ald890 Napisano 29 października 2020 Udostępnij Napisano 29 października 2020 Witam, aktualnie mam wzmacniacz Primare i22 - i wspomniane kolumny KEF R300 - jakie kolumny polecacie, żeby podnieść całe dźwiękowe spektrum, coś klasę wyżej? Cena do 5k mogą być używki. Myślałem o manufakturze BMN Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 października 2020 Udostępnij Napisano 30 października 2020 Cześć, A co jest źródłem? Myslę że to dobre połączenie i jeśli chciałbyś się przenieść na level wyżej to może ze względu na nie do końca spasowany gust do Twojego? Tu nie będzie przeskoku level wyżej ale w bok. Na coś innego. Co może oznaczać dla ciebie lepiej. ELAC ze starszej linii BS 403 Może bardziej melodyjne Opera prima? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ald890 Napisano 30 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 30 października 2020 Źródłem jest Tidal, Chromecast + Topping DX3pro. Nie chcę robić kroku w bok tylko naprzód Dźwięk mi się podoba, ale chciałbym wnieść się na nowy poziom. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 30 października 2020 Udostępnij Napisano 30 października 2020 Jakie masz pomieszczenie ? Sprawdź też manufakturę Equilibrium z Zielonej Góry. https://www.olx.pl/oferta/equilibrium-ether-d6-CID99-IDGgLqo.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarrro Napisano 30 października 2020 Udostępnij Napisano 30 października 2020 Ja wymieniłem r300 na r500. Duży skok w poprawie dźwięku. R300 mają zbyt wiele basu, słabej jakości Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 25 lipca 2021 Udostępnij Napisano 25 lipca 2021 Dnia 30.10.2020 o 11:49, Tomasz S. napisał: Jakie masz pomieszczenie ? Sprawdź też manufakturę Equilibrium z Zielonej Góry. https://www.olx.pl/oferta/equilibrium-ether-d6-CID99-IDGgLqo.html Serwus, Te kolumny z linku naprawdę są takie dobre jak o nich piszą ? Wiesz może jakie komponenty siedzą w zwrotnicy , okablowanie itp? Słyszałeś jaki bas są w stanie odtworzyć z obudowy zamkniętej ? Pozdrawiam, Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 lipca 2021 Udostępnij Napisano 26 lipca 2021 Link już dawno nie działa. Możesz napisać do Equilibrum bezpośrednio. Zapytać. Dają chyba też opcję wypozyczenia. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 26 lipca 2021 Udostępnij Napisano 26 lipca 2021 8 godzin temu, Tadżitsu napisał: Serwus, Te kolumny z linku naprawdę są takie dobre jak o nich piszą ? Wiesz może jakie komponenty siedzą w zwrotnicy , okablowanie itp? Słyszałeś jaki bas są w stanie odtworzyć z obudowy zamkniętej ? Pozdrawiam, Moim zdaniem ich kolumny są świetne, mam inny model akurat. Nie są zbyt popularne więc nie ma zbyt wiele używek jak i informacji oprócz strony. Jeżeli chodzi o zwrotnice to najlepiej kontaktować się bezpośrednio z firmą. Na sąsiednim forum jest też fanklub tej marki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 26 lipca 2021 Udostępnij Napisano 26 lipca 2021 1 godzinę temu, Tomasz S. napisał: Moim zdaniem ich kolumny są świetne, mam inny model akurat. A jak wg Ciebie zejście basu z ich obudów zamkniętych ? Słychać najniższe zejścia ? Zależy mi na odtworzeniu tych okazjonalnych ok 30Hz w muzyce elektronicznej . Kontrabas i wiolonczela chciałbym aby była odtworzona w naturalnym rozmiarze , z oddaniem pudeł instrumentów z szarpaniem strun bez oleistisci i zamazania . Co do klubu na AS, są tylko 3strony i przeczytałem dwa razy 😉 opinie pozytywne , ale mało odniesień co do brzmienia D6. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 26 lipca 2021 Udostępnij Napisano 26 lipca 2021 @Tadżitsu ja mam akurat model S6 z bass refleksem w podłogę. Basu jest duzo i schodzi nisko. Model D6 znaleźć teraz będzie bardzo ciężko (S6 jest jedna para na olx ) . Bas powinien być szybszy i bardziej zawarty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 26 lipca 2021 Udostępnij Napisano 26 lipca 2021 @Tomasz S. @JaZz tak się składa , że znalazłem i kupiłem w ciemno. Ponad 500km w jedną stronę to dla mnie zbyt daleko biorąc pod uwagę brak samochodu i przymus proszenia znajomych o przysługę . Jak tylko kolumny dojadą napisze co i jak , być może zostaną na dłużej a może się okazać , że puszczę dalej . Mam rozumieć , że w razie W @JaZz byłbyś zainteresowany 😊😉😀 A pomieszczenie to póki co 12m2 z widokiem na zmianę wielkości do 20m2. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 26 lipca 2021 Udostępnij Napisano 26 lipca 2021 @Tadżitsu ale znalałeś D6 ? No to gratulacje, to na pewno świetne kolumny. Ja bym obstawiał,że trochę za duże na 12 metrów ale na 20 powinny być super. Jaki wzmacniacz ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 26 lipca 2021 Udostępnij Napisano 26 lipca 2021 3 minuty temu, Tomasz S. napisał: @Tadżitsu ale znalałeś D6 ? Tak , Ether D6 w ładnym jasnym wybarwieniu , chyba to jest dąb olejowany. 7 minut temu, Tomasz S. napisał: No to gratulacje, to na pewno świetne kolumny. Dziękuje 😀 mam nadzieję , że to będzie to czego szukam i zostaną ze mną na dłużej 😊 6 minut temu, Tomasz S. napisał: Jaki wzmacniacz ? Wzmacniacz to : https://audio-database.com/SANSUI/amp/au-alpha907xr-e.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 26 lipca 2021 Udostępnij Napisano 26 lipca 2021 Piękny wzmacniacz. Mocy też na pewno nie zabraknie daj znać co o nich myślisz jak posłuchasz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 26 lipca 2021 Udostępnij Napisano 26 lipca 2021 9 minut temu, Tomasz S. napisał: Piękny wzmacniacz. Dziękuje 😀 Na pewno napiszę kilka zdań po odsłuchu . btw Jakimi przewodami masz spięte S6? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 26 lipca 2021 Udostępnij Napisano 26 lipca 2021 (edytowany) Ja akurat Oehlbach 2x4mm2, ale nie bardzo znam się na przewodach. Kolmuny mają najprzyjemniejsze gniazda głośnikowe jakich używałem , bodajże WBT 0703 Cu Edytowano 26 lipca 2021 przez Tomasz S. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 26 lipca 2021 Udostępnij Napisano 26 lipca 2021 Mnie również gniazda WBT się podobają w tych konstrukcjach . Widać , że w tym temacie nie żałowali na podzespołach. Biorąc pod uwagę , że firma również produkuje przewody głośnikowe , mam duże nadzieje w stosunku do okablowanie wewnętrznego 😊😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts