Dedal Napisano 24 września 2020 Udostępnij Napisano 24 września 2020 (edytowany) Pobór mocy Yamaha 260W vs Pioneer 450W W necie większość zdj bez tabliczki znamionowej. W q21 podane że Yamaha pobiera max 600w a na tabliczce 260 w to średnia? To jak ta Yamaha ma przy 6ohm 115w 😉 to ile ma przy 8ohm na 2 kanały o pięciu już nie wspomnę. Slabo. Pzdr Edytowano 24 września 2020 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadekk55 Napisano 24 września 2020 Udostępnij Napisano 24 września 2020 Słabo słabo bo jeden kłamie mniej a drugi bardziej Jakie mają znaczenie tabliczki jak nie wiesz jakie wzmacniacze stosują w środku? Chcesz sprawdzić moce to szukaj testów z pomiarów inaczej nie ma to sensu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 24 września 2020 Udostępnij Napisano 24 września 2020 (edytowany) No nie wmówisz mi że to klasa D 😁 HAHA. Pzdr https://audio.com.pl/testy/kino-domowe/amplitunery-av/2868-yamaha-rx-v483 To poprzednik ale parametry identyczne. OK będzie chłopak narzekał ze mu cicho. Edytowano 24 września 2020 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał88 Napisano 24 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 września 2020 1 godzinę temu, Dedal75 napisał: No nie wmówisz mi że to klasa D 😁 HAHA. Pzdr https://audio.com.pl/testy/kino-domowe/amplitunery-av/2868-yamaha-rx-v483 To poprzednik ale parametry identyczne. OK będzie chłopak narzekał ze mu cicho. Oj potraficie namieszać w głowie:D Czyli jednak Pioneer będzie lepszy przez to,że pobiera więcej mocy ? Nie wiem dlaczego ale dzisiaj byłem w sklepie audio w swoim mieście i powiedziano mi ,że marketing w sieci odnośnie yamahy działa prężnie $$$ Ciekawe ile w tym prawdy. Powiedział mi żeby przypadkiem nie brał yamahy tylko 933.. już sam nie wiem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 24 września 2020 Udostępnij Napisano 24 września 2020 To trzeba było posluchac to i owo. I pewnie ten sklep nie prowadzi Yamahy? Każdy ciągnie do siebie , są naturalnie wyjątki. Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 24 września 2020 Udostępnij Napisano 24 września 2020 Otóż to... Też pierwsze, co pomyślałem, to to, że we wspomnianym sklepie pewnie nie mieli na stanie Yamahy. Daj znać Żeby nie było nacisku na marketing Yamahy, to masz kolego z tej samej półki wspomniane Pioneer i Yamaha, do tego możesz dorzucić Onkyo 696, Denon 2600/2700, Delikatne różnice w funkcjonalności, jak również różnice w brzmieniu. Teraz drap się w głowę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał88 Napisano 24 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 września 2020 (edytowany) 8 minut temu, Markcox napisał: Otóż to... Też pierwsze, co pomyślałem, to to, że we wspomnianym sklepie pewnie nie mieli na stanie Yamahy. Daj znać Żeby nie było nacisku na marketing Yamahy, to masz kolego z tej samej półki wspomniane Pioneer i Yamaha, do tego możesz dorzucić Onkyo 696, Denon 2600/2700, Delikatne różnice w funkcjonalności, jak również różnice w brzmieniu. Teraz drap się w głowę Dzięki za pomoc w dorzuceniu kolejnych propozycji Panowie tak jak piszecie... Nie mieli yamahy po teście, który przeslaliscie wychodzi , że yamaha zagra głośno pomimo słabszej mocy. martwię się tylko czy nie będę żałował, że stracę możliwość rozbudowy do 7.1. Do ściany z tyłu kanapy mam 2 metry także na bokach kanapy też mógłbym dac głośniki. Znalazłem ofertę pioneera 933 za 1600 zl , yamaha 1500 zł- sprzęty nowe . Edytowano 24 września 2020 przez Rafał88 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 24 września 2020 Udostępnij Napisano 24 września 2020 (edytowany) To i tak brzmienie bardzo dużo zależy od tego co na koncu tej układanki zostanie podłaczone. Nie chcę nikogo obrażać, ale chyba tylko wprawione uszy rozstrzygają o przewadze jednego amplitunera od innego. Dla zwykłego człowieka większość zagra przyzwoicie. Ja wybierając amplituner kupiłem taki który miał opinie nieźle grającego w stereo, wybór padł na Harmana miałem wcześniej inne ale to miał być zakup drozszy 😉 i na lata, no i jest bo stoi u mnie 11 lat dosłownie stoi 😁. Tak więc wybór nie powinien być strasznie trudny, Ja jeśli zmienię idę w Onkyo a Ty na dniach pewnie zdecydujesz 😋. Pzdr Tak dla porównania, mój staruszek ma 2x92 i 5x66 pobór 540w 7.1 jednak od początku mam tylko 5.1 Edytowano 24 września 2020 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 24 września 2020 Udostępnij Napisano 24 września 2020 Harman swojego czasu robił wydajne i dobrze brzmiące amplitunery i jako jeden z niewielu popularnych producentów (jak nie jedyny) nie ściemniał i podawał w miarę prawidłowe wartości wydajności końcówek mocy, gdzie pozostali prześcigali się w swoich 1xxW, a ludzie łykali ten marketing i nadal to robią. Teraz mój Harman w zestawie szuka nowego nabywcy, a zastąpił go Pioneer z serii SC-LX (a jak, nie Yamaha ). 11 minut temu, Dedal75 napisał: Dla zwykłego człowieka większość zagra przyzwoicie I tu zgadzam się w całej rozciągłości. Co nie wybierzesz, różnice będą kosmetyczne, a i tak będziesz zadowolony. Zapewne do czasu... 2 godziny temu, Rafał88 napisał: martwię się tylko czy nie będę żałował, że stracę możliwość rozbudowy do 7.1. Abstrahując od tego, którego z powyższej listy byś nie wybrał, to moim zdaniem chcąc budować 7.1 i tak powinieneś budować to na wydajniejszym, niż wymienione powyżej ampli. Jak już pisałem wcześniej, lepiej mieć dobre 5.1 niż gówniane 7.1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 września 2020 Udostępnij Napisano 25 września 2020 23 godziny temu, Dedal75 napisał: A co z automatyczną kalibracją, słyszalem ze Pioneerowska jest lepsza. Pzdr W tych wyższych modelach może tak. Ale podstawowy MCACC nie robi za wiele wiecej. Z kolei w wyższych modelach Yamah ma R.S.C Nie stawiał bym zatem Pioneera pod tym kątem wyżej. 14 godzin temu, Dedal75 napisał: Pobór mocy Yamaha 260W vs Pioneer 450W W necie większość zdj bez tabliczki znamionowej. W q21 podane że Yamaha pobiera max 600w a na tabliczce 260 w to średnia? To jak ta Yamaha ma przy 6ohm 115w 😉 to ile ma przy 8ohm na 2 kanały o pięciu już nie wspomnę. Slabo. Pzdr Niestety Yamaha na tabliczce podaje średnie. EKO W instrukcji masz napisany maksymalny poziom taki jest na ampli. Biorąc pod uwagę że Pioneer ma 2 końcówki więcej to jego zasilacz jest wręcz słabszy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał88 Napisano 25 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 września 2020 (edytowany) Znalazłem test obu modeli : Pioneer jest znacząco mocniejszy przy 5.1 także decyzja podjęta. Zamawiam Pioneera , dziękuję wszystkim za pomoc !:) 1 jest pioneer 2 jest yamaha Edytowano 25 września 2020 przez Rafał88 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 25 września 2020 Udostępnij Napisano 25 września 2020 Yamaha System Eco, to nie lodówka albo zmywarka. Chcą iść z duchem ekologi niech zastosują klasę D. Ciekawe jaki ma wpływ ten system na granie, pewnie jest lepiej 😉. Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał88 Napisano 25 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 września 2020 Zamówiony 933 w Poniedziałek zapewne będzie to dam znać czy jestem zadowolony Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 września 2020 Udostępnij Napisano 25 września 2020 Kupujesz amplituner pod kątem oferowanej mocy? Serio? Mamy w ofercie Pioneera więc nie o to chodzi. Chcę poznać po prostu twoje kryterium. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał88 Napisano 25 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 września 2020 Porównanie mocy było tylko przykładem dwóch modeli. Ostateczna decyzja została podjęta ze względu na cenę sprzętu 1600 zł oraz możliwości zastosowania systemu 7.1 . Jeśli dźwięk nie będzie mi odpowiadał to sprzęt odeslę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 września 2020 Udostępnij Napisano 28 września 2020 Ok, rozumiem. Dziękuję Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał88 Napisano 28 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 września 2020 4 godziny temu, S4Home napisał: Ok, rozumiem. Dziękuję Ja też dziękuję za poświęcony czas już jest w domu. Za parę godzin będę w domu testował . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał88 Napisano 28 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 września 2020 Dzisiaj zakupiłem dwa amplitunery. Yamahe i Pioneera 933. Yamahe oddaje , pioneer zostaje . Dźwięk z pioneera jest jaśniejszy co mi bardziej odpowiada:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 września 2020 Udostępnij Napisano 29 września 2020 Tak to prawda. Pioneer gra jaśniej. Jesli sprawdziłeś to teraz rozumiem Twoją decyzję Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts