zbynio Napisano 16 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2020 Witam,posiadam yamahe np-s303,i chcialbym sobie nagrac na pendraive muzyke w formacie flac(24/192),prosze o porade jak die do tego zabrac,tak w miare zrozumiale dla laika w sprawch komputerowych,z gory dziekuje i pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2020 (edytowany) Co masz na myśli pisząc „jak się do tego zabrać”? Po prostu nagrywasz plik w formacie flac na USB (luzem albo podzielone na katalogi np. według wykonawcy), wkładasz USB do czytnika USB w NPS 303 no i pewnie musisz przebrnąć teraz przez menu, żeby odtwarzać z USB. Mam inny sprzęt, więc nie wiem jak to w NPS wygląda, ale raczej powinno to być intuicyjne, jeśli nie to czeka Ciebie instrukcja obsługi. Edytowano 16 sierpnia 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Himling Napisano 16 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2020 9 godzin temu, Adam Wesolowski napisał: Co masz na myśli pisząc „jak się do tego zabrać”? Po prostu nagrywasz plik w formacie flac na USB (luzem albo podzielone na katalogi np. według wykonawcy), wkładasz USB do czytnika USB w NPS 303 no i pewnie musisz przebrnąć teraz przez menu, żeby odtwarzać z USB. Mam inny sprzęt, więc nie wiem jak to w NPS wygląda, ale raczej powinno to być intuicyjne, jeśli nie to czeka Ciebie instrukcja obsługi. Do wyboru utworów z USB mozna uzyc aplikacje MusicCast Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2020 10 minut temu, Himling napisał: Do wyboru utworów z USB mozna uzyc aplikacje MusicCast Fakt. Zapomniałem o tym. Tak jest bynajmniej w amplitunerach, więc pewnie i ze streamerem jest tak samo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2020 Skąd masz pliki FLAC 24/192? Jaka jest reszta toru? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 17 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2020 Po pierwsze musisz zakupić pliki 24/192 aby mieć pewność, że nie są to przerobione pliki mp3 czy Flac 16bit. Po drugie nie zawsze gęsty plik zagra lepiej ale najlepszym sposobem jest porównanie tych samych nagrań w różnych formatach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbynio Napisano 17 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2020 8 godzin temu, S4Home napisał: Skąd masz pliki FLAC 24/192? Jaka jest reszta toru? tor audio to:yamaha np-s303+cxa80+heco aurora 700,no wlasnie plikow jeszcze nie posiadam moze podsuniecie mi jakis link do strony gdzie mozna takie namierzyc,chcialem sobie nagrac na pendraiva i porownac z taidal hifi,niestety yamaszka przepuszcza tylko jakosc cd(16/44.1),a ztego co wiem po usb przepuszcza 24/192. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2020 Na qobuz.com możesz zakupić pojedyncze utwory w tym formacie. Oczywiście, żeby znaleźć coś w jakości 24 bit/ 192 kHz, to trzeba się nieźle naszukać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3dh Napisano 17 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2020 (edytowany) Tu:http://www.2l.no/hires/ masz kilka darmowych próbek. Edytowano 17 sierpnia 2020 przez 3dh Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2020 Jest kilka stron. Ale moim zdaniem szukasz na siłe. Jesli masz radość ze swojego sprzetu to rozumiem że jest to ciekawość. Ale szczerze jeśli źródło jest pewne to nie oczekuj WOW po plikach 24 bit. Skup sie na przyjemności płynącej muzyki. No chyba że jej nie ma......? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbynio Napisano 18 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2020 Tak s4home,jest to czysta ciekawosc po prostu chcialbym uslyszec czy bedzie cos lepiej,skoro wejscie usb daje mi taka mozlieosc to czemu nie skozystac,zapeniam ze nie uleglem szalenczej pogoni za dzwiekiem doskonalym ktorego po prostu nie ma ,ale sprawdzis nie zaszkodzi,zakupilem sobie dzis pendraiva i co dalej? hmmm,pomozcie prosze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 18 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2020 Moim zdaniem nie uslyszysz roznicy. A jesli uslyszysz to zapewne dlatego, ze wiesz, ktory obecnie plik jest odtwarzany. Ja u siebie miedzy plikami flac 16 bit a tymi "gestymi" nie slysze roznicy. Nawet dobra mp3 320kbps gra niemal identycznie. Wydaje mi sie, ze aby uslyszec roznice trzeba miec wysokiej jakosci sprzet lub swietny sluch. U mnie ani jedno ani drugie nie wystepuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2020 (edytowany) 3 godziny temu, zbynio napisał: zakupilem sobie dzis pendraiva i co dalej No, już chyba odpowiedziałem na to pytanie. Nie rozumiem tylko, czy problem polegał na tym w jaki sposób odtworzyć na posiadanym sprzęcie czy na tym czy będzie różnica w odbiorze. To są 2 różne kwestie. Ja na ten przykład mam płyty CD (16bit/44.1kHz) skopiowane do formatu FLAC a mógłbym je pozostawić w formacie nieskompresowanym wav i rezultat w jakości dźwięku byłby ten sam. Odnosisz się do odpowiedzi kolegów z S4home więc podejrzewam, że ta druga kwestia była jednak ważniejsza czyli inni niepotrzebnie się produkowali. Edytowano 18 sierpnia 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2020 Moim zdaniem też nie usłyszysz różnicy. Ale jeśli to ciekawość to musisz ją sprawdzić! Jestem za. Jest kilka stron skąd ściągniesz darmowe próbki 24 bity. Albo kup sobie ulubiony utwór ewentualnie 2. i te sprawdz MP3 320 kbps / FLAC 16 bit i FLAC 24 bity. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbynio Napisano 21 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2020 Moze ktos cos podrzuci jkies sprawdzone aktualne linki do stron skad moge sobie pobrac flacki 24/192,z gory dziekuje i pozdrawiam serdecznie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts