jerzytraczynski Napisano 11 października 2020 Udostępnij Napisano 11 października 2020 (edytowany) Dzień dobry wszystkim, chciałbym zbudować podstawy kina domowego i w przyszłości je stopniowo usprawniać. Przeznaczenie: muzyka ze streamingu i filmy z Netflixa/iTunes. Jestem mocno ograniczony przestrzenią – urządzam kino w kawalerce. Mam Denona AVR-X3400H i znalezione w piwnicy głośniki Denon SCN-10, których chciałbym użyć jako tylnich, przynajmniej na razie. Szukam kolumn podstawkowych (najlepiej białych i w Warszawie) na fronty i głośnika centralnego. O subwooferze też co nieco mógłbym się dowiedzieć. Słyszałem, że Denon AVR gra dosyć spokojnie, więc dobrze łączy się z głośnikami grającymi dynamicznie. A jakie to są głośniki? Muszą stać na biurku i półce, ponieważ nie ma miejsca na kolumny podłogowe. Na forum S4home poleca Monitor Audio. Co jeszcze? Dziękuję wszystkim za pomoc Edytowano 11 października 2020 przez jerzytraczynski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 11 października 2020 Udostępnij Napisano 11 października 2020 Jaki metraż, jaki budżet na te fronty. No i może jakieś zdjęcie pomieszczenia, bo to rozmieszczenie na półce i biurku brzmi dość "nietypowo". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzytraczynski Napisano 11 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 października 2020 (edytowany) 50 minut temu, seba3002 napisał: Jaki metraż Ok. 14 m2. Nie mam teraz sensownego zdjęcia, wstawiam rzut. Biurko i półka jeszcze mogą się trochę poprzesuwać, ale mniej więcej widać o co chodzi. Po prostu nie mam dość przestrzeni, żeby postawić kolumny podłogowe. 50 minut temu, seba3002 napisał: jaki budżet na te fronty Najchętniej 2k na 3.0. Ale też nie mam jeszcze dużo doświadczenia w cenach. Edytowano 11 października 2020 przez jerzytraczynski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzytraczynski Napisano 12 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 października 2020 Najbardziej chciałbym, żeby centralny głośnik zawisł na ścianie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 października 2020 Udostępnij Napisano 12 października 2020 Masz małe pomieszczenie. Nie potrzebujesz mocnych kolumn. I tak dynamikę uzyskasz subem. Kwota jednak nie jest duża. Dobry centralny kosztuje. Z nowych Monitor audio Monitor 100 + center, ewentualnie ELAC B6.2 + center Z używanych Tannoy M2 + mcenter albo Magnat Quantum seria 673 lub 723 z centralnym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 12 października 2020 Udostępnij Napisano 12 października 2020 Cześć, Jeśli chciałbyś postawić na przestrzenne brzmienie to zestaw Pylon Audio Pearl Monitor + Pear Center byłby dobrym rozwiązaniem do Denona. Alternatywą mogą być Monitor Audio Monitor 100 + Monitor C150, które również zagrają dynamicznie i szeroko. Subwoofer nadrobi wszelkie niedostatki basu więc tym się nie przejmuj. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzytraczynski Napisano 12 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 października 2020 (edytowany) Bardzo dziękuję za sugestie. Napisałem do pobliskiego salonu z możliwością odsłuchu. A jakie macie opinie na temat wiszących centralnych, np. Monitor Audio Radius 255? EDIT: ten jest jednak za drogi i słabo dostępny. Ale może tak ogólnie ktoś powie coś mądrego;) Edytowano 12 października 2020 przez jerzytraczynski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 października 2020 Udostępnij Napisano 13 października 2020 To juz bardziej kinowe, typowo kinowe rozwiązanie. Takie przejście pomiędzy klasycznymi monitorami a serią MASS. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzytraczynski Napisano 17 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 października 2020 (edytowany) Czy w tej małej przestrzeni Monitor Audio Bronze 50 tez moglyby się sprawdzić jako fronty? Teoretycznie – one czy Pylony lepiej zniosą bliskość ściany z tylu? Edytowano 17 października 2020 przez jerzytraczynski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 października 2020 Udostępnij Napisano 19 października 2020 Podobnie. Bronze 50 też się sprawdzą jako fronty w układzie kinowym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzytraczynski Napisano 19 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 października 2020 (edytowany) Niezmiennie dziękuje bardzo za wszystkie odpowiedzi. Czy warto dopłacać do Monitor Audio 6G? Edytowano 19 października 2020 przez jerzytraczynski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 października 2020 Udostępnij Napisano 20 października 2020 No modele 50 i 100 to sa właśnie modele 6 generacji Bronze. A tych mówimy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts