agora Napisano 7 listopada 2020 Udostępnij Napisano 7 listopada 2020 Witam. W dalszym ciągu poszukuje wzmacniacza z dac. Wstępnie wybór padł na 3 modele. Marantz PM6007, Pioneer A-50DA oraz Cambridge CXA60. Niestety przez brak możliwości odsłuchania tych wzmacniaczy w jednym sklepie muszę prosić was o pomoc w wyborze. Który według waszej opinii będzie dobrym wyborem. Wzmacniacz docelowo będzie podłączony do TV oraz streamer audio tej samej firmy co wzmacniacz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 7 listopada 2020 Udostępnij Napisano 7 listopada 2020 Z jakimi kolumnami ma on współpracować dodatkowo jaki dźwięk lubisz czego słuchasz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agora Napisano 7 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 listopada 2020 Wstępnie z KEF Q350. Muzyka praktycznie każda (3 użytkowników) ale ja ostatnio bardziej wsłuchuję się w jezz i to mi najbardziej zależy na jakość dźwięku. Wzmacniacz raczej zawsze będzie grał z podstawkami bo tylko na takie kolumny mam miejsce (pokój 20m2) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel09 Napisano 7 listopada 2020 Udostępnij Napisano 7 listopada 2020 Jeżeli w przyszłości chcesz dokupić streamer to może od razu kup dwa w jednym np. Audiolab 6000A Play . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agora Napisano 7 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 listopada 2020 Przed chwilą, Daniel09 napisał: Jeżeli w przyszłości chcesz dokupić streamer to może od razu kup dwa w jednym np. Audiolab 6000A Play . Raczej chce uniknąć kupowania zestawu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel09 Napisano 7 listopada 2020 Udostępnij Napisano 7 listopada 2020 Moim zdaniem to nie złe rozwiązanie , druga sprawa że zawsze wyjdzie taniej , ale to tylko moja opinia . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 7 listopada 2020 Udostępnij Napisano 7 listopada 2020 (edytowany) 4 godziny temu, agora napisał: W dalszym ciągu poszukuje wzmacniacza z dac. Wstępnie wybór padł na 3 modele. Marantz PM6007, Pioneer A-50DA oraz Cambridge CXA60. Jeden z tych wzmacniaczy odbiega cenowo od dwóch pozostałych, także dobrze by było określić swój budżet. 2 godziny temu, agora napisał: Wstępnie z KEF Q350. Wstępna propozycja do odsłuchu z nimi to ARCAM SA10. Edytowano 7 listopada 2020 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agora Napisano 7 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 listopada 2020 39 minut temu, lysyrafal napisał: Jeden z tych wzmacniaczy odbiega cenowo od dwóch pozostałych, także dobrze by było określić swój budżet. Wstępna propozycja do odsłuchu z nimi to ARCAM SA10. Akurat tak się zbiegło ze praktycznie każdy z tych wzmacniaczy jestem w stanie kupić w granicy cenowej za PM6007 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agora Napisano 8 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 8 listopada 2020 17 godzin temu, Daniel09 napisał: Jeżeli w przyszłości chcesz dokupić streamer to może od razu kup dwa w jednym np. Audiolab 6000A Play . No musze przyznać ze po dłuższym czasie zaciekawiła mnie twoja propozycja. Może nie wersja (Play) ale podstawowa 6000 wyglada ciekawie a ewentualnie streamer dołożę jakiś inny, mało rzucający się w oczy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 8 listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 listopada 2020 21 godzin temu, agora napisał: Akurat tak się zbiegło ze praktycznie każdy z tych wzmacniaczy jestem w stanie kupić w granicy cenowej za PM6007 To osobiście z tych trzech przedstawionych wzmacniaczy wybrałbym do tych kolumn Pioneer A-50DA. Oczywiście jak masz taką możliwość warto sprawdzić wszystkie i je porównać w miejscu docelowym czyli tam gdzie będą grały. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agora Napisano 8 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 8 listopada 2020 (edytowany) 35 minut temu, lysyrafal napisał: To osobiście z tych trzech przedstawionych wzmacniaczy wybrałbym do tych kolumn Pioneer A-50DA. Oczywiście jak masz taką możliwość warto sprawdzić wszystkie i je porównać w miejscu docelowym czyli tam gdzie będą grały. Kolega z forum zabił mi jeszcze jednego ćwieka. Wzmacniacz Audiolab 6000A. Przemawia do mnie wyglądem i całkiem pozytywnie go opisują. Co o nim myślisz? Edytowano 8 listopada 2020 przez agora Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 8 listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 listopada 2020 Niestety nie słuchałem żadnych wzmacniaczy tej marki, ale jutro na pewno wypowie się na ten temat branża i opowie jak on brzmi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agora Napisano 8 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 8 listopada 2020 1 godzinę temu, lysyrafal napisał: To osobiście z tych trzech przedstawionych wzmacniaczy wybrałbym do tych kolumn Pioneer A-50DA. Oczywiście jak masz taką możliwość warto sprawdzić wszystkie i je porównać w miejscu docelowym czyli tam gdzie będą grały. Co do A-50DA strasznie mało o nim piszą. To jakiś slaby model ze ma takie małe zainteresowanie w internecie ? Znalazłem informacje ze jest to bezpośredni następca A-50 który to jest mało udana konstrukcja (do którego dołożyli przetwornik CA) 🤔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 8 listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 listopada 2020 Pioneer kiedyś był bardziej popularny niż dziś i dlatego tak mało opinii o nim. Nie sugeruj się tak tymi opiniami w internecie tylko go posłuchaj bo ja tak na szybko znalazłem kilka pozytywnych o tym wzmacniaczu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 8 listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 listopada 2020 Ja z wymienionych także skłaniałbym się w stronę Pioneera do odsłuchu może jeszcze coś takiego jak rotel a12. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel09 Napisano 8 listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 listopada 2020 @agora znalazłem typowy raport labolatoryjny nie żadne ochy achy na temat tego wzmacniacza https://www.hifinews.com/content/audiolab-6000a-amplifierdac-lab-report#Xb1yktGvgOJfl2qe.99 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 listopada 2020 Udostępnij Napisano 9 listopada 2020 Do KEFa stawiam na Pioneer A 50 Zapraszam po wypozyczenie wzmacniacza lub całości na odsłuch. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agora Napisano 22 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 listopada 2020 (edytowany) Jednak decyzja padła na CXA60. Jakie niedrogie kablem do podłączenia kolumn (KEF Q350) polecacie ? Edytowano 22 listopada 2020 przez agora Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts