Marek88 #1 Napisano 4 października 2020 Witam posiadam już od jakiegoś czasu wspomniane kolumny grają one u mnie z Denonem Pma 860 nie gra to źle ale brakuje mu trochę sceny muzycznej, chciałbym go zmienić tylko za bardzo nie wiem na co, do dyspozycji mam około 1500zł i chcę kupić używany wzmacniacz nowe nie wchodzą w grę, zależy mi na szerokiej scenie i dynamice przy cichym słuchaniu, no ale i też chciałbym wykorzystać moc kolumn bo czasami lubię głośniej posłuchać, nie wiem czy da się to wszystko połączyć w "jednym wzmacniaczu", mam nadzieję że mi pomożecie Pozdrawiam i liczę na odpowiedź Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DudasDudek #2 Napisano 4 października 2020 Dynamika? Moc? Używany do MA? Do 1500? W ciemno można brać Nad 356. Pytanie dodatkowe, co będzie źródłem? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek88 #3 Napisano 4 października 2020 Źródłem jest PC Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #4 Napisano 5 października 2020 To pierwsza sprawa musisz dokupić DAC! Bo inaczej sceny nie poprawisz żadnym wzmakiem za 1500 zł. RS grają miekkim basem w przeciwieństwie do późniejszych konstrukcji MA. Tutaj 860 może go faktycznie potęgować co powoduje utratę kontroli i przejrzystości. Yamaha AX 900 czy Roksan Caspian 1 edycji. Jeśli znajdziesz. Ale jak mowie to za wiele nie zmieni bo musisz mieć DACa! Uzywany pewnie w okolicach 400 zł. Nowy deczko drożej Cambridge DAC 100. Zapraszam po wyceny. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach