Dzwiekoszczelny Napisano 4 października 2020 Udostępnij Napisano 4 października 2020 Pytanie do posiadaczy powyższego wzmacniacza. Czy jest opcja ustawienia go w stand-by, czy po prostu po słuchaniu zostawiamy go tak jak jest a sprzęt zmniejsza pobór. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 października 2020 Udostępnij Napisano 5 października 2020 Tak Roksan K3 ma tryb stand by. Możesz to zrobić z pilota albo guzikiem MODE na panelu głównym https://www.dropbox.com/sh/gbtpgvsqdstr90z/AAAfqDjcDdRcYzOtDSe1Xx77a?dl=0 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusz Ratajczak Napisano 5 października 2020 Udostępnij Napisano 5 października 2020 Wypowiem się, bo dokładnie znam temat. Wzmacniacz Roksan K3 MIAŁ opcję stand by. Można go było włączyć/wyłączyć przytrzymując przycisk zasilania na pilocie przez kilka sekund. Taki miałem na testach. Zamówiłem nówkę, która jak się okazało, nie dała się wyłączyć pilotem (przejść w stand by). Po włączeniu głównym włącznikiem od razu przechodzi w tryb pracy (poprzednio w stand by). Myślałem, że to usterka, odesłałem wzmacniacz. Nie chciałem się bawić w serwis i poprosiłem o przysłanie mi tego z testów (z rabacikiem). Następnego dnia dostałem odpowiedź z serwisu, że Roksan zrezygnował z trybu stand by. Wzmacniacz już kolejny raz nie wymieniałem, będę bardziej eko. Podobno w tym zwykłym trybie zużywa ok. 25-30 w... W Anglii chyba nie ma ekologów ;-). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 października 2020 Udostępnij Napisano 6 października 2020 No prosze to sam mnie zdziwiłeś. I na panelu głównym jak przytrzymasz MODE to także się nie gasi? Krótkie klikniecie było dawniej MUTE a dłuższe wyłączeniem. Czy to tylko w K3 czy Caspian też tego nie ma? Aż muszę sprawdzić. Caspian to musi mieć nadal bo on ma podgrzewanie PRE przecież. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezes83 Napisano 6 października 2020 Udostępnij Napisano 6 października 2020 Wciśnięcie "mode" na obudowie przycisza dźwięk, wciśnięcie i przytrzymanie powoduje przejście w tryb stand by. Na pilocie aby przejść w stand by trzeba dłużej przytrzymać AMP, tak samo można z pilota włączyć wzmacniacz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusz Ratajczak Napisano 6 października 2020 Udostępnij Napisano 6 października 2020 Tak było, ale już nie jest. Tak przynajmniej twierdzi serwis. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezes83 Napisano 6 października 2020 Udostępnij Napisano 6 października 2020 Tylko kiedy była zmiana? Mój został zakupiony w 2019r (daty produkcji nie znam), pilot wygląda identycznie jak poniżej. Natomiast w pożyczonym w tym roku K3, pilot miał inaczej "narysowany", może to był ten moment zmiany stand by. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusz Ratajczak Napisano 6 października 2020 Udostępnij Napisano 6 października 2020 To musiało być w tym roku, bo mój wypożyczony i później zakupiony ma stand-by, natomiast kupiony nowy we wrześniu (ściągnięty od dystrybutora i zwrócony) już nie miał.... Nowy ma też inny karton, taki zwykły, bez tych nadrukowanych wzorków na całej powierzchni Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzwiekoszczelny Napisano 6 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 października 2020 Tak wygląda mój pilot czyli troszkę inny. Naprzyciskałem się tego MODE i wyszło tak że za pierwszym razem dioda MODE robi się pomarańczowa i świeci się wraz z wybranym źródłem i dźwięk się ścisza. Po przytrzymaniu MODE dłużej na tym wyciszeniu gasnie dioda źródła i pali się tylko MODE na pomarańczowo (przez chwilkę jest też zielona ta dioda). Aha to drugie wciśnięcie MODE trwa z dobre 10sek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusz Ratajczak Napisano 6 października 2020 Udostępnij Napisano 6 października 2020 Masz nowszą wersję pilota. U mnie jest taki jak pokazał prezes83. Przyciśnięcie przycisku mode najpierw ścisza, a potem wprowadza tryb stand-by. Przycisk na pilocie przytrzymany kilka sekund albo wybudza wzmacniacz, albo wprowadza go w stand-by. Dźwiękoszczelny, masz najnowszy wypust tego wzmacniacza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezes83 Napisano 6 października 2020 Udostępnij Napisano 6 października 2020 @Dzwiekoszczelny Regulacja na godz. 11? - nieźle, chyba, że to w trybie ściszonym. A dwa - za dobrze wygląda by go w szafce Ikei trzymać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzwiekoszczelny Napisano 6 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 października 2020 (edytowany) Głośno było dziś grane po prostu. Co do trzymania w szafce to takie zabezpieczenie przed dwoma 4latkami. Zatem to na zdjęciu to nie jest wskazanie stand-by? U Was rozumiem stand by oznaczony jest dioda zielona? Edytowano 6 października 2020 przez Dzwiekoszczelny Brak zdjecia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezes83 Napisano 6 października 2020 Udostępnij Napisano 6 października 2020 2 minuty temu, Dzwiekoszczelny napisał: zabezpieczenie przed dwoma 4latkami Słusznie. Tak, w trybie stand by dioda MODE jest zielona, w normalnym i przyciszonym - czerwona. Jeszcze jedna różnica - to u mnie brak oznaczenia 1-0. Widocznie zbyt wielu nie wiedziało jak go włączyć i dzwonili do sklepu, że nie działa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusz Ratajczak Napisano 6 października 2020 Udostępnij Napisano 6 października 2020 U mnie jest tryb stand-by i oznaczenie I / 0 po lewej na dole. Mam wersję przejściową ;-). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzwiekoszczelny Napisano 6 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 października 2020 14 minut temu, prezes83 napisał: Słusznie. Tak, w trybie stand by dioda MODE jest zielona, w normalnym i przyciszonym - czerwona. Jeszcze jedna różnica - to u mnie brak oznaczenia 1-0. Widocznie zbyt wielu nie wiedziało jak go włączyć i dzwonili do sklepu, że nie działa U mnie w wyciszeniu jest pomaranczowa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezes83 Napisano 6 października 2020 Udostępnij Napisano 6 października 2020 4 minuty temu, Bogusz Ratajczak napisał: Mam wersję przejściową 😉 Lifting Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusz Ratajczak Napisano 6 października 2020 Udostępnij Napisano 6 października 2020 8 minut temu, Dzwiekoszczelny napisał: U mnie w wyciszeniu jest pomaranczowa U mnie też. Taka pomarańczowo-czerwona. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzwiekoszczelny Napisano 6 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 października 2020 2 minuty temu, Bogusz Ratajczak napisał: U mnie też. Taka pomarańczowo-czerwona. I później zielony? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusz Ratajczak Napisano 6 października 2020 Udostępnij Napisano 6 października 2020 Zielona w trybie stand-by. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzwiekoszczelny Napisano 6 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 października 2020 Tutaj słychać tylko pstrykniecie wewnątrz przez pół sekundy zielona diodę i idzie w Pomarańcz. Angielski humor. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusz Ratajczak Napisano 6 października 2020 Udostępnij Napisano 6 października 2020 Identycznie miał ten, który odesłałem, myśląc, że jest uszkodzony ;-). Ale, jak się później okazało, nie był :-). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 października 2020 Udostępnij Napisano 7 października 2020 Nie do końca rozumiem po co ta zmiana Wiem że to wpływ Monitor Audio ale po co. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xkaqh Napisano 11 maja 2021 Udostępnij Napisano 11 maja 2021 Dnia 6.10.2020 o 21:17, Dzwiekoszczelny napisał: Tutaj słychać tylko pstrykniecie wewnątrz przez pół sekundy zielona diodę i idzie w Pomarańcz. Angielski humor. Mam pytanie czy po włączeniu roksana pstryknięcie pojawia się też w głośnikach u mnie tak jest delikatne ale jednak wyraźnie słyszalne (nowy z salonu) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 maja 2021 Udostępnij Napisano 12 maja 2021 Może tak być. To się zdarza nie tylko w tym wzmacniaczu. Pamiętam że kiedyś udało mi się to wyeliminować podłączając inną listwę. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xkaqh Napisano 12 maja 2021 Udostępnij Napisano 12 maja 2021 Dziękuje za odpowiedź już myślałam że jest uszkodzony i chciałem odsyłać ale spróbuję z inną listwą jak radzisz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts