d8vit #1 Napisano 28 września 2020 Witam wszystkich, Piszę dziś z prośbą o pomoc. Szukam podstawek do sypialni, czegoś co zagra z rockiem i elektroniką (Black Keys, Metronomy, Bolis Pupul) szukam dynamicznego basu i jasnej góry. Budżet niewielki bo 1000zł (wiem w kosmos za tą kasę nie polecę) więc w grę wchodzą tylko używki, nie mam też nic przeciwko nieco starszym byle by ich stan był dobry. Pomieszczenie 16m2 z dość kiepską akustyką (wymiary zbliżone do kwadratu). Mam kilka klocków więc z zasilaniem nie powinno być problemu (Pioneer a-777 z korektorem gr777, BASF d-5060, diy GainClone, diy TPA 3116, kilka pre lampowych), Jako źródło malinka z HiFiBerry. W okolicy pojawiły się ciekawe Celestiony Ditton 15XR które postaram się na dniach odsłuchać, wpadły mi w oko też Missiony M32i o których czytałem dość dobre opinie jednak nie do końca jestem pewny górnego pasma, tutaj będzie problem z odsłuchami bo to lombard, ewentualnie KEF IQ 10. Chętnie posłucham też innych propozycji. Z góry dzięki za pomoc. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #2 Napisano 28 września 2020 Witaj! Mamy w ofercie outletowe egzemplarze Monitor Audio Bronze 2 w cenie bardzo bliskiej Twojemu budżetowi Bardzo fajne, dynamicznie grające kolumny z fajnym basem i klarowną górą. Ewentualnie warto pomyśleć o Pylon Audio Pearl Monitor, lecz zabrzmią one nieco spokojniej niż Bronze 2. Zapraszamy na odsłuchy i indywidualne wyceny! Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RLC #3 Napisano 28 września 2020 (edytowany) Witam Czytam to forum ponad rok ( zarejestrowałem się całkiem niedawno ) Zauważyłem pewne zjawisko! Niektóre osoby z branży ciągle polecają PYLON PEARL 25/20/MONITOR czy nie macie innych kolumn na stanie? d8vit może coś z tych podejdzie? https://allegro.pl/oferta/kolumny-podstawkowe-glosniki-b-w-dm601-s2-9726977854 https://allegro.pl/oferta/kef-iq1-dark-apple-swietne-kolumny-glosnikowe-9727061389 Edytowano 28 września 2020 przez RLC Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d8vit #4 Napisano 28 września 2020 26 minut temu, Q21 napisał: Witaj! Mamy w ofercie outletowe egzemplarze Monitor Audio Bronze 2 w cenie bardzo bliskiej Twojemu budżetowi Bardzo fajne, dynamicznie grające kolumny z fajnym basem i klarowną górą. Ewentualnie warto pomyśleć o Pylon Audio Pearl Monitor, lecz zabrzmią one nieco spokojniej niż Bronze 2. Zapraszamy na odsłuchy i indywidualne wyceny! Miałem okazję posłuchać Bronze 2 i o ile góra jest wyeksponowana to dla mnie są całkowicie pozbawione dołu samo wykonanie też mnie mocno zaskoczyło, w negatywnym znaczeniu. Poza tym widzę ofertę na nowe po 650 więc tu raczej bym odpuścił używki. 37 minut temu, RLC napisał: Witam Czytam to forum ponad rok ( zarejestrowałem się całkiem niedawno ) Zauważyłem pewne zjawisko! Niektóre osoby z branży ciągle polecają PYLON PEARL 25/20/MONITOR czy nie macie innych kolumn na stanie? d8vit może coś z tych podejdzie? https://allegro.pl/oferta/kolumny-podstawkowe-glosniki-b-w-dm601-s2-9726977854 https://allegro.pl/oferta/kef-iq1-dark-apple-swietne-kolumny-glosnikowe-9727061389 Tak jak pisałem mam w okolicy KEF IQ 1 jeśli sieę uda ich posłuchać to dam im szansę. Warto się w ogóle interesować poszukiwaniami podłogówek w tym budżecie i metrażu? Po przygodzie z Bronze 2 zastanawiam się czy nie skierować się jednak w stronę czegoś większego. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pirlo81 #5 Napisano 30 września 2020 Podłogówki na 16m2 i w dodatki do sypialni? Moim zdanie zupełnie nie warto. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RLC #6 Napisano 30 września 2020 Podłogowe kolumny chyba jednak trochę za duże! Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #7 Napisano 1 października 2020 Może warto iśc w znane i lubiane Tannoy M2? Albo starsze serie Monitor Audio ale Silver. Tam bas był znacznie miększy i nie braknie ci go. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach