DEMOLKA Napisano 19 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2020 Witam Postanowilem napisac i zasiegnac porady bardziem obcykanych😄 Mam set Magnat Shadow 207 i ostatnio zaczyna mi dokuczac slaba jakosc dzwieku z gl.centralnego. Chodzi konkretnie o dialogi-polski lektor. Czy Netfliks cos porobil z jakoscia swoich filmow ze lektor jest strasznie przymulony i zagluszany pozostala sciezka dzwiekowa!? Netfliksa mam od roku i o ile na poczatku trafil sie film z kiepskim lektorem tak teraz niemal kazdy odpalony film to katastrofa. Musze bardzo podkrecac centralny a po wczorajszym seansie ("Power") dalem +15(max) i szalu nie bylo.Przyszlo mi na mysl zeby podmienic kable na jakies 'rozjasniajace' ewentualnie posrebrzane. Taak wiem ze kable nie graja 😆 Czy to ma sens? Jak tak to jakie polecacie,potrzebuje az 1metr wiec moge sie szarpnac na jakis za kilkadziesiat zl w ramach testu. Mam teraz podlaczony kilkuletni Bridge 2,5mm2 z zyla bascore czy jakos tak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 19 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2020 A nie masz innego źródła? tylko netflix? Jakiś film na bluray itp. Wtedy będzie slychac różnicę. Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Karpiński Napisano 19 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2020 3 godziny temu, DEMOLKA napisał: Witam Postanowilem napisac i zasiegnac porady bardziem obcykanych😄 Mam set Magnat Shadow 207 i ostatnio zaczyna mi dokuczac slaba jakosc dzwieku z gl.centralnego. Chodzi konkretnie o dialogi-polski lektor. Czy Netfliks cos porobil z jakoscia swoich filmow ze lektor jest strasznie przymulony i zagluszany pozostala sciezka dzwiekowa!? Netfliksa mam od roku i o ile na poczatku trafil sie film z kiepskim lektorem tak teraz niemal kazdy odpalony film to katastrofa. Musze bardzo podkrecac centralny a po wczorajszym seansie ("Power") dalem +15(max) i szalu nie bylo.Przyszlo mi na mysl zeby podmienic kable na jakies 'rozjasniajace' ewentualnie posrebrzane. Taak wiem ze kable nie graja 😆 Czy to ma sens? Jak tak to jakie polecacie,potrzebuje az 1metr wiec moge sie szarpnac na jakis za kilkadziesiat zl w ramach testu. Mam teraz podlaczony kilkuletni Bridge 2,5mm2 z zyla bascore czy jakos tak. Akurat oglądałem Power u mnie to samo lektor ledwo słyszalny, to na bank problem ze ścieżką nie z głośnikiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 19 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2020 Kable w tym przypadku nic nie pomogą i głośnik centralny jest okej wina leży po stronie źródła. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMOLKA Napisano 19 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2020 Ale ze mnie blondyn😅 Fakt,sprawdze na blu jakas plytke chociaz dluuugo go nie uzywalem bo ograniczylem sie tylko do sporadycznych filmow na netfliksie. Zmartwilo mnie tylko to ze na poczatku wydawalo sie ok a po miesiacach ogladania zaczelo czegos brakowac. Troche lipa ze jest taki kiepski lektor na coraz wiekszej liczbie filmow. Jest jakas alternatywa dla netfliksa w podobnych pieniadzach? Mialem hbo ale zrezygnowalem bo tam to juz wcale nic nie ogladalem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 19 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2020 A nie ma oryginalnej ścieżki z napisami? Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMOLKA Napisano 19 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2020 Pewnie jest ale jak sie oglada rodzinnie i tylko mi chce sie czytac to sami wiecie,czlowiek skazany na lektora. Moze dzisiaj wieczorem cos nastawie i potestuje. Dzieki wielkie za naswietlenie sprawy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 19 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2020 @DEMOLKADaj znać później co i jak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 19 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2020 Co 2 głowy to nie jedna 😉. Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMOLKA Napisano 19 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2020 Dam dam😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2020 To standard jesli chodzi o polskie ściezki dźwiękowe. Powiedzmy wprost. Nie umiemy tego robić. Sprawdź w oryginalnej ścieżce. Polska nie jest wyznacznikiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMOLKA Napisano 20 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2020 No to mamy rozwiazanie! Jak bym zrobil quiz to chyba nikt by nie wpadl o co kaman😄 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 20 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2020 1 godzinę temu, DEMOLKA napisał: No to mamy rozwiazanie! Jak bym zrobil quiz to chyba nikt by nie wpadl o co kaman😄 Co odkryłeś w czym tkwił problem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 20 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2020 1 godzinę temu, DEMOLKA napisał: No to mamy rozwiazanie! Jak bym zrobil quiz to chyba nikt by nie wpadl o co kaman😄 Banknoty 100 EUR wpadły Ci między maskownice a głośnik wysoko tonowy 😁 HAHA. Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMOLKA Napisano 20 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2020 No to tak. Po sprawdzeniu roznych filmow z NF oraz blu dialogi orginalne jak i lektor byly z glosnika centralnego slabo slyszalne,kolumna grala tak jak by stala w drugim pokoju. Winowajca okazal sie gadget zwany konwerterem sygnalu high-low za pomoca ktorego mam podlaczony ampli ze wzmakiem(taki zamiennik pre out). Zrobilem w ampli manualny test szumu kolumn i fronty graly zdecydowanie glosniej niz reszta. Na tym konwerterze sa dwa potencjometry ktorymi ustawia sie wzmocnienie i calkiem przypadkiem mi sie przypomnialo ze ostatnio cos tam grzebalem i ustawilem za mocno ☺. Zrownalem poziomy glosnosci i jest ok. A juz chcialem kable rwac hahaha😆 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 20 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2020 No to jaki quiz Chciałeś robic? To nie jest standardowe podlaczenie😉. Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMOLKA Napisano 20 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2020 Istnieje istnieje ale teraz co mialem to tak jakby glosnik centralny byl w pokoju obok,geby sie ruszaly grala muzuka a nie wiadomo co gadaja hehe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2020 Zdecydowanie istnieje. 13 godzin temu, DEMOLKA napisał: Winowajca okazal sie gadget zwany konwerterem sygnalu high-low za pomoca ktorego mam podlaczony ampli ze wzmakiem(taki zamiennik pre out) Mówisz o dzielniku napięcia? Ale jak on jest dobrze zrobiony to nie ma wpływu na dzwiek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMOLKA Napisano 21 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2020 Takie to ustrojstwo,ma potencjometry od wzmocnienia dzwieku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2020 A tak. To taki tani dzielnik napięcia. Bawiłem się nim kiedyś ale krótko i nie zmieniałem tych min/max Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 24 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2020 Tylko ze te regulatory nie są takie jak np. ma subwoofer przetrzesz kurze nieumiejetnie i przestawisz 😉 wiec jak się grzebie to raczej się pamięta 😁. Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts