S4Home #51 Napisano 5 listopada 2020 Jak będzie 25..11 to i tak będzie dobrze. W europie nie ma amplitunerów AV. Są olbrzymie braki magazynowe. Na ten moment nie ma nic. Piotr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
snoopy25 #52 Napisano 15 listopada 2020 Witam wszystkich. Chciałbym jeszcze zapytać o Sub-a czy myślicie, że dobrym pomysłem będzie wstawić do pokoju ok 24m - dwa Sub-y Rel t5? 70% filmy ok 30% muzyki Dziękuję i życzę miłej niedzieli Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bali #53 Napisano 15 listopada 2020 Witam wszystkich. Chciałbym jeszcze zapytać o Sub-a czy myślicie, że dobrym pomysłem będzie wstawić do pokoju ok 24m - dwa Sub-y Rel t5? 70% filmy ok 30% muzyki Dziękuję i życzę miłej niedzieliNie to nie jest zbyt dobry pomysł, chodzi o firmę. Rel to suby pod stereo strikte a T5 mogą nie dać super efektu. W tej cenie rozglądaj się za SvS sb2000, Dali e12f, czy Klipsch. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
snoopy25 #54 Napisano 15 listopada 2020 (edytowany) 2 godziny temu, Bali napisał: 6 godzin temu, snoopy25 napisał: Witam wszystkich. Chciałbym jeszcze zapytać o Sub-a czy myślicie, że dobrym pomysłem będzie wstawić do pokoju ok 24m - dwa Sub-y Rel t5? 70% filmy ok 30% muzyki Dziękuję i życzę miłej niedzieli Nie to nie jest zbyt dobry pomysł, chodzi o firmę. Rel to suby pod stereo strikte a T5 mogą nie dać super efektu. W tej cenie rozglądaj się za SvS sb2000, Dali e12f, czy Klipsch. A czytałem, że seria HT 1003 Rel. Jest bardziej uniwersalna i do kina spoko a wersja T bardziej stereo. Edytowano 15 listopada 2020 przez snoopy25 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #55 Napisano 16 listopada 2020 18 godzin temu, snoopy25 napisał: Witam wszystkich. Chciałbym jeszcze zapytać o Sub-a czy myślicie, że dobrym pomysłem będzie wstawić do pokoju ok 24m - dwa Sub-y Rel t5? 70% filmy ok 30% muzyki Dziękuję i życzę miłej niedzieli Przy takim podziale może jednak REL HT 1205 czy nawet mniejszy 1003? Jest bardziej uniwersalny, ma niższe zejscie. 12 godzin temu, snoopy25 napisał: czytałem, że seria HT 1003 Rel. Jest bardziej uniwersalna i do kina spoko a wersja T bardziej stereo. no właśnie. Dlatego u Ciebie lepiej sprawdzi się seria HT. Piotr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
snoopy25 #56 Napisano 17 listopada 2020 Witam serdecznie Ostatecznie zdecydowałem się na taki zestaw: Focal Chora 826-D - kolumny podłogowe - 2 sztuki Focal Chora 806 - kolumny podstawkowe - 2 sztuki Focal Chora Center - kolumna centralna REL HT1003 - subwoofer aktywny - 2 sztuki Marantz SR6015 - amplituner Marantz PM8006 - wzmacniacz stereo Mam nadzieję, że będzie ok. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc oraz cenne rady. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JaZz #57 Napisano 17 listopada 2020 (edytowany) No to daj znać jak już się osłuchasz tego sprzętu 👍 Edytowano 17 listopada 2020 przez JaZz Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #58 Napisano 18 listopada 2020 13 godzin temu, snoopy25 napisał: Witam serdecznie Ostatecznie zdecydowałem się na taki zestaw: Focal Chora 826-D - kolumny podłogowe - 2 sztuki Focal Chora 806 - kolumny podstawkowe - 2 sztuki Focal Chora Center - kolumna centralna REL HT1003 - subwoofer aktywny - 2 sztuki Marantz SR6015 - amplituner Marantz PM8006 - wzmacniacz stereo Mam nadzieję, że będzie ok. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc oraz cenne rady. Jeśli nie masz jeszcze wyceny to zapraszam Chyba że już odsłuchane i kupione to też czekam na recenzję. Piotr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
snoopy25 #59 Napisano 28 listopada 2020 Sprzęt kupiony. Marantza 6016 udało mi się cudem znaleźć - ostatni w Irlandii. Już stoi na półce. Focal Chora 826D + 806 + Center + 2 x REL HT 1003 kupione w Polsce od forumowego kolegi z branży. Czekam aż przyjadą 😀 Teraz szukam wzmacniacza do tego zestawu. Zastanawiam się nad Marantzem 8006 lub Cyrus One HD. Co myślicie o tych wzmacniaczach? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach