Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam. Szukam komisów z używanym sprzętem audio, chodzi mi o kolumny stereo + wzmacniacz w okolicy warszawy (+/- 50km od Warszawy), najlepiej z dużym wyborem i miejscem do odsłuchu. 

Z góry przepraszam jeżeli założyłem temat w złym dziale. 

Pozdrawiam

Napisano
Dnia 24.08.2020 o 15:12, ChudyArek napisał:

Witam. Szukam komisów z używanym sprzętem audio, chodzi mi o kolumny stereo + wzmacniacz w okolicy warszawy (+/- 50km od Warszawy), najlepiej z dużym wyborem i miejscem do odsłuchu. 

Z góry przepraszam jeżeli założyłem temat w złym dziale. 

Pozdrawiam

W Warszawie przy pl. Konstytucji jest ale głównie sprzęt vintage

Napisano (edytowany)

Niedawno kolega napisał ale mi bardziej chodziło o handlarzy no i cenowo się troszkę spasowałem 😉

Edytowano przez Gość
Napisano
Milk a skąd wiesz w jakim pułapie szuka kolega  i do jakiego pomieszczenia?
Przegapiłem coś?

Ja zrozumiałem ze Milk chcial podrzucic namiar na spezedawcow a nie na konkretne oferty. Taka była zresztą prośba OP-a
Napisano (edytowany)

Ale ja się nie gniewam 😃 

ChudyArek nie dostał porady to szuka komisów z audio

Edytowano przez Gość
Napisano (edytowany)

Napisz czego oczekujesz jaki budżet do @Pumpurek oglądałem jego aukcje ma naprawdę dobry sprzęt rzetelnie opisany może coś ci dobierze 

A jaki budżet czy taki jak z linku co kiedyś pisałeś?

A gdzie mieszkasz?

Edytowano przez Gość
Napisano

Mieszkam w okolicy Konstantynowa (woj. Lubelskie), mam budżet do 1200-1300zł na kolumny + wzmak, chciałbym większość budżetu przeznaczyć na kolumny. Pumpurek ma właśnie dużo sprzętu, ale nie chcę zamawiać w ciemno i odsyłać jak coś będzie nie tak, wolę podjechać i posłuchać, ale niestety nie mam takiej możliwości żeby tak daleko pojechać. Przeglądam ostatnio olx i allegro i całkiem sporo przewija się kolumn 500-1000zł, tylko niestety nie wiem jak to gra... 

Napisano (edytowany)

U mnie będzie grał z ELAC BS 123 + Chromecast Audio czekam na dostawę 

Edytowano przez Gość
Napisano (edytowany)

Ja jestem za cienki 😁 na to pytanie aczkolwiek słyszałem go mi odpowiada dlatego go kupiłem to czysty wzmacniacz cyfrowy jeżeli dobrze pamiętam PRO-DAC

@MobyDick sorry jesteś potrzebny 😉

Edytowano przez Gość
Napisano

Ten wzmacniacz nie zawiera żadnego DAC-a bo to prawdziwy wzmacniacz cyfrowy. Dźwięk uzyskuje postać analogową za filtrem rekonstrukcyjnym na głośnikach kolumn. Ma końcówki mocy Texas Instruments. W najmniejszym stopniu nie jest wzmacniaczem słuchawkowym, bo nie da się do niego podłączyć słuchawek. Ma jedno wejście analogowe w postaci gniazda jack i to może jakoś mylić. Sygnał z tego wejścia trafia do przetwornika AD. Rozmiarami przypomina raczej DAC-a i jest właściwie DAC/Amp-em głośnikowym. Brzmienie dość neutralne z tendencją do lekkiego ocieplenia. Połączenie dobrej dynamiki z niezłą szczegółowością. Wskazany do użycia z dobrymi niezbyt dużymi kolumnami. Do słuchania w warunkach domowych muzyki. Nie jest sprzętem typowo imprezowym do grania z maksymalną głośnością ciągle. Dlatego że ma bardzo niskie zniekształcenia przy poziomach głośności normalnego odsłuchu. 

Napisano

Najlepiej będzie jak pojadę do jakiegoś komisu i posłucham jakiegoś zestawu. Może jakiegoś rotela będą mieli, albo nad'a i ciekawe kolumienki. Znalazłem 2 większe komisy w Warszawie, może coś ciekawego się trafi w nich.