Michał Muszu Piekaj Napisano 29 września 2020 Udostępnij Napisano 29 września 2020 Witam kupiłem wzmacniacz Yamaha r n803d i do tego kupiłem klipsch rp 600 m ale bardzo mi nie pasuje to połączenie i mam pytanie jakie głośniki podstawkowe polecacie do 3tys. Metraż odsłuchu 18 m2. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 29 września 2020 Udostępnij Napisano 29 września 2020 A co nie pasuje w brzmieniu, czego za dużo, za mało? Jakiego brzmienia oczekujesz, rozwiń temat, bo inaczej to bez problemu wstawię link z jakiejkolwiek wyszukiwarki "kolumny podstawkowe" i powiem - masz propozycje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 września 2020 Udostępnij Napisano 30 września 2020 Brzmienie jest jasne, twarde, mocne ale stosunkowo bez głebi. Znane połączenie. Znacznie lepiej w połączeniu z RN 803 wypadają Dynaudio EMIT 20 czy nawet tańsze ELAC B6.2 i KEF Q350. Zapraszam po wypozyczenie sprzetu i na odsłuch. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 30 września 2020 Udostępnij Napisano 30 września 2020 Bez Twoich opinii nikt Ci nie zaproponuje konkretnych rozwiązań. Połączenie Yamaha z Klipsch daje dźwięk bardzo swobodny, koncertowy, ale także wyraźnie eksponowane są skraje pasma. Jest wiele osób, szukających takiej charakterystyki brzmienia. Natomiast oczywiście nie każdemu to odpowiada. Jeśli szukasz bardziej spokojnego, plastycznego dźwięku, pewniakami do Yamaha 803 będzie na pewno Kef Q350, świetne francuskie monitory Jean Marie Reynaud Lucia. Jeśli lubisz rockowe granie, warto posłuchać Focal Chora 806, trochę droższe, ale o przynajmniej klasę lepsze Audio Academy Dione II, Fyne Audio F500 oraz na koniec bardzo ciekawe, skandynawskie System Audio Saxo 5. Serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy, porównania oraz oczywiście indywidualne wyceny dla forumowicza. Poza wyżej wymienionymi kolumnami, w naszym salonie masz dziesiątki modeli dostępnych od ręki konstrukcji, które w komfortowych warunkach możesz posłuchać, przetestować. Jeśli u nas były zakupione kolumny Klipsch, w rozsądnym terminie nie ma żadnego problemu z wymianą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts