Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć,
jestem posiadaczem odtwarzacza sieciowego Yamaha MusicCast WXAD-10; po zmianie dostawcy internetowego nie jest w stanie uruchomić urządzenia.

Próbowałem zgodnie z instrukcją:
- rekonfiguracji urządzenia
- resetu ustawień sieciowych

Urządzenie po podłączeniu zasilacza, naciśnięciu przycisku power kontrolka zasilania (środkowa) zapala się a potem zaczyna pulsować; po upływie 30s urządzenie wyłącza się. Urządzenie nie jest widoczne w aplikacji MusicCast.

Czy ktoś z forumowiczów wie może co zrobić aby urządzenie przełączyło się w normalny tryb (kontrolka zasilania pali się ciągłym światłem, urządzenie można można wykryć aplikacji MusicCast i podłączyć się z siecią po wifi)
?

Dziękuję z góry za pomoc

Napisano

jak powyżej, zrobiłem test z routerem gdzie sieć była ustawiona bez zabezpieczeń, z jawnym ssid;

na dzień dzisiejszy nie jestem w stanie połączyć się z urządzeniem w jakikolwiek sposób za pomocą aplikacji MusicCast więc nie mogę też zmienić ustawień urządzenia z poziomu aplikacji

nie jestem też w stanie doprowadzić urządzenia do stanu w którym tworzy się sieć MusicCastSetup która pozwala na podłączenie się do urządzenia i konfigurowanie go

Napisano (edytowany)

Pytałem się po innych forach czy ktoś miał podobny przypadek;
Odpowiedzi jest kilkanaście ale nikt nie wie jak "odwiesić" urządzenie;
Jedyną informację jaką uzyskałem to jest problem z kartą sieciową (ale nie z konfiguracją sieci) i w ramach gwarancji serwis powinien wgrać nowy soft

Wysyłam sprzęt do serwisu.

Jeżeli uzyskam jakieś dodatkowe informacje, czy to z serwisu bądź innych for, to pozwolę dorzucić do wątku; może pomoże to innym użytkownikom wxad-10

Edytowano przez lamprez