Skocz do zawartości

Mocne budżetowe stereo do dużego salonu na szafkę RTV

Recommended Posts

Napisano
7 godzin temu, Tomasz Godlewski napisał:

będę chciał puścić dźwięk z tv na wzmacniacz gdyż jest jedno wejście optyczne które będzie wykorzystane przez streamer audio.

Potrzebujesz wtedy switch optyczny najlepiej z pilotem do podłączenia TV ze wzmacniaczem. 

Z tego co widzę kolega mieszka blisko mnie, zapraszam na przysłowiową kawę z odsłuchem, cięższe klimaty też znajdziemy do posłuchania 😉 

• Odpowiedzi 64
  • Created
  • Ostatnia odpowiedź

Top Posters In This Topic

• 4 weeks later...
  • 1 month later...
Napisano (edytowany)

Po przeczytaniu kilku recenzji i odsłuchu w taga harmony, zdecydowałem się na hybrydę, miała być taga hta 700 v.3 USB i z tą myślą pojechałem do nich, ale panowie w Polpak dziś  mieli promocję na taga harmony hta-800 oraz kolumny podłogowe taga harmony 606 f SE. Oczywiście po odsłuchu hta 700 i 800 zdecydowałem się bez wachania na 800 plus ww kolumny.

Dziękuję wszystkim za pomoc i porady

Pozdrawiam 

Edytowano przez Tomasz Godlewski
Napisano (edytowany)

Nie mogę wiele powiedzieć bo mam go od 4 dni, bardzo przyjemnie się słucha i do tego dźwięk jest bardzo ciepły, mam czasami wrażenie jakbym niektóre dźwięki odkrywał na nowo, a gitara akustyczna dla mnie rewelacja. Na pewno się jeszcze wiele zmieni jak kolumny trochę pochodzą i się wygrzeją. 

Jakiś czas temu miałem okazję kupić używaną 6 miesięcy tage hta 700 V3 ze zmienionymi lampami, praktycznie byłem umówiony ze sprzedającym gdyż kupił sobie Yamaha r-n803d,  co się okazało pan wycofał się ze sprzedaży powiedział że Yamaha nie dorównuje tadze i oddaje Yamahę do sklepu, wzmacniacz napędzał  klipsch r-820f. Więc po takiej recenzji pojechałem na odsłuch i nie żałuję 😉

Edytowano przez Tomasz Godlewski
Napisano

Na plus jak najbardziej, zresztą jak ktoś będzie w okolicy Pruszkowa polecam zajechać do głównego punktu, panowie na prawdę znają się na tym co sprzedają. Myślę że każdy znajdzie coś dla siebie, zarówno budżetowego jak i budżetu nieograniczonego. Jeśli chodzi o źródło na chwilę obecną mam podłączony stary 17letni wysłużony klocek i wspomagam się urządzeniem multimedialnym podłączonym przez optyka. Jak tylko nieco uśpie czujność żony 😉 będę się na pewno rozglądał za czymś bardziej odpowiednim. 

• 3 years later...
Napisano

Dawno mnie nie było, w między czasie kupiłem jako odtwarzacz CD ale również i do oglądania filmów używanego Dune HD Max z możliwością wkładania dysków twardych i tu strzał w 10 zgrałem i skatalogowałem ponad 300 cd,  wszystko w jednym miejscu polecam, przyzwoicie gra no i wygoda w postaci zgranej całej muzyki na dysk, brak już aktualizacji ale jako domowy serwer muzyczny świetna sprawa. Jako streamer używałem ze 2 lata ieast m50 pro mimo fajnego dźwięku musiałem go resetować dość często a więc sprzedałem i kupiłem oczywiście tage hormony twa10 daje dużo więcej możliwości i ustawień jeśli chodzi o dźwięk i ustawień wejść. Taga gra dla mnie dużo lepiej od ieast i nic się nie dzieje. No i teraz świeży zakup na dniach do całości gramofon Audio Technica at-lp 120 USB i za każdym razem kiedy słucham winyla zastanawiam się dlaczego z tym zakupem tak długo zwlekałem.