Gość Napisano 30 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2020 Moby co może być przyczyną trzasków w głośnikach na niektórych kanałach chodzi głównie o wszystkie CANAL+ na innych jest OK Q5 podpięty do dekodera CANAL+ optykiem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 30 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2020 Nie jestem pewien, ale może to być związane z procesem rozkodowywania zakodowanego kanału. Z tym chyba zawsze były jakieś problemy. Im sprzęt bardziej przezroczysty, tym bardziej słychać takie artefakty. Spróbuj zmienić ścieżkę dźwiękową jeśli jest taka możliwość. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2020 (edytowany) Mogę wybrać dźwięk z łącza SPDIF lub 5.1 przestrzenny Edytowano 30 sierpnia 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 30 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2020 Q5 pro przyjmie tylko dźwięk stereo w postaci PCM. Musiałbyś ustawić tak aby na wyjściu SPDIF dekodera był sygnał zawsze w postaci PCM stereo. Powinna być taka opcja. Wtedy wszystkie inne postacie sygnału zostaną przetworzone do tego standardu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2020 (edytowany) Nie mam PCM stereo w moim dekoderze jest DOLBY DIGITAL musiałem pojedynczo ustawić wszystkie kanały z + tj CANAL+,DOMO+ itp Dziękuję za pomoc działa 😉 Edytowano 30 sierpnia 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 30 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2020 DOLBY DIGITAL Q5 nie odczyta. Zwykle w ustawieniach jest jakaś opcja pzrekodowywania na stereo PCM. Czasem nazywa się tylko stereo. Zwykle w ustawieniach wyjścia cyfrowego są 2 opcje. Jedna to rożnie nazywane podawanie natywne a druga to np. LPCM i wtedy wszystko co nie jest PCM jest zamieniane do tej postaci. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2020 (edytowany) Tzn zapomniałem dopisać DOLBY DIGITAL - INNY + jeszcze JĘZYK DZWIĘKU POLSKI 1,POLSKI 2 na POLSKI 1 minimalne trzaski wybrałem INNY + POLSKI 2 działa Skomplikowane troszkę 😉 Edytowano 30 sierpnia 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 30 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2020 Ważne żeby nie trzeszczało . A wyjście dekodera powinno być tak ustawione żeby wybierając dowolną ścieżkę było słychać dźwięk z głośników. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2020 (edytowany) Dźwięk taki jakby metalem o metal uderzał bałem się że kolumny uszkodzę no ale po problemie dźwięk miodzio 😉 Ścieżki dźwięku dekodera ustawione! Jeszcze raz dzięki 😉 Edytowano 30 sierpnia 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts