FANTOM44 Napisano 23 listopada 2020 Udostępnij Napisano 23 listopada 2020 Witam - mam dylemat - posiadam nad 338 ,pokój 18m i jestem na etapie kupna kolumn w tym wypadku podstawkowych ze względu na metraż ,a nie chcę kolumn podłogowych gdzie bas mnie przytłoczy, Słucham muzyki różnej (oprócz metalu i ciężkiego rocka,). Moje pytanie brzmi - czy kolumny dali oberon 3 lub zensor 3 byłby dobrym wyborem ? kwota to ok 2000zł na jaką obecnie mogę sobie pozwolić, a może coś innego w podobnej cenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Format Napisano 23 listopada 2020 Udostępnij Napisano 23 listopada 2020 Dali Zensor 3 / Oberon 3 będą jak najbardziej dobrym kierunkiem. Z alternatyw rozważyłbym jeszcze Monitor Audio Bronze 6G 100 lub Focal Chora 806 Zapraszamy do kontaktu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 23 listopada 2020 Udostępnij Napisano 23 listopada 2020 1 godzinę temu, FANTOM44 napisał: Witam - mam dylemat - posiadam nad 338 A z czym obecnie gra ten wzmacniacz i czy byłeś już na jakimś odsłuchu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FANTOM44 Napisano 23 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 listopada 2020 (edytowany) na razie na niczym , na odsłuchu nie byłem ( w mojej okolicy nie mam gdzie ,najbliższe sklepy z takimi rzeczami to kraków ,katowice a chciałbym mieć najpierw jakiś ''trop'' żeby nie biegać od sklepu do sklepu z kolumnami różnych marek tylko ograniczyć do 2-3 konkretnych firm czy modeli. Ostatnim moim sprzętem była wieża diora i kolumny Tonsil Space 86 o ile pamiętam w latach 80-tych. Teraz postanowiłem znowu zakupić sobie sprzęt ,dzieci odchowałem więc coś od życia też mi się należy Zakupiłem nada 338 no i właśnie teraz potrzebuję kolumn Edytowano 23 listopada 2020 przez FANTOM44 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 23 listopada 2020 Udostępnij Napisano 23 listopada 2020 Myślę, że masz gdzie się udać na odsłuch i to w Twoim mieście także nie będziesz musiał nigdzie daleko jeździć. Jutro na pewno odezwie się w tej sprawie Piotr ze sklepu S4Home i możesz się umówić na odsłuch, gdzie zostanie Ci zaprezentowanych kilka różnych kolumn. Ja z kolumn do spokojnego słuchania proponuje posłuchać Dynaudio Emit M20 lub Dynaudio Emit M10, a ceny zawsze możesz negocjować z branżą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Na Temat Audio Napisano 23 listopada 2020 Udostępnij Napisano 23 listopada 2020 Cześć, Myślę, że fajną propozycją byłyby kolumny Fyne Audio F500, grają uniwersalnym dźwiękiem, dobrze się prezentują, to fajne połączenie z Nadem. Moim zdaniem warto posłuchać. Jakby co odezwij się do nas, wypożyczamy sprzęt do odsłuchów u klientów. Pozdrawiam, Michał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 listopada 2020 Udostępnij Napisano 24 listopada 2020 Moim zdaniem Dali Oberon 3 albo ELAC B6.2 To jasno grający nie za mocny wzmacniacz. Te kolumny do niego po prostu pasują. Ewentualnie KEF Q350. Zapraszam na odsłuch i wypozyczenie sprzetu do domu. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 24 listopada 2020 Udostępnij Napisano 24 listopada 2020 Cześć, NAD C338 to detalicznie brzmiący wzmacniacz i warto do niego dobrać kolumny o cieplejszym charakterze takie jak Fyne Audio F500, które zapewnią muzykalną średnicę, mocny dół i szeroką scenę dźwiękową. Rozwiązaniem mogą być wspomniane przez Ciebie Dali Oberon 3, które również zagrają łagodnie ale nie tak rozdzielczo jak F500. Jeśli chciałbyś uzyskać nieco więcej szczegółów to KEF Q350 byłyby odpowiednim rozwiązaniem. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
castel Napisano 24 listopada 2020 Udostępnij Napisano 24 listopada 2020 16 godzin temu, FANTOM44 napisał: Witam - mam dylemat - posiadam nad 338 ,pokój 18m i jestem na etapie kupna kolumn w tym wypadku podstawkowych ze względu na metraż ,a nie chcę kolumn podłogowych gdzie bas mnie przytłoczy, Słucham muzyki różnej (oprócz metalu i ciężkiego rocka,). Moje pytanie brzmi - czy kolumny dali oberon 3 lub zensor 3 byłby dobrym wyborem ? kwota to ok 2000zł na jaką obecnie mogę sobie pozwolić, a może coś innego w podobnej cenie. Używane wchodzą w grę? Mam Dynaudio emit m20 do sprzedania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FANTOM44 Napisano 24 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 listopada 2020 (edytowany) 14 godzin temu, S4Home napisał: Moim zdaniem Dali Oberon 3 albo ELAC B6.2 To jasno grający nie za mocny wzmacniacz. Te kolumny do niego po prostu pasują. Ewentualnie KEF Q350. Zapraszam na odsłuch i wypozyczenie sprzetu do domu. Piotr tzn. że masz te kefy i oberony na sklepie i będę mógł je porównać ? Edytowano 24 listopada 2020 przez FANTOM44 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 listopada 2020 Udostępnij Napisano 25 listopada 2020 Tak. Daj wcześniej znać i zapraszam na odsłuch. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FANTOM44 Napisano 25 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 listopada 2020 Ok-dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 25 listopada 2020 Udostępnij Napisano 25 listopada 2020 15 godzin temu, FANTOM44 napisał: tzn. że masz te kefy i oberony na sklepie i będę mógł je porównać ? Zapytaj też czy mają na stanie wzmacniacz taki jak posiadasz, a jak nie to trzeba swój przytargać. Takie porównanie będzie bardziej miarodajne niż na innym wzmacniaczu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts