Skocz do zawartości

Wymiana kolumn KEF R300 na coś lepszego

Recommended Posts

Napisano

Witam, aktualnie mam wzmacniacz Primare i22 - i wspomniane kolumny KEF R300 - jakie kolumny polecacie, żeby podnieść całe dźwiękowe spektrum, coś klasę wyżej? 
Cena do 5k mogą być używki. Myślałem o manufakturze BMN

Napisano

Cześć,

A co jest źródłem? Myslę że to dobre połączenie i jeśli chciałbyś się przenieść na level wyżej to może ze względu na nie do końca spasowany gust do Twojego? Tu nie będzie przeskoku level wyżej ale w bok. Na coś innego. Co może oznaczać dla ciebie lepiej.

ELAC ze starszej linii BS 403

Może bardziej melodyjne Opera prima?

• 8 months later...
Napisano
Dnia 30.10.2020 o 11:49, Tomasz S. napisał:

Jakie masz pomieszczenie ? Sprawdź też manufakturę Equilibrium z Zielonej Góry. https://www.olx.pl/oferta/equilibrium-ether-d6-CID99-IDGgLqo.html

Serwus, 

Te kolumny z linku naprawdę są takie dobre jak o nich piszą ? Wiesz może jakie komponenty siedzą w zwrotnicy , okablowanie itp?

Słyszałeś jaki bas są w stanie odtworzyć z obudowy zamkniętej ?

Pozdrawiam,

Napisano
8 godzin temu, Tadżitsu napisał:

Serwus, 

Te kolumny z linku naprawdę są takie dobre jak o nich piszą ? Wiesz może jakie komponenty siedzą w zwrotnicy , okablowanie itp?

Słyszałeś jaki bas są w stanie odtworzyć z obudowy zamkniętej ?

Pozdrawiam,

Moim zdaniem ich kolumny są świetne, mam inny model akurat. Nie są zbyt popularne więc nie ma zbyt wiele używek jak i informacji oprócz strony. Jeżeli chodzi o zwrotnice to najlepiej kontaktować się bezpośrednio z firmą. Na sąsiednim forum jest też fanklub tej marki.

Napisano
1 godzinę temu, Tomasz S. napisał:

Moim zdaniem ich kolumny są świetne, mam inny model akurat.

A jak wg Ciebie zejście basu z ich obudów zamkniętych ? Słychać najniższe zejścia ? Zależy mi na odtworzeniu tych okazjonalnych ok 30Hz w muzyce elektronicznej . Kontrabas i wiolonczela chciałbym aby była odtworzona w naturalnym rozmiarze , z oddaniem pudeł instrumentów z szarpaniem strun bez oleistisci i zamazania .

Co do klubu na AS, są tylko 3strony i przeczytałem dwa razy 😉 opinie pozytywne , ale mało odniesień co do brzmienia D6.

Napisano

@Tomasz S. 

@JaZz 

tak się składa , że znalazłem i kupiłem w ciemno. Ponad 500km w jedną stronę to dla mnie zbyt daleko biorąc pod uwagę brak samochodu i przymus proszenia znajomych o przysługę . Jak tylko kolumny dojadą napisze co i jak , być może zostaną na dłużej a może się okazać , że puszczę dalej . Mam rozumieć , że w razie W  @JaZz byłbyś zainteresowany 😊😉😀

A pomieszczenie to póki co 12m2 z widokiem na zmianę wielkości do 20m2.

Napisano
3 minuty temu, Tomasz S. napisał:

@Tadżitsu ale znalałeś D6 ?

Tak , Ether D6 w ładnym jasnym wybarwieniu , chyba to jest dąb olejowany.

7 minut temu, Tomasz S. napisał:

No to gratulacje, to na pewno świetne kolumny.

Dziękuje 😀 mam nadzieję , że to będzie to czego szukam i zostaną ze mną na dłużej 😊

6 minut temu, Tomasz S. napisał:

Jaki wzmacniacz ?

Wzmacniacz to :

https://audio-database.com/SANSUI/amp/au-alpha907xr-e.html

Napisano

Mnie również gniazda WBT się podobają w tych konstrukcjach . Widać , że w tym temacie nie żałowali na podzespołach. Biorąc pod uwagę , że firma również produkuje przewody głośnikowe , mam duże nadzieje w stosunku do okablowanie wewnętrznego 😊😀