VBB Napisano 26 listopada 2020 Udostępnij Napisano 26 listopada 2020 (edytowany) Witam, Chciałbym kupić amplituner kina domowego...I teraz z opisów w ogłoszeniach w necie rzadko można wynieść konkretną wiedzę odnośnie sprzedawanych na nich sprzętów, więc pytanie do osób znających temat. Potrzebuję jednostki, która posiada HDMI z obsługą ARC, oraz wyjścia na głośniki 5.1 z pasywnym subem. Im taniej tym lepiej...nie jestem jakimś audiofilem, nie mam upodobań co do konkretnego sprzętu, ale lubię oglądać filmy i posłuchać muzy w nieco lepszej jakości niż głośniki telewizora. Z góry dziękuję za odpowiedź Pozdrawiam Bartosz Edytowano 26 listopada 2020 przez VBB Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 listopada 2020 Udostępnij Napisano 26 listopada 2020 Nie ma takiego. Wszystkie ampli mają wyjście na sub pasywny. Kiedyś był jakiś model Pioneer który miał takie wyjście. Ale on był dostosowany do kolumn Pioneer niskiej jakości. Nie polecam Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 26 listopada 2020 Udostępnij Napisano 26 listopada 2020 Subwoofer pasywny nie ma kompletnie sensu, bo albo będzie mocno tłukł albo nie będzie go wcale słychać. Zdecydowanie w kinie domowym warto postawić na subwoofer aktywny. Pytanie co oznacza jak najtaniej? Jaki masz budżet i jak duże jest pomieszczenie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VBB Napisano 26 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 26 listopada 2020 Pomieszczenie jest 5x5, ale w bloku, więc wielkiego huku robić nie zamierzam i te głośniki które mam w zupełności mi wystarczają. Bardziej zależy mi na tym, żeby niezależnie od źródła wyświetlanego do tv można było włączyć kino. Kiedyś miałem podłączone chinchami pod tv i było git...obecnie już nie robią w telewizorach takich wyjść...albo optyczne, albo HDMI ARC, ew. Bluetooth. Zamiast kupować nowe kino domowe miałem nadzieję na tańszą opcje wymiany samej jednostk...tak w kwocie 500-700 zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts