Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć,

prośba o Wasze opinie i pomoc. Szukam zestawu do pokoju ok 25m + MusicCast lub inne tego rodzaju. Dodam, że będzie to mój pierwszy zestaw stereo :) Obecnie budżetowy zestaw kina domowego. Budżet to 4-5 tys.

Poczytałem trochę i pomyślałem o używanym NAD c326bee + nowe Dynavoice m65. Uzupełnieniem będzie odtwarzacz Yamaha CD NT670D lub inny z MusicCast i DAC jaki polecicie :) Co myślicie o tym zestawie?

Pierwotnie myślałem o amplituner + kolumny (ten zestaw nie rozwiązuje problemu braku odtwarzacza CD), ale czytając forum lepszym rozwiązaniem chyba będzie używany wzmacniacz + kolumny + odtwarzacz CD.

Napisano

Aż by się prosiło o NADa ale 356 albo starszego 355.

W używanym 326 musisz dołożyć do serwisu tego urządzenia jeszcze.

To potężne kolumny seria 35 więcej niż polecana.

12 godzin temu, yoshia napisał:

Yamaha CD NT670D

Fajne mikro kombo.

Polecam

Piotr

Napisano (edytowany)
13 godzin temu, S4Home napisał:

To potężne kolumny

Czyli albo mocniejszy wzmacniacz, albo słabsze kolumny do NAD 326?

Może Dynavoice DF5 lepiej będą pasować do NADa 326? Z NAD 356 nie zmieszczę się w budżecie ... 

Edytowano przez yoshia
Napisano

Nie podałeś podstawowej informacji - jakie zazwyczaj gatunki muzyczne słuchasz, jakie preferujesz brzmienie. Przecież zupełnie inny zestaw zaproponujemy do klasyki, czy jazzu, a inny do hard rock. NAD i Dynavoice to mocne, energiczne granie. Podaj więcej szczegółów.

Napisano
3 godziny temu, Q21 napisał:

Nie podałeś podstawowej informacji - jakie zazwyczaj gatunki muzyczne słuchasz, jakie preferujesz brzmienie. 

Gatunki mieszane: POP, Rock , Soundtracks, R&B , Soul, Blues.

Co do brzmienia to się nie wypowiem, bo się najzwyczajniej nie znam na tym...

Napisano

a ja jestem ciekaw bo wybralem w końcu wzmacniacz CAMBRIDGE cxa 61 i mam problem co do glosnikow:

mialby byc JAMO C87, potem Heco Aurora 700 a teraz kolejna osoba doradzila Dynavoice Challneger M-65.

i juz jestem glupi, jakies sugestie? budzet na kolumny max 3 tys zł.

• 3 years later...
Napisano
1 godzinę temu, konsik napisał:

Witam prośba o poradę jaki wzmaczniacz do M-65. Rozważam Cambridge AXR100, CXA 61 lub 81

Witaj,

Do Twojej listy proponuje dopisać NAD-a C389 https://www.tophifi.pl/stereo/wzmacniacze-zintegrowane/nad-c-389.html

To jest ich najnowsza wersja, przebijająca w zauważalny sposób model C368. Nad zaoferuje Ci nie co ocieplenia, przejrzystości oraz poukładania.

Sądzę, że jest to kandydat do sprawdzenia ;)