Gość Napisano 14 października 2020 Udostępnij Napisano 14 października 2020 (edytowany) Po prostu sam jeszcze nie wiesz co chcesz! Patrząc na kolumny pod względem rozmiarów OK ale trzeba jeszcze je odsłuchać wtopić pieniądze jest bardzo łatwo. Edytowano 14 października 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 14 października 2020 Udostępnij Napisano 14 października 2020 Ponoć to jak grają ma małe znaczenie . A białe były by chyba wskazane . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 października 2020 Udostępnij Napisano 14 października 2020 Teraz poczekam co autor wątku zdecyduje o odsłuchu i jakie kolumny białe będzie testować 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 14 października 2020 Udostępnij Napisano 14 października 2020 (edytowany) Monitor Audio Radius 270 HD ? Wystarczająco slim ? Tannoy 201 ? Edytowano 14 października 2020 przez maciek72 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sounbar czy mini kolumny Napisano 14 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 14 października 2020 Oba modele poza budżetem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 14 października 2020 Udostępnij Napisano 14 października 2020 Dnia 13.10.2020 o 22:18, RLC napisał: W tych A36 jest wzmacniacz kl D nie wydaje mi się żeby zagrały lepiej jak Q5+KEF 😉 Czy wzmacniacz w klasie D musi być zły i nie dobry ? Daliśmy przykład A36 jako nie dużych głośników, które miałaby zająć jak najmniej miejsca. Jeżeli potencjalny zainteresowany, zdecyduje się na obranie konkretnego kierunku, to wtedy będziemy szukać alternatyw. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 14 października 2020 Udostępnij Napisano 14 października 2020 Tyle że kolumny musza być podłączone do amplitunera , bo on ma radio FM. Funkcjonalność tez jest istotna. Chociaż znam przypadek gdzie ktoś uważał ze jego żona sobie nie poradzi z czymś takim jak Chroecast Audio. Potem w praktyce się okazało że radzi sobie z nim bardzo bobrze i to znacznie lepiej niżby przypuszczał i to w zupełnie złożonych sprawach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 14 października 2020 Udostępnij Napisano 14 października 2020 4 godziny temu, Sounbar czy mini kolumny napisał: Oba modele poza budżetem. A , używki ? Jaki masz budżet ? 400 PLN za Tannoy 201 na olx , 1800 pln za Radius 270 HD - także na olx Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 października 2020 Udostępnij Napisano 15 października 2020 Te Quadrale są lepsze od STX 200. STX gra bardzo liniowym dźwiękiem. Dla niektórych nowych użytkowników może być to nudne? Prosze nie zrozumieć źle , generalnie to dobrze ale nowi użytkownicy oczekują czasem czegoś lepszego. Te quadrale grają jaśniej. Mają szybszy punktowy krótki ale i wiekszy bas. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 października 2020 Udostępnij Napisano 15 października 2020 8 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Czy wzmacniacz w klasie D musi być zły i nie dobry ? Dobry wzmacniacz w klasie D to Smsl Q5 Pro 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 15 października 2020 Udostępnij Napisano 15 października 2020 A no właśnie, jak widać są wyjątki Zawsze powtarzamy, że typ konstrukcji to nie wszystko. Nowe wzmacniacza Nad-a w klasie "D" lub integry Peachtree też pracują "cyfrowo" a mimo wszystko pompują w głośniki pełną parą Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 października 2020 Udostępnij Napisano 15 października 2020 O tym panu nawet nie wspomnę klasa sama w sobie LYNGDORF 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 października 2020 Udostępnij Napisano 16 października 2020 Dobry wzmacniacz w klasie D jaki słuchałem to Cyrus ONE albo Roksan Oxygene. No i Lyngdorf Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 16 października 2020 Udostępnij Napisano 16 października 2020 Który z nich jesteś w stanie zaoferować założycielowi tego tematu w założonym budżecie i z jakimi kolumnami ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sounbar czy mini kolumny Napisano 16 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 16 października 2020 Dziś udało mi się dojechać do jednego sklepu. Zaproponowano mi Pylon Audio Sapphire 23 do amplitunera który posiadam. Bez odsłuchu. Co o tym myślicie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 16 października 2020 Udostępnij Napisano 16 października 2020 Te będą o kilka cm węższe od kolumn które masz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 16 października 2020 Udostępnij Napisano 16 października 2020 Słuchałem tych pylonów s 23 - to nie ma dołu , chociaż jeśli masz 10m^2 to kto wie ... w 25m^2 słabo było Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sounbar czy mini kolumny Napisano 16 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 16 października 2020 16 minut temu, MobyDick napisał: Te będą o kilka cm węższe od kolumn które masz. Nie takie trochę u mnie 27cm szerokość te pylony 16cm. Dla mnie zdecydowana różnica. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sounbar czy mini kolumny Napisano 24 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 listopada 2020 Jakby ktoś był ciekawy to wybór padł na Pylony Pearl 27 Obecnie jestem na etapie szukania wzmacniacza, amplitunera stereo pod ten sprzęt o czym będę pytał w innym temacie. Dziękuję wszystkim i pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 listopada 2020 Udostępnij Napisano 24 listopada 2020 Po co zakładać inny temat ciągnij tutaj 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sounbar czy mini kolumny Napisano 24 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 listopada 2020 No dobrze, a więc co pod wspomniane kolumny? Słuchałem ich z Cambridge Audio AXR100 oraz SMSL Q5 PRO. Potrzebuje podłączyć to pod TV kablem optycznym bądź hdmi. Mile widziane FM bądź funkcje sieciowe umożliwiające słuchania radia internetowego. Bluetooth do łączenia się telefonami ze sprzętem w celu strumieniowania muzyki (YT, Spotify itd) Budżet - 2500zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 listopada 2020 Udostępnij Napisano 24 listopada 2020 Jakie wrażenia z odsłuchu AXR100 i Q5 który według ciebie zagrał ciekawiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sounbar czy mini kolumny Napisano 24 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 listopada 2020 40 minut temu, RLC napisał: Jakie wrażenia z odsłuchu AXR100 i Q5 który według ciebie zagrał ciekawiej. Ciężko powiedzieć, axr odsłuch w profesjonalnej sali przy zamawianiu kolumn i tam grało to dość ładnie nie miałem zastrzeżeń ale w domu wiadomo byłoby napewno inaczej. Q5 odsłuch już w miejscu docelowym, było inaczej, lepiej? niż z amplituneren KD który obecnie posiadam. Więcej basu to napewno natomiast jakby mniej szczegółów niż na amplitunerze? Grało to też chyba dość cicho. Nie do końca potrafię to opisać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 listopada 2020 Udostępnij Napisano 24 listopada 2020 (edytowany) Q5 ustawienia Equalizera przycisk FN na pilocie 7 trybów. Wysokie niskie tony środkowy przycisk nawigacyjny pobaw się trochę 😉 U mnie E1, wysokie niskie na zero 👍 Kolumny masz nowe? Jeżeli tak to muszą się wygrzać daj im trochę czasu. Edytowano 24 listopada 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sounbar czy mini kolumny Napisano 24 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 listopada 2020 1 godzinę temu, RLC napisał: Q5 ustawienia Equalizera przycisk FN na pilocie 7 trybów. Wysokie niskie tony środkowy przycisk nawigacyjny pobaw się trochę 😉 U mnie E1, wysokie niskie na zero 👍 Kolumny masz nowe? Jeżeli tak to muszą się wygrzać daj im trochę czasu. Kolumny nowe już się wygrzały. Q5 miałem pożyczone na "chwilę" także nie mam już możliwości ustawiania. Mam zbyt na swój amplituner więc szukam czegoś odpowiedniejszego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts