyjscie słuchawkowe z tv. Kabel potrzebny to 2x RCA - mini jack3.5mm Ps: po podłączeniu wazne by na tv nie dawać za głośno (z tego wyjscia 3.5mm), np. 20-45% z podziałki głośności. Czyli raz ustawione na tv zostawiamy a glosnosc regulujemy z pozycji wzmacniacza. Edytowano 13 grudnia 2020 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 13 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2020 (edytowany) Jakie wyjście słuchawkowe ? Ni ma .... W sumie za parę pln coś takiego można do tv https://allegro.pl/oferta/nadajnik-odbiornika-audio-bluetooth-5-0-aux-rca-9860391052 Edytowano 13 grudnia 2020 przez mkk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts