Psty1981 Napisano 22 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2020 Witam. Zamierzam zakupić subwoofer do mojego salonu. Pokój 25m w mieszkaniu w bloku. Sub raczej tylko do kina. W tej chwili mam Yamahę RX-A750 plus kolumny Pylon Sapphire 25. Biorę pod uwagę coś z Klipscha, bo z tego co wyczytałem na forum, to raczej najlepszy wybór do kina. Moje typy: 1. R-112SW 2. SPL-120 (czy są jakieś konkretne różnice, by dopłacać do 112SW?) 3. R-115SW (czy nie będzie za mocny do takiego pomieszczenia?) Kolejność przypadkowa Ewentualnie czy polecacie coś innego? Budżet max 2800zł. Na zdjęciu układ pokoju - czy wstawienie suba z prawej strony, tam gdzie parkuje odkurzacz to dobre miejsce? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 22 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2020 SPL120 to następca 112SW i różni się tylko wyglądem i oczywiście ceną moim zdaniem nie warto dopłacać. 115SW?! Ja u siebie na podobnym metrażu (prawdą jest, że u mnie dochodzi jeszcze aneks kuchenny + sam salon otwarty na kilkunastometrowy przedpokój) mam postawione dwie takie pralki i nie narzekam co do samego umiejscowienia, nikt CI ze zdjęcia nie wywróży, jak akustycznie zachowuje się Twoje pomieszczenie. To zawsze wychodzi w praniu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psty1981 Napisano 22 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2020 Dzięki wielkie za odpowiedź, tak myślałem że 115ka to będzie dobry wybór Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 22 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2020 tego nie powiedziałem po prostu wszystko zależy od tego 1 godzinę temu, Markcox napisał: jak akustycznie zachowuje się Twoje pomieszczenie znam ludzi, u których 115-ki się nie sprawdziły - przynajmniej tak twierdzili. Sam u siebie trochę walczyłem z ich ustawieniem w pomieszczeniu, żeby uzyskać oczekiwany efekt. Jedno jest pewne, jest spora różnica między 112 a 115. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 24 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2020 Cześć, Brałbym pod uwagę R112SW lub R115SW. Musisz przede wszystkim odpowiedzieć sobie na pytanie jak mocny bas lubisz. R115SW możesz ustawić tak ,że nie będzie Ci nic przeszkadzało tylko zwróć uwagę na gabaryt tego potwora. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2020 tak 112 i SPL 120 to dokładnie to samo. Brak różnic. 115 warto rozważyć. To sub 100% kinowy ale daje na prawdę radę. Ewentualnie REL 1205 z tym że on nie jest tak potężny. Ma za to bardziej zróżnicowany bas. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psty1981 Napisano 24 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2020 Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Poczytam o tym REL1205 Na Klipscha 115 mam miejsce, sprawdzałem wymiary i czy mi się zmieści A co myślicie jeszcze w przypadku moich zastosowań o SVS PB2000? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Karpiński Napisano 24 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2020 20 minut temu, Psty1981 napisał: Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Poczytam o tym REL1205 Na Klipscha 115 mam miejsce, sprawdzałem wymiary i czy mi się zmieści A co myślicie jeszcze w przypadku moich zastosowań o SVS PB2000? Też jestem ciekaw, bo swoje poszukiwania ograniczyłem już do tych. SVS 1000 vs 2000 vs HT1205 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2020 PB2000 to konkurent dla Klipscha 115. Podobny mocny bas kinowy. Też nie jest mały mimo mniejszej obudowy. Otwory bass reflex go tak powiększają. 23 godziny temu, Marcin Karpiński napisał: Też jestem ciekaw, bo swoje poszukiwania ograniczyłem już do tych. SVS 1000 vs 2000 vs HT1205 Któryś odsłuchany? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psty1981 Napisano 25 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2020 Jeszcze nie, zakup planuję za około dwa tygodnie, możliwe że wtedy pomyślę o wypożyczeniu. Mieszkam w Kielcach i jeszcze nie orientowałem się czy na miejscu mogę je zobaczyć. Jutro będę w Warszawie, czy znacie jakieś salony, gdzie mógłbym sprawdzić te suby na żywo? Na tą chwilę myślę, że zdecyduję się na któryś z tych: Klipsch 115sw, SVS Pb-2000, Rel HT1205 Jak myślicie który z tej trójki lepiej zagra w kinie w pomieszczeniu 25m2? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2020 Nikt Ci tego nie powie. Klipsch i SVS grają kinowo. Mocno, Wciskają w fotel. Rel ma wiekszy zakres tonalny. Gra bardziej zróżnicowanym basem. Nie wcisnie Cie tak w fotel ale pokaże klase kiedy trzeba. W Wawie na pewno ktoś je ma. Musisz podzwonić. Na naszym Facebooku masz porównanie 1205 do serii Ti. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts