mmamper #1 Napisano 20 listopada 2020 (edytowany) Czołem, przyszedł czas, żeby pomyśleć nad zasilaniem systemu, gdzie grają: NAD 356 po modzie, NAD 565 i Monitor Audio RX8. Kable głośnikowe i zworki już ogarnąłem - Chord Clearway, teraz testuję interconnecty. Za moment będzie zasilanie, stąd post. Ważne: nie pytam czy to ma sens, czy wpływa na brzmienie, czy można lepiej wydać pieniądze. Na początek chciałbym się zorientować w temacie. Jedziemy. 1. Co jest w ogóle do zmiany? Nie chodzi mi o "do zmiany" u mnie, tylko generalnie (trochę z ciekawości), co da się modyfikować w temacie zasialania: - przewód od wzmaka i CD, - listwa, - kondycjoner, - gniazdo, - przewody w instalacji. - bezpiecznik w skrzynce, - coś jeszcze? 2. Jak lepiej podłączyć wzmaka i CD: do listwy czy bezpośrednio do gniazd? 3. Czy moglibyśmy polecić jakieś modele kabli, listew itd., które by odpowiadały mojemu systemowi? Chodzi o zrównoważenie tych rzeczy względem jakości moich komponentów i dobre wyważenie stosunku jakość-cena. Z góry dzięki, Marcin Edytowano 20 listopada 2020 przez mmamper Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Na Temat Audio #2 Napisano 20 listopada 2020 Cześć, osobiście, jeśli jest taka możliwość rekomenduję przeprowadzenie osobnej linii do pokoju audio, od skrzynki. Potrzebny byłby bezpiecznik, przewód i gniazdko. W takiej sytuacji, jeśli mielibyśmy podwójne gniazdko i dwa urządzenia do wpięcia pominąłbym listwę i pobawił się ewentualnie kablami zasilającymi do tych dwóch urządzeń. Pozdrawiam, Michał Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bahzell #3 Napisano 20 listopada 2020 Najlepiej zacząć od przyłącza. Dedykowana linia średniego napięcia też może się przydać. Oczywiście nie bez kozery jest specjalny audiofilski węgiel do palenia w elektrowni i woda do chłodzenia turbin o odpowiednim fi. Można też się zainteresować czy górnicy wydobywający ten węgiel czasem nie psują jego audiofilskich właściwości. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach