Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć,

Potrzebuję przyzwoity zestaw "głośników do komputera" ;) Na chwilę obecną mam Monitor Audio MR2 podłączone pod SMSL A8 i gra to całkiem spoko, może nie powala basem, szczególnie że, jak widać na załączonym zdjęciu, głośniki znajdują się blisko ściany i lewego nie ma szans odsunąć na sensowną odległość. Aktualnie plan jest taki, żeby zabrać wzmacniacz do salonu, bo przy komputerze i przy tych kolumnach po prostu się marnuje, natomiast w salonie będzie miał zdecydowanie okazję pokazać co naprawdę potrafi. Monitory natomiast trafią na sprzedaż. Pomysły mam dwa:

- Klipsch The Sixes,

- SMSL AD18 + ???

Co do głośników, na pewno muszą być maksymalnie płytkie, grać delikatnym V, mogą być ciepłe, ale przede wszystkim z dobrą podstawą basową. MR2 mają z maskownicami 27 cm i wchodzą dosłownie styk. Na pewno nie mogą być głębsze niż 30 cm, a im będą płytsze tym mogą dalej stać od ściany. Kwota? Klipsche mogę dostać za 3100 i tej kwoty nie chciałbym przekroczyć. SMSL można dostać za niecałe 600 zł, więc zostałoby 2500-3000 zł na kolumny, co nie znaczy, że muszę wydać cały budżet, bo niekoniecznie jest to sensowne. Muzyki słucham głównie w salonie, przy komputerze tylko od czasu do czasu w trakcie pracy, więc nie chcę tu inwestować jakiejś potężnej kwoty. Chyba częściej wykorzystuje je do grania i tutaj pojawia się temat dodatkowy...

Jak wspomniałem, jako że lubię sobie również w coś zagrać na PC-cie, fajnie byłoby się doposażyć w dodatkowego, małego i niedrogiego sub-a. Małego, bo oczywiście pod biurkiem też nie ma za dużo miejsca, więc myślę, że 8" to max. Pytanie, czy w ogóle warto, a jeśli tak to co?

IMG_0587.jpeg

Napisano

Klipsch the Sixes to bardzo udane monitory aktywne oferujące szybkie i precyzyjne brzmienie. ALternatywą dla nich może być Topping MX3 + Pylon Audio Diamond Monitor lub jeśli lubisz dynamiczniejszy charakter brzmienia to Monitor Audio Bronze 2. 

Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny