Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam wszystkich bardzo serdecznie

Kupiłem amplituner YAMAHA RX-S602, chciałbym dobrać do niego kolumny, czy mógłbym liczyć na pomoc z ich doborem ? Ze wstępnych obserwacji Monitor Audio wpadły mi w oko, ale nie wiem, czy z Yamahą dobrze zagrają. Metraż pokoju to około 20 m2, więc od razu zapytam, czy kolumny podstawkowe też się będą nadawały ?

Napisano
7 godzin temu, S4Home napisał:

Witaj,

Które monitor Audio?

Tak budowanie setu kinowego w takim pomieszczeniu na monitorach ma sens.

Jaki masz budżet na kolumny?

Piotr

Monitor Audio Bronze, budżet na kolumny 2-3 tys. zł. Nie muszę od razu wszystkiego kupować, mogę to rozłożyć w czasie, np. 2 lub 3 kolumny teraz, reszta później.

6 godzin temu, Q21 napisał:

Cześć,
Napisz przede wszystkim jakiego brzmienia szukasz i jaki masz budżet? Bez tego będzie ciężko coś doradzić. 

Interesuje mnie kino domowe, ale nie lubię "zalewania" basem całego pokoju. budżet 2-3 tysiące na początek.

1 minutę temu, Qba2 napisał:

Monitor Audio Bronze, budżet na kolumny 2-3 tys. zł. Nie muszę od razu wszystkiego kupować, mogę to rozłożyć w czasie, np. 2 lub 3 kolumny teraz, reszta później.

Interesuje mnie kino domowe, ale nie lubię "zalewania" basem całego pokoju. budżet 2-3 tysiące na początek.

Dziękuję za zainteresowanie.

Napisano

Pomieszczenie 20 m2 daje możliwość zastosowania mniejszych podłogówek lub mocniejszych monitorów. Spójrz na bardzo ciekawe kolumny Fyne Audio, które bardzo dobrze będą współpracowały z elektroniką Yamaha i nie są jakoś specjalnie wymagające w kwestii mocy od amplitunera. Moja propozycja to model F303. Również ciekawą opcją jest Monitor Audio Monitor 200 Black Edition oraz trochę droższe, ale chyba najciekawsze Pylon Audio Sapphire 25. W kolejnym etapie możesz dokupić głośnik centralny, efektowe i subwoofer. Głośnik centralny i efektowe warto zastosować tej samej serii co kolumny przednie. Natomiast subwoofer proponowałbym Klipsch R-12SW.

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań służę pomocą i zapraszam po indywidualne, atrakcyjne oferty dla forumowicza.

Napisano
2 godziny temu, Q21 napisał:

Pomieszczenie 20 m2 daje możliwość zastosowania mniejszych podłogówek lub mocniejszych monitorów. Spójrz na bardzo ciekawe kolumny Fyne Audio, które bardzo dobrze będą współpracowały z elektroniką Yamaha i nie są jakoś specjalnie wymagające w kwestii mocy od amplitunera. Moja propozycja to model F303. Również ciekawą opcją jest Monitor Audio Monitor 200 Black Edition oraz trochę droższe, ale chyba najciekawsze Pylon Audio Sapphire 25. W kolejnym etapie możesz dokupić głośnik centralny, efektowe i subwoofer. Głośnik centralny i efektowe warto zastosować tej samej serii co kolumny przednie. Natomiast subwoofer proponowałbym Klipsch R-12SW.

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań służę pomocą i zapraszam po indywidualne, atrakcyjne oferty dla forumowicza.

Dziękuję za odpowiedź.

Monitor Audio Monitor 200 Black Edition to bardzo ciekawa propozycja, a tak z ciekawości czy Monitor Audio Bronze 200 też byłyby odpowiednie ?

Subwoofer Klipsch R-12SW też wydaje się dobrą propozycją, ale widzę u Was jeszcze Indiana Line Basso 922 https://www.q21.pl/indiana-line-basso-922-bialy.html , czy też się nadaje do tego zestawu ?

Wspomniałeś o "możliwość zastosowania mniejszych podłogówek lub mocniejszych monitorów", czy mógłbym prosić o jakieś propozycje monitorów ?