Ars_Poland Napisano 2 listopada 2020 Udostępnij Napisano 2 listopada 2020 Witam. Szukam nowego wzmacniacza do kolumn Polk audio rti a7. Aktualnie grają z cxa80 + bluesound node 2i na którym słucham Tidal. Muzykę jaką słucham to ogólnie wszystko. Salon około 35m2 . Budżet jak chcę przeznaczyć to około 8tyś mogę troszkę przekroczyć😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 2 listopada 2020 Udostępnij Napisano 2 listopada 2020 Cześć, Nie będzie łatwo coś idealnie dopasować, ponieważ nie wiem jakiego brzmienia oczekujesz. Gatunek muzyczny coś już by powiedział ale kluczowy byłby krótki opis Twoich preferencji. W takiej kwocie masz kilka sprawdzonych wzmacniaczy takich jak: Atoll IN200 Signature - dynamiczny i muzykalny charakter brzmienia. Masz w tym przypadku szeroką scenę dźwiękową oraz duże napowietrzenie. Roksan K3 - Precyzyjny bas, bliski środek, scena dźwiękowa budowana w głąb i w szerz. Vincent SV 237 - dociążone i potężne brzmienie. Bas jest obfity, góra łagodna ale rozdzielcza, średnica posiada masę i barwę. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ars_Poland Napisano 2 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 listopada 2020 16 minut temu, Q21 napisał: Cześć, Nie będzie łatwo coś idealnie dopasować Atoll IN200 Signature - dynamiczny i muzykalny charakter brzmienia. Masz w tym przypadku szeroką scenę dźwiękową oraz duże napowietrzenie. Roksan K3 - Precyzyjny bas, bliski środek, scena dźwiękowa budowana w głąb i w szerz. Dzieki za propozycję . Lubię granie szczegółowe, dynamiczne . Wpisuje te wzmacniacze na listę do odsłuchu 😉 ten Atoll mnie zaciekawił. Vincent raczej odpada boję się że będzie za dużo dołu. A jak wypada z tymi kolumnami np. NAD 388? Albo coś z Marantz? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 2 listopada 2020 Udostępnij Napisano 2 listopada 2020 Wydaje mi się, że ktoś na forum nawet łączył Półki z tej serii z Atollem in200 signature i wyszła z tego petarda zdecydowanie warto spróbować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ars_Poland Napisano 2 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 listopada 2020 (edytowany) 22 minuty temu, Tomasz S. napisał: Wydaje mi się, że ktoś na forum nawet łączył Półki z tej serii z Atollem in200 signature i wyszła z tego petarda zdecydowanie warto spróbować. Dzięki za info. Biorę go pod uwagę 😉 Jeszcze mi chodzą po głowie dwa wzmacniacze. Rega elex r lub droższy Rega elicit r ( jestem w stanie dopłacić) . Może ktoś się wypowiedzieć na temat tych wzmacniaczy? Z góry dziękuję Edytowano 2 listopada 2020 przez Ars_Poland Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Na Temat Audio Napisano 2 listopada 2020 Udostępnij Napisano 2 listopada 2020 Cześć, jeśli szukasz szybkiego i dynamicznego grania to sprawdź wzmacniacz z niemieckiej manufaktury Trigon Audio Exxact. Jeśli możesz trochę zwiększyć budżet myślę, że warto go posłuchać. Mamy u siebie i Atolla i Trigona, może to fajnie zagrać z Polk Audio. Pozdrawiam, Michał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ars_Poland Napisano 2 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 listopada 2020 1 godzinę temu, Na Temat Audio napisał: Cześć, jeśli szukasz szybkiego i dynamicznego grania to sprawdź wzmacniacz z niemieckiej manufaktury Trigon Audio Exxact. Jeśli możesz trochę zwiększyć budżet myślę, że warto go posłuchać. Mamy u siebie i Atolla i Trigona, może to fajnie zagrać z Polk Audio. Pozdrawiam, Michał Cześć, Bardzo mało opinii na temat tego wzmacniacza ale ciekawa propozycja 😉dzięki. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 listopada 2020 Udostępnij Napisano 3 listopada 2020 Zdecydowanie Roksan K3. Tu uzyskasz wszystko co potrzebujesz od tych kolumn a nawet więcej. Atoll 200 da wiecej dołu ale bedzie mniej rozdzielczy. Pod Polki moim zdaniem także Primare I25 Zapraszam po wypożyczenie sprzetu. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 3 listopada 2020 Udostępnij Napisano 3 listopada 2020 23 godziny temu, Ars_Poland napisał: Vincent raczej odpada boję się że będzie za dużo dołu. A jak wypada z tymi kolumnami np. NAD 388? Albo coś z Marantz? Fakt, Vincent może mieć sporo dołu. Natomiast cyfrowy NAD C388 czy Marantz to nie ta półka jakościowa co Atoll czy Roksan. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ars_Poland Napisano 3 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 listopada 2020 3 godziny temu, S4Home napisał: Zdecydowanie Roksan K3. Tu uzyskasz wszystko co potrzebujesz od tych kolumn a nawet więcej. Atoll 200 da wiecej dołu ale bedzie mniej rozdzielczy. Pod Polki moim zdaniem także Primare I25 Zapraszam po wypożyczenie sprzetu. Piotr 1 godzinę temu, Q21 napisał: Fakt, Vincent może mieć sporo dołu. Natomiast cyfrowy NAD C388 czy Marantz to nie ta półka jakościowa co Atoll czy Roksan. Dzięki wielkie. Pozostaje tylko odsłuch😉 Jeszcze tylko jedno pytanko mam do kolegów z branży @Q21 @S4Home Jak z tymi kolumnami wypadnie Roksan caspian M2? Warto dołożyć ? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gitarpik Napisano 29 listopada 2020 Udostępnij Napisano 29 listopada 2020 Dnia 2.11.2020 o 07:39, Ars_Poland napisał: Witam. Szukam nowego wzmacniacza do kolumn Polk audio rti a7. Aktualnie grają z cxa80 + bluesound node 2i na którym słucham Tidal. Muzykę jaką słucham to ogólnie wszystko. Salon około 35m2 . Budżet jak chcę przeznaczyć to około 8tyś mogę troszkę przekroczyć😉 Witam Jak daje radę cxa80 z Polk audio rti a7? Myślę o takim zestawieniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 listopada 2020 Udostępnij Napisano 30 listopada 2020 Dnia 3.11.2020 o 10:06, Ars_Poland napisał: Dzięki wielkie. Pozostaje tylko odsłuch😉 Jeszcze tylko jedno pytanko mam do kolegów z branży @Q21 @S4Home Jak z tymi kolumnami wypadnie Roksan caspian M2? Warto dołożyć ? Pozdrawiam Caspian jest mocowo słabszy od Atolla i K3 ale klasowo lepszy. Dźwięk jest bardziej wyrównany i wysublimowany. Do tego to znakomicie zbudowany wzmacniacz. Osobiscie bardzo go lubię i to model który sam osobiście bym mogł mieć. 8 godzin temu, gitarpik napisał: Witam Jak daje radę cxa80 z Polk audio rti a7? Myślę o takim zestawieniu. Daje, ale jak widac mozna lepiej Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ars_Poland Napisano 30 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 30 listopada 2020 8 godzin temu, gitarpik napisał: Witam Jak daje radę cxa80 z Polk audio rti a7? Myślę o takim zestawieniu. U mnie cxa 80 z Polkami rta7 radził sobie bez problemu ale dla mnie jednak było troszkę za ostro na górze komuś może się podobać takie połączenie . Zmieniłem bo trafiła się okazja na nowego Denon pma 1600ne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz84 Napisano 23 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2021 Hej, odkopię trochę temat. Jak Ci gra ten Denon w porównaniu do CXA80? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts