Ars_Poland Napisano 2 listopada 2020 Napisano 2 listopada 2020 Witam. Szukam nowego wzmacniacza do kolumn Polk audio rti a7. Aktualnie grają z cxa80 + bluesound node 2i na którym słucham Tidal. Muzykę jaką słucham to ogólnie wszystko. Salon około 35m2 . Budżet jak chcę przeznaczyć to około 8tyś mogę troszkę przekroczyć😉 Odpisz, cytując
Q21 Napisano 2 listopada 2020 Napisano 2 listopada 2020 Cześć, Nie będzie łatwo coś idealnie dopasować, ponieważ nie wiem jakiego brzmienia oczekujesz. Gatunek muzyczny coś już by powiedział ale kluczowy byłby krótki opis Twoich preferencji. W takiej kwocie masz kilka sprawdzonych wzmacniaczy takich jak: Atoll IN200 Signature - dynamiczny i muzykalny charakter brzmienia. Masz w tym przypadku szeroką scenę dźwiękową oraz duże napowietrzenie. Roksan K3 - Precyzyjny bas, bliski środek, scena dźwiękowa budowana w głąb i w szerz. Vincent SV 237 - dociążone i potężne brzmienie. Bas jest obfity, góra łagodna ale rozdzielcza, średnica posiada masę i barwę. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny Odpisz, cytując
Ars_Poland Napisano 2 listopada 2020 Autor Napisano 2 listopada 2020 16 minut temu, Q21 napisał: Cześć, Nie będzie łatwo coś idealnie dopasować Atoll IN200 Signature - dynamiczny i muzykalny charakter brzmienia. Masz w tym przypadku szeroką scenę dźwiękową oraz duże napowietrzenie. Roksan K3 - Precyzyjny bas, bliski środek, scena dźwiękowa budowana w głąb i w szerz. Dzieki za propozycję . Lubię granie szczegółowe, dynamiczne . Wpisuje te wzmacniacze na listę do odsłuchu 😉 ten Atoll mnie zaciekawił. Vincent raczej odpada boję się że będzie za dużo dołu. A jak wypada z tymi kolumnami np. NAD 388? Albo coś z Marantz? Pozdrawiam Odpisz, cytując
Tomasz S. Napisano 2 listopada 2020 Napisano 2 listopada 2020 Wydaje mi się, że ktoś na forum nawet łączył Półki z tej serii z Atollem in200 signature i wyszła z tego petarda zdecydowanie warto spróbować. Odpisz, cytując
Ars_Poland Napisano 2 listopada 2020 Autor Napisano 2 listopada 2020 (edytowany) 22 minuty temu, Tomasz S. napisał: Wydaje mi się, że ktoś na forum nawet łączył Półki z tej serii z Atollem in200 signature i wyszła z tego petarda zdecydowanie warto spróbować. Dzięki za info. Biorę go pod uwagę 😉 Jeszcze mi chodzą po głowie dwa wzmacniacze. Rega elex r lub droższy Rega elicit r ( jestem w stanie dopłacić) . Może ktoś się wypowiedzieć na temat tych wzmacniaczy? Z góry dziękuję Edytowano 2 listopada 2020 przez Ars_Poland Odpisz, cytując
Na Temat Audio Napisano 2 listopada 2020 Napisano 2 listopada 2020 Cześć, jeśli szukasz szybkiego i dynamicznego grania to sprawdź wzmacniacz z niemieckiej manufaktury Trigon Audio Exxact. Jeśli możesz trochę zwiększyć budżet myślę, że warto go posłuchać. Mamy u siebie i Atolla i Trigona, może to fajnie zagrać z Polk Audio. Pozdrawiam, Michał Odpisz, cytując
Ars_Poland Napisano 2 listopada 2020 Autor Napisano 2 listopada 2020 1 godzinę temu, Na Temat Audio napisał: Cześć, jeśli szukasz szybkiego i dynamicznego grania to sprawdź wzmacniacz z niemieckiej manufaktury Trigon Audio Exxact. Jeśli możesz trochę zwiększyć budżet myślę, że warto go posłuchać. Mamy u siebie i Atolla i Trigona, może to fajnie zagrać z Polk Audio. Pozdrawiam, Michał Cześć, Bardzo mało opinii na temat tego wzmacniacza ale ciekawa propozycja 😉dzięki. Pozdrawiam Odpisz, cytując
S4Home Napisano 3 listopada 2020 Napisano 3 listopada 2020 Zdecydowanie Roksan K3. Tu uzyskasz wszystko co potrzebujesz od tych kolumn a nawet więcej. Atoll 200 da wiecej dołu ale bedzie mniej rozdzielczy. Pod Polki moim zdaniem także Primare I25 Zapraszam po wypożyczenie sprzetu. Piotr Odpisz, cytując
Q21 Napisano 3 listopada 2020 Napisano 3 listopada 2020 23 godziny temu, Ars_Poland napisał: Vincent raczej odpada boję się że będzie za dużo dołu. A jak wypada z tymi kolumnami np. NAD 388? Albo coś z Marantz? Fakt, Vincent może mieć sporo dołu. Natomiast cyfrowy NAD C388 czy Marantz to nie ta półka jakościowa co Atoll czy Roksan. Odpisz, cytując
Ars_Poland Napisano 3 listopada 2020 Autor Napisano 3 listopada 2020 3 godziny temu, S4Home napisał: Zdecydowanie Roksan K3. Tu uzyskasz wszystko co potrzebujesz od tych kolumn a nawet więcej. Atoll 200 da wiecej dołu ale bedzie mniej rozdzielczy. Pod Polki moim zdaniem także Primare I25 Zapraszam po wypożyczenie sprzetu. Piotr 1 godzinę temu, Q21 napisał: Fakt, Vincent może mieć sporo dołu. Natomiast cyfrowy NAD C388 czy Marantz to nie ta półka jakościowa co Atoll czy Roksan. Dzięki wielkie. Pozostaje tylko odsłuch😉 Jeszcze tylko jedno pytanko mam do kolegów z branży @Q21 @S4Home Jak z tymi kolumnami wypadnie Roksan caspian M2? Warto dołożyć ? Pozdrawiam Odpisz, cytując
gitarpik Napisano 29 listopada 2020 Napisano 29 listopada 2020 Dnia 2.11.2020 o 07:39, Ars_Poland napisał: Witam. Szukam nowego wzmacniacza do kolumn Polk audio rti a7. Aktualnie grają z cxa80 + bluesound node 2i na którym słucham Tidal. Muzykę jaką słucham to ogólnie wszystko. Salon około 35m2 . Budżet jak chcę przeznaczyć to około 8tyś mogę troszkę przekroczyć😉 Witam Jak daje radę cxa80 z Polk audio rti a7? Myślę o takim zestawieniu. Odpisz, cytując
S4Home Napisano 30 listopada 2020 Napisano 30 listopada 2020 Dnia 3.11.2020 o 10:06, Ars_Poland napisał: Dzięki wielkie. Pozostaje tylko odsłuch😉 Jeszcze tylko jedno pytanko mam do kolegów z branży @Q21 @S4Home Jak z tymi kolumnami wypadnie Roksan caspian M2? Warto dołożyć ? Pozdrawiam Caspian jest mocowo słabszy od Atolla i K3 ale klasowo lepszy. Dźwięk jest bardziej wyrównany i wysublimowany. Do tego to znakomicie zbudowany wzmacniacz. Osobiscie bardzo go lubię i to model który sam osobiście bym mogł mieć. 8 godzin temu, gitarpik napisał: Witam Jak daje radę cxa80 z Polk audio rti a7? Myślę o takim zestawieniu. Daje, ale jak widac mozna lepiej Piotr Odpisz, cytując
Ars_Poland Napisano 30 listopada 2020 Autor Napisano 30 listopada 2020 8 godzin temu, gitarpik napisał: Witam Jak daje radę cxa80 z Polk audio rti a7? Myślę o takim zestawieniu. U mnie cxa 80 z Polkami rta7 radził sobie bez problemu ale dla mnie jednak było troszkę za ostro na górze komuś może się podobać takie połączenie . Zmieniłem bo trafiła się okazja na nowego Denon pma 1600ne. Odpisz, cytując
Mateusz84 Napisano 23 stycznia 2021 Napisano 23 stycznia 2021 Hej, odkopię trochę temat. Jak Ci gra ten Denon w porównaniu do CXA80? Odpisz, cytując
Recommended Posts