tom_bombadil Napisano 8 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2020 Cześć, Czy ktoś z forumowiczów podłączał może pendrive o pojemności 256GB do Yamaha R-N803D? Chciałbym uzbroić amplituner w taki pendrive i zastanawiam się czy taka pojemność nie sprawi kłopotów Jeśli macie dościwadczenia z mniejszą pojemnością nap 128GB to też dajcie znać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 8 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2020 Strona 59 i 62 instrukcji obsługi mówi Ci o formatach dysków jakie możesz podpiąć FAT16 i FAT32 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom_bombadil Napisano 8 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 8 grudnia 2020 (edytowany) Albo mam jakąś inną instrukcję albo tam nie ma takich danych. Nie znalazłem na str 59 i 62 informacji na temat pojemności. Jest informacja że nośnik ma być w systemie FAT16 lub FAT32 które spokojnie wspierają taką pojemność jak 256GB Ktoś to w praktyce sprawdził ? Edytowano 8 grudnia 2020 przez tom_bombadil Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 8 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2020 (edytowany) No to sprawdź tutaj:https://europe.yamaha.com/files/download/other_assets/1/976631/web_AV16-0039_R-N803_R-N803D_om_G_En_A0.pdf FAT32 2TB FAT16 4GB Edytowano 8 grudnia 2020 przez Inferno Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom_bombadil Napisano 9 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 9 grudnia 2020 Nie znalazłem nic o pojemnościach, chyba nie powinno być problemu z 256GB Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 9 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2020 Mówią o obsługiwanych systemach plikowych dysków twardych, FAT16, FAT32 - a graniczne wartości przy standardowej wielkości bloku podałem w poprzednim poście. Zakładam że skoro producent nie podaje ograniczenia to będzie ono wynikało tylko z formatu dysku. Według mnie sformatowany FAT32 pendrive 256 będzie działał bez problemu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 9 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2020 Podłączałem kiedyś do amplitunera marantza, co prawda KD, dysk 0.5 tera i działał bez problemu. Myślę, że w tak "rasowym" amplitunerze jak ta Yamaha taki pen powinien działać bez zająknięcia. Oczywiście musi posiadać odpowiedni system plików. Aczkolwiek u mnie NTFS chyba też śmigał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom_bombadil Napisano 11 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 grudnia 2020 Dziękuję za podpowiedź Już namierzam odpowiedni pendrive 256GB - też sądzę że nie powinno być problemu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norbertss Napisano 9 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2021 Dnia 11.12.2020 o 12:13, tom_bombadil napisał: Dziękuję za podpowiedź Już namierzam odpowiedni pendrive 256GB - też sądzę że nie powinno być problemu Hej, Od kilku dni mam podłączony SAMSUNG BAR 256GB do RN-602 i jest super. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cisse Napisano 17 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2021 U mnie jest problem z w/w amplitunerem. Mianowicie zakupiłem pendrive SanDisk 256gb i nie może go odczytać, na wyświetlaczu pojawia się komunikat Access error. Pożyczyłem od znajomego inny pendrive ( Samsung 128 GB ) i niestety to samo. Identyczny komunikat jak poprzednio. Nie wiem dlaczego, może ktoś z Was forumowicze coś doradzi. Dodam że oba pendrivy sformatowane na Fat32. Jedyny pendrive , który odczytał to Toshiba 8 GB, więc USB działa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jack Frost Napisano 17 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2021 @Cisse Struktura plików tak sama jak na pendrive 8Gb? Sformatuj ponownie na FAT32, wrzuć jeden folder z utworami tylko w mp3 lub flac, bez dodatkowych plików jak okładki, playlisty, pliki .cue lub .log etc. Sprawdź czy działa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 17 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2021 Z doświadczeń z Yamaha i pendrive, to miałem kiedyś bluray BDS 681. W tym urządzeniu, dało się podłączyć dysk twardy zewnętrzny o pojemności 1 TB i wszystko było widzialne na ekranie TV, jednakże nie wiem jakie limity mogą być na USB do RN803. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cisse Napisano 17 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2021 Sformatowalem ponownie obydwa na Fat32 i wrzuciłem jedną piosenkę MP3 i dalej nic. Nawet w jednym utworzyłem partycję 32 GB, też nic. Pendrivy są odczytywanie na wszystkich urządzeniach w domu ( 2 tv , laptop). Pendrive Toshiba 8 GB , którego czyta jest fabrycznie ustawiony na FAT 32. We wtorek lub w środę podjadę do znajomego, który ma Yamahę Rn 606 i zobaczymy czy u niego odpali i dam znać. Nic już mi nie przychodzi do głowy , pozostaję chyba telefon do serwisu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jack Frost Napisano 17 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2021 @Cisse czego używałeś do formatowania? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cisse Napisano 17 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2021 Mini Tool Partition Wizard Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jack Frost Napisano 17 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2021 Usuń wszystkie partycje jakie utworzyłeś, sformatuj na FAT32 używając szybkiego formatowania w windowsie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cisse Napisano 17 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2021 25 minut temu, Jack Frost napisał: Usuń wszystkie partycje jakie utworzyłeś, sformatuj na FAT32 używając szybkiego formatowania w windowsie. W Windowsie pokazuje mi formatowanie do exFat ( fabryczny) lub NTFS, nie mam możliwości przez Windows do FAT 32. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jack Frost Napisano 17 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2021 7 minut temu, Cisse napisał: W Windowsie pokazuje mi formatowanie do exFat ( fabryczny) lub NTFS, nie mam możliwości przez Windows do FAT 32. To spróbuj w ten sposób: sformatuj dysk na NTFS w windowsie, następnie w MTPW, którego używałeś wcześniej, dokonaj konwersji z NTFS na FAT32. Jak skonwertujesz, odłącz i podłącz dysk, skopiuj pliki i spróbuj z Yamahą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 17 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2021 Może po prostu Yamaha nie jest w stanie, konkretnie dogadać się z tym pendrive. Spróbuj z innym urządzeniem lub ewentualnie podejdź do jakiegoś salonu ze sprzętem gdzie stoi Yamaha i zróbcie testy. W serwisie nie dowiesz się niczego więcej... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelend Napisano 17 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2021 (edytowany) Jak mialem RN 803d na testach , to dysk przenośny 1tb działał bezproblemowo. Edytowano 17 stycznia 2021 przez pawelend Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cisse Napisano 19 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2021 (edytowany) Spróbowałem jeszcze użyć programu Fat32 Format i udało się. Czyta oba pendrivy. Dziękuję za wszystkie podpowiedzi i sugestie. Edytowano 19 stycznia 2021 przez Cisse Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom_bombadil Napisano 15 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 marca 2021 Potwierdzam ze swojej strony. Pendrive 256GB działa i działa bez większych opóźnień. Jak napisał kolega Cisse trzeba było skorzystać z tego niewielkiego narzędzia Fat32 Format żeby sformatować pendrive do formatu FAT32 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts