Michał Lenowy Napisano 12 października 2020 Udostępnij Napisano 12 października 2020 Witam wszystkich, to mój pierwszy post oraz pierwsze kroki, które mam nadzieję doprowadzą mnie do przyjemności ze słuchania muzyki rocka (Pink Floyd, Camel, MoodyBlues itp), alternatywy (Interpol, Archive itp) ale i ELO, Depeche Mode, Ultravox. W chwili obecnej posiadam sprzęt ww + cd denon 720 ae, kable Chord ClearWay oraz Qed Performance Audio. Z tego co już poczytałem to "szału nie ma"... ale nie oczekuję czegoś rewelacyjnego choćby ze względu na kasę ale i warunki mieszkaniowe w bloku a pokój jest gościnnym oraz moim odsłuchowym 20 m2. Proszę jednak znawców o komentarz co do mego zestawu ale i proszę o podpowiedzi i propozycje, co mógłbym zmienić by polepszyć wrażenia ze słuchania muzyki. Ze względu na miejsce zamieszkania i kota w domu kolumny podłogowe odpadają - pozostają podstawkowe i chyba najlepiej z przednim BR. Wzmacniacz i odtwarzacz muszą póki co pozostać. Bardzo proszę o podpowiedzi...szczerze mówiąc po przeszukaniu, przeczytaniu ogromu artykułów i wypowiedzi zgłupiałem...bardzo proszę o każdą podpowiedź... jeśli chodzi o ewentualny odsłuch to mieszkam ponad 100 km od Gdańska..pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 12 października 2020 Udostępnij Napisano 12 października 2020 Przede wszystkim podaj budżet 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Lenowy Napisano 12 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 października 2020 witam...oczywiście... chciałbym przeznaczyć około 1600 zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 października 2020 Udostępnij Napisano 12 października 2020 Osobiście w takim budżecie szukałabym używanych kwota pozwala wybrać już przyzwoite kolumny 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Lenowy Napisano 12 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 października 2020 Szczerze mówiąc myślałem tylko o używanych podstawkowych ...ale..właśnie jakich?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 października 2020 Udostępnij Napisano 12 października 2020 Skoro masz kota w mieszkaniu raczej podłogowe są chyba bardziej stabilne jak podstawkowe? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Lenowy Napisano 12 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 października 2020 Tak masz rację, ale bo 10 godzinnym pobycie poza mieszkaniem i powrocie do niego nie wiem czy bardzo ciekawe kocisko nie dobrało by się pazurami i kłami do czegoś nowego na podłodze...raczej myślę o podstawkowych Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 12 października 2020 Udostępnij Napisano 12 października 2020 A propos kotów. Kot kolegi zerwał swoim ciężarem półkę wisząca nad Tv. Telewizor wygiął się w pół. Na szczęście dało się go wyprostować 🙂. Jeżeli kot jest wyjątkowo niesforny to ani podłogowe ani monitory niczego nie załatwią. Możesz co prawda standy przykleić do podłogi, monitory do standów ale jeżeli kot zechce coś im zrobić to albo porysuje okleinę albo porwie maskownice 🙂. Dlatego sam mam chomiczka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 października 2020 Udostępnij Napisano 12 października 2020 Jest temat pies i kot w domu już dwa miesiące forumowiczka poszukuje kolumn. Jedyne wyjście podczas nieobecności kocura do innego pokoju 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Lenowy Napisano 12 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 października 2020 wyjście jest bardzo proste... gdy jestem w mieszkaniu podstawkowe stoją na standach jeśli mnie nie mam stoją na szafie..a z biegiem czasu kot się oswoi ..ale odbiegamy od tematu...owszem rozważam podłogowe ale póki co proszę o propozycje podstawkowych (choć podłogowe też chętnie przyjmę do wiadomości) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 października 2020 Udostępnij Napisano 12 października 2020 (edytowany) Panie jak kolumny spadną z szafy to tylko do pieca z nimi 😉 Szczerze to nie słyszałem tego Denona więc nic nie poradzę, zresztą teraz bardziej interesują mnie wzmacniacze cyfrowe/impulsowe! Ten KOT mnie zainteresował dlatego napisałem! Edytowano 12 października 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Lenowy Napisano 12 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 października 2020 kota mam już od 15 lat... norweski leśny.. cudny i mądry..i słucha muzy ze mną..ale ale..odchodzimy od tematu:).. proszę o pomoc..propozycje co do podstawkowych, okablowania.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 października 2020 Udostępnij Napisano 12 października 2020 Napisz jaki posiadasz wzmacniacz, wielkość pomieszczenia, rodzaj słuchanej muzyki, budżet do forumowicza Pumpurek zajmuje się używanym sprzętem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Lenowy Napisano 12 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 października 2020 ok...dzięki za informacje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 października 2020 Udostępnij Napisano 12 października 2020 https://allegro.pl/uzytkownik/Pumpurek/kolumny-glosnikowe-stereo-302997 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Lenowy Napisano 12 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 października 2020 dziękuję wszystkim za cenne rady...teraz pozostaje chyba to wszystko zebrać..i odsłuch... raz jeszcze dziękuję choć jeśli będę miał wątpliwości nie omieszkam szukać tu Waszych porad..pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 października 2020 Udostępnij Napisano 12 października 2020 Szczerze to cennych rad za dużo nie było 😉 Więcej gadaliśmy o kotach! Pisałeś do Pumpurek coś ciekawego zaproponował? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 października 2020 Udostępnij Napisano 13 października 2020 Do tego Denona muszą być kolumny szybkie z twardym basem. W tej cenie Magnat się świetnie spisuje i stare serie miały metalową maskownice. Quantum 673 / 723 czy nowe Signature 503 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 13 października 2020 Udostępnij Napisano 13 października 2020 Cześć, Przede wszystkim warto zacząć od bas refleksu, nie sugerowałbym się jego umiejscowieniem, ponieważ BR z przodu nie oznacza, że kolumny mogą stanąć blisko ściany. Jeśli mielibyśmy szukać kolumn do Denona PMA720ae to dobrym rozwiązaniem byłyby szczegółowe Magnat Signature 503. Uzyskasz brzmienie dynamiczne z górą pasma wyciągającą wszelkie smaczki z nagrań. Jest to bardzo dobre połączenie z Denonem. Alternatywą mogą być Polk Audio S20e, które zagrają potężniej. Bas jest mocniejszy, a środek nieco bliższy względem Magnatów. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny oraz omówienia warunków wypożyczenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Lenowy Napisano 13 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 13 października 2020 Tak, jestem w kontakcie z Pumperek, dziękuje, a co do propozycji to myśle, że muszę sie umówić na odsłuchanie ww kolumn..dziękuje..pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 października 2020 Udostępnij Napisano 14 października 2020 Pumpurek ma używane kolumny. W dobrym stanie. I daje opcję testowania. Tylko pamiętaj szybkie i stosunkowo twarde kolumny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts