Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Dnia 3.10.2020 o 12:54, Q21 napisał:

Poczekaj, ale kto mówi, że się psuje? 😮 Nie spotkałem się z jakąś szczególną awaryjnością sprzętu NAD.

Yyyyy, no koledzy jest to znane. Jest. Nie ma tu co wlewać miodu do dziegciu.

nie sa to powazne awarie. A same urzadzenia grajądobrze.

23 godziny temu, pawelend napisał:

NAD 326 będzie dużo gorzej grał od NAD 356?

Przede wszystkim inaczej.

356 ma wieksza dynamike i moc. I to sporo. A druga sprawa że 326 gra cieplej. Bardziej dociążonym dźwiękiem. 356 gra jaśniej , wyższym środkiem.

• 4 weeks later...
Napisano
20 godzin temu, Paweł Laszenko napisał:

I jak poprawił sie dźwięk i bas 

Zastanawiam sie nad i8 a Klipsch r820f

20201027_134403(1).jpg

Dla mnie nie warto dopłacać 800zł do 356, nie było dużej różnicy między pm6006 (widać nie jestem audiofilem i do tego słaba akustyka).

Miałem wcześniej klipsch r620f i była lepsza dynamika i więcej niskich tonów na basowych utworach, a przy niektórych brakowało. Środek wokal mi się nie podobał.

W Audiosymptom i6 środek i wokal jest dużo lepszy i bas jest lepiej kontrolowany, góra też jest fajna i nie kłuje w uszy. Dla mnie i6 są lepszym wyborem, ale to jeszcze nie to co bym chciał usłyszeć więc zwróciłem cały sprzęt ( choć the Voice of poland słuchało się super) i miałem słabe źródło laptop optyk wzmacniacz.

Napisano

Gra inaczej ale marantz ma loudness i do tego gałki daje wszystkie na maxa, w rapowych utworach musiałem zmniejszać bas. Na direct dla mnie to niegra. Choć trafił się utwór, który dobrze gra w tym trybie Jennifer Warnes-Way down deep, tylko ja raczej takiej muzyki nie slucham.

• 2 months later...
Napisano

Panowie, polecicie coś jeszcze pod te głośniki ( może są jakieś lepsze kolumny w kwocie do 3000 zł ). Żeby to dobrze zagrało razem, priorytetem możliwość puszczania muzyki z TV, spotify, bluetooth, gdyż tak będzie to najczęściej użytkowane... Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedzi :)

Dnia 6.11.2020 o 08:06, pawelend napisał:

Gra inaczej ale marantz ma loudness i do tego gałki daje wszystkie na maxa, w rapowych utworach musiałem zmniejszać bas. Na direct dla mnie to niegra. Choć trafił się utwór, który dobrze gra w tym trybie Jennifer Warnes-Way down deep, tylko ja raczej takiej muzyki nie slucham.

Jak wrażenia po wygrzaniu się kolumn. Gra warta świeczki ??

Napisano
21 minut temu, pawelend napisał:

Kolumny zwróciłem, ale to nie są złe kolumny, może po wygrzaniu było by jeszcze lepiej. Chyba sam nie wiem czego szukam.Teraz i6 Cooper są w promocji do końca stycznia, ja miałem carboon.

Dobrze by bylo pojechac do salonu, zobaczyc kilka opcji, cos na testy do domu i wtedy sie zdecydowac. Te audiosymptom sa ciekawe, ale brakuje recenzji - mogli by podeslac do Darko.

Napisano

Cała istota w tych kolumnach jest aby każdy robił ich test sam.

Kupujesz i możesz je oddać przez długi okres czasu. ("masz 30 dni na odstąpienie od umowy.")

W ten sposób klienci mają budować bazę recenzji a nie sugerować się opinia "Darko"

Piotr

Napisano
9 godzin temu, Tenfilip napisał:

Dobrze by bylo pojechac do salonu, zobaczyc kilka opcji, cos na testy do domu i wtedy sie zdecydowac. Te audiosymptom sa ciekawe, ale brakuje recenzji - mogli by podeslac do Darko.

Miałem klipsch r620f, i6 dla mnie dużo lepsze. Wypożyczyłem q acoustics 3050i. Byłem na odsłuchu bronze6, magnat, aurora700, polk audio s 55e, chorus 716. Te ostatnie chyba najlepsze, i6 chyba trochę gorzej, ale chorus w salonie testowalem, a i6 w domu. I żadne nie zachwyciły mnie na tyle żeby je kupić.

Napisano
7 godzin temu, S4Home napisał:

Kupujesz i możesz je oddać przez długi okres czasu. ("masz 30 dni na odstąpienie od umowy.")

W ten sposób klienci mają budować bazę recenzji a nie sugerować się opinia "Darko"

Piotr

To dobra opcja dla osób, które mają na to czas. I miejsce i energie. Reszta niestety musi w jakiś sposób zawęzić kręgi poszukiwań do kilku modeli. I stąd to forum, stąd recenzje. A tej firmie zwiekszyloby to zasieg, tak mysle.

6 godzin temu, pawelend napisał:

Miałem klipsch r620f, i6 dla mnie dużo lepsze. Wypożyczyłem q acoustics 3050i. Byłem na odsłuchu bronze6, magnat, aurora700, polk audio s 55e, chorus 716. Te ostatnie chyba najlepsze, i6 chyba trochę gorzej, ale chorus w salonie testowalem, a i6 w domu. I żadne nie zachwyciły mnie na tyle żeby je kupić.

Mi się sposobaly kiedyś bardzo kef q500, niestety tylko u kogoś sluchalem, może warto je zobaczyć. 

Napisano
Dnia 18.01.2021 o 07:38, S4Home napisał:

Piotr

Czy te kolumny uciągnie i  i dobrze zagra nimi taki Pioneer XC-HM86D, czy bardziej coś w stylu  Yamaha R-N602. Jestem początkujący, jeżeli chodzi o jakieś poważniejsze audio. Do tej pory względnie dobre systemy grające miałem tylko w autach :) Z jednej strony mogę powiedzieć, że nie mogę żyć bez muzyki, bo towarzyszy mi zawsze. W domu w pracy w samochodzie w czasie wolnym i zabawie etc. Jednak mam też świadomość, że mogę mieć po prostu ucho na które nadepnął słoń. Im więcej czytam i rozmawiam z ludźmi, tym bardziej wpadam w niepożądany od początku wir ... Jak z autami, nigdy wystarczająco dużo mocy, wyposażenia itd, zawsze może być coś lepszego, trochę można dopłacić itp itd. Jednak najczęściej kieruje się stosunkiem tego co otrzymujemy za daną kwotę. Czyli stosunek cena/jakość. Po kilku zarwanych nocach jeżeli chodzi o kolumny finalnie zostały mi Heco Aurora 700 i właśnie Audiosymptom i6. Prawdopodobnie padnie na te drugie. Podoba mi się w miarę wygląd, lubię też sprawdzać jakieś doceniane, ale jeszcze nie lecące na logo produkty. Pytanie tylko czym je napędzić. Budżet na całość to jakieś 5k. Chodzi o audio, więc ma to grać a nie wyglądać. Jednak NAD jest dla mnie aoptyczny. Nie ujade chyba jego wyglądu w salonie :( Z jeszcze innej strony najbardziej kręci mnie stara szkoła i klimaty vintage. Im więcej gałek, przełączników tym lepiej, jeszcze jak jest jakaś drewniana obudowa ❤️  Chciałbym wieczorami siadać i puszczać sobie kasety, vinyle i CD. Jednak jestem realistą i wiem, że inne zainteresowania i aktywności sprowadzą całą sprawę do tego, że większość czasu słuchania będzie się sprowadzało do spotify, YouTuba, TV, PC i bluetootha z telefonu. Zauważyłem, że w miarę fajny vintage piec z jakimiś transmiterami wyjdzie drożej niż wspomniana tutaj Yamaha, która ma już wszystko, jeżeli dobrze rozumiem. Chyba, że kopałem zbyt płytko ?? Dlatego uprzejmie proszę o opinię, czy da rady skleić w całość jakiś vintage zestaw, czy jednak będzie to rzeźba i gra nie warta świeczki. Może sprzęty z lat 70-80 w ogóle się nie nadają do tych kolumn. ( chciałbym również vintage kolumny, jednak większość z nich jest szeroka a mi Audiosymptomy i6 wejdą na styk na szerokość ). Najlepiej, jakby to były propozycje sprzętowe z pozycji, które są u Pana do wypożyczenia. Wtedy na 30 dni testów bym zakupił i6 plus do tego jakieś 2-3 wzmacniacze i wybrać co przyjemniejsze. Jeżeli chodzi o muzykę, to też nie ma łatwo, bo słucham dosłownie wszystkiego. Jazz, hip-hop, troche popu, rock, metal, choć ostatnimi latami coraz bardziej zagłębiam się w muzykę elektroniczną.

Napisano

Kolego @Marcin i6, pięknie to wszystko opisałeś ale fajnie by było gdybyś jeszcze dodał jak duże jest pomieszczenie, w którym mają stanąć kolumny. Troszkę niepokojący jest też fakt, że planujesz je wciskać w jakieś wąskie przestrzenie (ale warunki lokalowe raczej większości osób nie rozpieszczają). Ja akurat słuchałem tych audiosymptomow z Cyrusem one i według mnie do muzyki, o której piszesz nadają się bardzo dobrze. Nie wiem czy @S4Home ma akurat te paczki ale ma je @Q21 i @Na Temat Audio

Napisano
2 minuty temu, seba3002 napisał:

Kolego @Marcin i6, pięknie to wszystko opisałeś ale fajnie by było gdybyś jeszcze dodał jak duże jest pomieszczenie, w którym mają stanąć kolumny. Troszkę niepokojący jest też fakt, że planujesz je wciskać w jakieś wąskie przestrzenie (ale warunki lokalowe raczej większości osób nie rozpieszczają). Ja akurat słuchałem tych audiosymptomow z Cyrusem one i według mnie do muzyki, o której piszesz nadają się bardzo dobrze. Nie wiem czy @S4Home ma akurat te paczki ale ma je @Q21 i @Na Temat Audio

Pomieszczenie niestety małe, 20m2 :( Dlatego też odpuściłem moją megalomanię i model i8. Co do szerokości, po prostu  pole manewru wyznacza szerokość ściany i szafa RTV na niej. Szersze kolumny będą wchodzić na wejście do salonu z kuchnią ..... Kolumny będą stało po bokach szafy i TV, jedna będzie w rogu, no ale taka akurat nieruchomość :(