Skocz do zawartości

DAC WOLF2 wersja rozszerzona+zasilacz

Recommended Posts

Napisano

Co w opiniach Pana Wojtka nie jest pozytywne? Pokaż mi artykuł w którym nie poleca danego produktu, albo jasno pisze na łamach czasopisma że nie poleca? DACa nie znam. Zaznaczam żebyś go wypożyczył i sprawdził sam.

Piotr

Napisano
8 godzin temu, hlary napisał:

Witam. Czy ktoś używa tego DAC-a w nowej wersji ? Wiem, że wersja druga jest inna niż wersja pierwsza. Jakie są Wasze opinie. Na http://www.highfidelity.pl/@main-3789&lang= jest bardzo pozytywna opinia Wojciecha Pacuły, ale z opiniami jest tak, że można je zamówić. 

Więc chcę zasięgnąć Waszych doświadczeń.

Hej,

Ja posiadam, używam i jestem zadowolony.

Gra w zestawie z Pioneer A676, CD Denon, Chromecast, Magnat 673.

Przesiadłem się na niego z budżetowego Fiio.

Porównywałem ostatnio z Dac wbudowanym w Marantz PM6006 i Nostromo bardziej mi się podobał.

Masz 4 możliwości regulacji barwy, co uważam za plus.

Dedykowany zasilacz jest zdecydowanie dobrą inwestycją.

Osobiście porównałbym jeszcze go z Arcamem rDac często polecanym przez Piotra w podobnych pieniądzach.

Napisano
12 godzin temu, S4Home napisał:

Co w opiniach Pana Wojtka nie jest pozytywne? Pokaż mi artykuł w którym nie poleca danego produktu, albo jasno pisze na łamach czasopisma że nie poleca? DACa nie znam. Zaznaczam żebyś go wypożyczył i sprawdził sam.

Piotr

No właśnie. Na razie zbieram informacje

• 3 weeks later...
Napisano

Kończę wątek, bo kupiłem używanego Audiolaba M-DAC+ i wszystko (Yamaha WXC-50 z Deezerem oraz Yamaha CD-S700) przepuściłem przez niego coaxialami. Potem z DAC-a cinchami do wzmacniacza Vincent SV-500. Metodą prób i odsłuchów ten zestaw teraz gra zdecydowanie najlepiej.

Napisano
8 godzin temu, hlary napisał:

cinchami do wzmacniacza Vincent SV-500.

Zadowolony jesteś z tego Vincenta? Z czym porównywałeś podczas zakupu? Słuchałeś innych wzmacniaczy lub hybryd typu Magnat MR780 ?

Napisano (edytowany)

Kupowałem w Q21 i trochę im zawierzyłem. Poradzili ten wzmacniacz. Podałem tylko jaką muzykę słucham i czego oczekuję. Jestem zadowolony. Nie miałem nigdy innej hybrydy. Z niczym jej nie porównywałem. Wcześnie to był Yamaha AS-501 i z Klipschami grało to mocno, energetycznie, ale dużo góry i dołu w sposób dudniący. Bardziej to czyniło z mojego salonu wnętrze BMW (młodzi w ich BMW dudnią i z samochodu robią komorę bassreflexu). Kolumny teraz to Tannoy-e Revolution XT6 F i grają bardzo dobrze. Góry mają dużo, a dól jest mniejszy, ale chyba bardziej uporządkowany. I co najważniejsze pojawił się super środek. Wzmacniacz jest super do tych kolumna, teraz Audiolab M-DAC+ jeszcze bardziej uporządkował dół i basy.

Edytowano przez hlary
Napisano
6 godzin temu, hlary napisał:

I co najważniejsze pojawił się super środek.

Też miałem klipsche i jest dokładnie jak piszesz. Energetycznie, skrajami pasm i robi wrażenie. Może nie porównałbym ze stereotypem BMW, ale mają łupnąć i łupią. Ale jeśli już chciałbyś doszukać się szurania miotełek o talerze w utworze to niestety, ale te kolumny nie są od tego. Słabo w średnicy. Niby fajne granie, ale mocno kompromisowe, coś za coś. Kupisz neutralne kolumny i jest niby wszystko, ale znowu jak sobie przypomnisz klipsche to te nowe grają jakoś bezpłciowo, anorektycznie. Lepiej nigdy nie mieć klipschów :) bo potem czegoś brakuje. Ja bardziej myślę o bliźniaku twoich XT6 czyli Fyne 501. Trochę więcej w nich dołu i energii no i z ciekawą średnicą. Tak trochę z sentymentu do klipschów. Ale to melodia przyszłości.

Napisano (edytowany)

Ale się zdziwiłem, bo wg opinii one mają dużo fajnego dołu. U mnie nie słyszałem tego. Ale jak kupiłem Audiolab M-DAC+ to ... pojawił się piękny dół. Taki soczysty i miękki. Czyli kolumny potrafią go wygenerować, a to raczej problem przetwornika. Teraz wszystko (Yamaha WXC-50 z Deezerem i Yamaha CD-S700) puszczam coaxialami przez Audiolaba. I jest lepiej.

Edytowano przez hlary