yoshia Napisano 9 listopada 2020 Udostępnij Napisano 9 listopada 2020 Cześć, prośba o Wasze opinie i pomoc. Szukam zestawu do pokoju ok 25m + MusicCast lub inne tego rodzaju. Dodam, że będzie to mój pierwszy zestaw stereo Obecnie budżetowy zestaw kina domowego. Budżet to 4-5 tys. Poczytałem trochę i pomyślałem o używanym NAD c326bee + nowe Dynavoice m65. Uzupełnieniem będzie odtwarzacz Yamaha CD NT670D lub inny z MusicCast i DAC jaki polecicie Co myślicie o tym zestawie? Pierwotnie myślałem o amplituner + kolumny (ten zestaw nie rozwiązuje problemu braku odtwarzacza CD), ale czytając forum lepszym rozwiązaniem chyba będzie używany wzmacniacz + kolumny + odtwarzacz CD. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 listopada 2020 Aż by się prosiło o NADa ale 356 albo starszego 355. W używanym 326 musisz dołożyć do serwisu tego urządzenia jeszcze. To potężne kolumny seria 35 więcej niż polecana. 12 godzin temu, yoshia napisał: Yamaha CD NT670D Fajne mikro kombo. Polecam Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoshia Napisano 10 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 listopada 2020 (edytowany) 13 godzin temu, S4Home napisał: To potężne kolumny Czyli albo mocniejszy wzmacniacz, albo słabsze kolumny do NAD 326? Może Dynavoice DF5 lepiej będą pasować do NADa 326? Z NAD 356 nie zmieszczę się w budżecie ... Edytowano 10 listopada 2020 przez yoshia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 Nie podałeś podstawowej informacji - jakie zazwyczaj gatunki muzyczne słuchasz, jakie preferujesz brzmienie. Przecież zupełnie inny zestaw zaproponujemy do klasyki, czy jazzu, a inny do hard rock. NAD i Dynavoice to mocne, energiczne granie. Podaj więcej szczegółów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoshia Napisano 11 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 3 godziny temu, Q21 napisał: Nie podałeś podstawowej informacji - jakie zazwyczaj gatunki muzyczne słuchasz, jakie preferujesz brzmienie. Gatunki mieszane: POP, Rock , Soundtracks, R&B , Soul, Blues. Co do brzmienia to się nie wypowiem, bo się najzwyczajniej nie znam na tym... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 listopada 2020 Do takiej muzyki będzie ok. Ale jednak polecam mocniejszy, wydajniejszy wzmacniacz. Ewentualnie rozważ Heco Aurora 700 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoshia Napisano 13 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 13 listopada 2020 Dzieki. A jeszcze zapytam o Monitor Bronze 5? Jak zagra z tym zestawem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
animak_88 Napisano 19 listopada 2020 Udostępnij Napisano 19 listopada 2020 a ja jestem ciekaw bo wybralem w końcu wzmacniacz CAMBRIDGE cxa 61 i mam problem co do glosnikow: mialby byc JAMO C87, potem Heco Aurora 700 a teraz kolejna osoba doradzila Dynavoice Challneger M-65. i juz jestem glupi, jakies sugestie? budzet na kolumny max 3 tys zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konsik Napisano 15 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2023 Witam prośba o poradę jaki wzmaczniacz do M-65. Rozważam Cambridge AXR100, CXA 61 lub 81 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 15 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2023 Witam. U mnie sie CXA81 calkiem fajnie spisywał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 15 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2023 1 godzinę temu, konsik napisał: Witam prośba o poradę jaki wzmaczniacz do M-65. Rozważam Cambridge AXR100, CXA 61 lub 81 Witaj, Do Twojej listy proponuje dopisać NAD-a C389 https://www.tophifi.pl/stereo/wzmacniacze-zintegrowane/nad-c-389.html To jest ich najnowsza wersja, przebijająca w zauważalny sposób model C368. Nad zaoferuje Ci nie co ocieplenia, przejrzystości oraz poukładania. Sądzę, że jest to kandydat do sprawdzenia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 15 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2023 Porównywałem tego NAD368 , CXA81 - jakby przymulony dźwięk miał. Może ten 389 jest inny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 15 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2023 14 minut temu, Artur Brol napisał: Porównywałem tego NAD368 , CXA81 - jakby przymulony dźwięk miał. Może ten 389 jest inny. A na jakich głośnikach porównywałeś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 15 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2023 Dobre pytanie, chyba na takich kolumienkach z all in one od Onkyo. Różnica była jednak wyraźna, na korzyść CXA81. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts