Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Moby co może być przyczyną trzasków w głośnikach na niektórych kanałach chodzi głównie o wszystkie CANAL+ na innych jest OK 

Q5 podpięty do dekodera CANAL+ optykiem 

• Odpowiedzi 133
  • Created
  • Ostatnia odpowiedź

Top Posters In This Topic

Napisano

Nie jestem pewien, ale może to być związane z procesem rozkodowywania zakodowanego kanału. Z tym chyba zawsze były jakieś problemy. Im sprzęt bardziej przezroczysty, tym bardziej słychać takie artefakty. Spróbuj zmienić ścieżkę dźwiękową jeśli jest taka możliwość.

Napisano (edytowany)

Mogę wybrać dźwięk z łącza SPDIF lub 5.1 przestrzenny 

Edytowano przez Gość
Napisano

Q5 pro przyjmie tylko dźwięk stereo w postaci PCM. Musiałbyś ustawić tak aby na wyjściu SPDIF dekodera był sygnał zawsze w postaci PCM stereo. Powinna być taka opcja. Wtedy wszystkie inne postacie sygnału zostaną przetworzone do tego standardu.

Napisano (edytowany)

Nie mam PCM stereo w moim dekoderze jest DOLBY DIGITAL musiałem pojedynczo ustawić wszystkie kanały z + tj CANAL+,DOMO+ itp 

Dziękuję za pomoc działa  😉

Edytowano przez Gość
Napisano

DOLBY DIGITAL Q5 nie odczyta. Zwykle w ustawieniach jest jakaś opcja pzrekodowywania na stereo PCM. Czasem nazywa się tylko stereo. Zwykle w ustawieniach wyjścia cyfrowego są 2 opcje. Jedna to rożnie nazywane podawanie natywne a druga to np. LPCM i wtedy wszystko co nie jest PCM jest zamieniane do tej postaci.

Napisano (edytowany)

Tzn zapomniałem dopisać DOLBY DIGITAL - INNY + jeszcze JĘZYK DZWIĘKU POLSKI 1,POLSKI 2 na POLSKI 1 minimalne trzaski wybrałem INNY + POLSKI 2 działa 

Skomplikowane troszkę 😉 

Edytowano przez Gość
Napisano (edytowany)

Dźwięk taki jakby metalem o metal uderzał bałem się że kolumny uszkodzę no ale po problemie dźwięk miodzio 😉 

Ścieżki dźwięku dekodera ustawione! 

Jeszcze raz dzięki 😉

Edytowano przez Gość