Samcro Napisano 26 listopada 2019 Udostępnij Napisano 26 listopada 2019 (edytowany) Moim zdaniem końcówka 2103/05 i 2302 (bo takie porównywałem z pre i bez) grają lepiej z pre. Dźwięk staje się bardziej dokładny "wielowarstwowy", pojawiają się bardziej dokładne plany, głębia, scena, detale. itp. itd. - nie potrafię tego opisać. Końcówki 2103 i 2105 miałem i obie grały jakiś czas ( pierwsza kilka miesięcy, druga z miesiąc) bez pre. Niby było fajnie, niby było OK: moc, detale, całość przekazu itp.., Jednak dopiero podpięcie do obu pre C-2105 pokazało, jak te końcówki mogą zagrać. Całość nabrała słyszalnej klasy, dźwięki stały się bardziej uporządkowane. Jakościowo całość bezapelacyjnie lepsza. Ostatnio na prośbę jednego z Kolegów sprawdziłem B-2302 bez pre. Nieokiełznana moc to jedyne, co mi przychodzi do głowy. Oczywiście detale i inne składowe pozostały, ale takie jakby "nieobrobione", niedokończone ( o wiele bardziej, niż w 2103/05 czy nawet 2301) . Ta końcówka - 2302- potrzebuje, wręcz wymaga pre. I to wiele bardziej niż 2103 czy 2105. Moje odczucie mogło być spotęgowane tym, że zawsze ona grała u mnie z pre…. Bo ujęcie czegoś zawsze jest bardziej słyszalne niż niejednokrotnie dodanie, ale to i tak nic nie usprawiedliwia. B2103 słyszałem u Pawła bez pre. Jest ok, niemniej uważam, że nawet ona słyszalnie lepiej zagra z pre - i nikt mnie nie przekona, że jest inaczej. A pre C2301 to nie są jeszcze jakieś nieosiągalne pieniądze (w porównaniu np do C-2302). Naprawdę warto zainwestować - i tutaj także nikt mnie nie przekona, że nie warto 😜 Edytowano 26 listopada 2019 przez Samcro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czubsi Napisano 26 listopada 2019 Udostępnij Napisano 26 listopada 2019 (edytowany) Piotrek B2301L nie B2103 🙂 Z pre jest po prostu większa skala co można brać za plus ale czy trzeba skoro na użytkowej mocy jest wszystkiego pod dostatkiem ???? Co do B2302 zawsze pisałem i pisac będę - ta końcówka musi mieć pre bo tak jest zaprojektowana (nie ma w niej drivera spełniającego poniekąd główne funkcje pre ...) Słuchanie na wysterowaniu przez źródło "z innej parafii" to robienie krzywdy tej konstrukcji .... Te tematy nie dotyczą B2301L co wcale nie przeszkadza zapiąć do niej pre 🙂 . Powiem tak - mając w domu przez dłuższy czas pre mogłem ocenić jak jest z i bez - krzywdy sobie świadomie przecież bym nie zrobił skoro mogłem mieć bez problemu C2301 ... 🙂 Edytowano 26 listopada 2019 przez czubsi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samcro Napisano 26 listopada 2019 Udostępnij Napisano 26 listopada 2019 Paweł. OK, Twoim zdaniem 2301L nie potrzebuje, moim zdaniem warto. Być może zmiany nie będą tak duże, jak w pozostałych tutaj wymienionych końcówkach - tego raczej nigdy się nie dowiemy, bo nikomu nie będzie się chciało tachać wszystkich końcówek w jedno miejsce , po 40 kg każda, żeby robić porównanie 🤣🤣 (z Markiem tak się umawiamy na bezpośrednie porównanie 2301/2302 że cały czas nic z tego nie wychodzi i raczej nie wyjdzie, )… ? Jedno nie wyklucza drugiego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czubsi Napisano 26 listopada 2019 Udostępnij Napisano 26 listopada 2019 (edytowany) No pewnie ! W moim przypadku uznałem pre za zbędny "luksus" 🙂 Nikomu jednak nie bronię zrobić jak uważa ! Jedno jest pewne - na pewno pre w systemie nic nie popsuje 🙂 P.s. Piotrze u mnie dwa kondensatory na kanał zrobiły taką pozytywną rewolucję z dźwiękiem, że jakiekolwiek pre w porównaniu z tym to jak pierdnięcie kolibra na opolskiej wsi ...:-) (nic nie mam do Opola :-)) Edytowano 26 listopada 2019 przez czubsi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marr Napisano 26 listopada 2019 Udostępnij Napisano 26 listopada 2019 W przypadku integr tez sa zwolennicy gry z preampem i bez preampu, dla mnie kazda Alpha jaka mialem lepiej grala w trybie zintegrowanym Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darian31 Napisano 26 listopada 2019 Udostępnij Napisano 26 listopada 2019 Tak wygląda całość z innej perspektywy I jeszcze... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samcro Napisano 26 listopada 2019 Udostępnij Napisano 26 listopada 2019 Każda perspektywa jest dobra na taki zestaw Zobacz wiadomość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darian31 Napisano 26 listopada 2019 Udostępnij Napisano 26 listopada 2019 Słuchanie tego zestawu daje coraz większą pewność, że jestem u szczytu spełnienia co do systemu docelowego. Jest rewelacyjnie 😎 klocuszki powygrzewały się nieco ( ale jeszcze zakładam ok tygodnia) i jest potęga!!!! wszystko zaczyna być widoczne (dosłownie) scena jest wielka i szczegółowa.... instrumenty znakomicie porozkładane- sprawę znacznie poprawia wysunięcie głośników ... fajny basik sie pojawił (czego brakowało w 607).... wokal wyeksponowany w punkcie sceny- lekko w przodzie.... uffff fajnie to gra 😁💪🏻 Darek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samcro Napisano 26 listopada 2019 Udostępnij Napisano 26 listopada 2019 Nie dziwię się. To jest ciekawe połączenia - tej końcówki i pre - fajnie to gra na pewno. Bardzo fajnie - a o to w tej zabawie chodzi przecież Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samcro Napisano 27 listopada 2019 Udostępnij Napisano 27 listopada 2019 (edytowany) Ponieważ AU-07 Anniversary to integra Sansui, którą najbardziej cenię i lubie, dlatego też link do filmu: Świetna robota, Mariusz!👏 Edytowano 27 listopada 2019 przez Samcro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darian31 Napisano 29 listopada 2019 Udostępnij Napisano 29 listopada 2019 Hej zabieg jak na trakcie operacyjnym 😁 robota perfekt, dla mnie super materiał poglądowy ja niestety nie posiadam takich zdolności manualnych ani też wiedzy fachowej pozdrowienia Darek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yasica Napisano 30 listopada 2019 Udostępnij Napisano 30 listopada 2019 (edytowany) Myślę ze oprocz Mariusza to na palcach jednej reki mozna by policzyc ludzi co maja taki fach w reku, a co do czyszczenia i rozpinania potencjometru vol to chyba tylko On to potrafi biorąc na siebie ryzyko i odpowiedzialnosc. Edytowano 30 listopada 2019 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marr Napisano 30 listopada 2019 Udostępnij Napisano 30 listopada 2019 Niebieski alps to jest pikuś, zabawa zaczyna sie z nitowanymi alpsami rk16, do tej pory rozbierałem je w pracy, od kilku dni mam juz tokarke na wyłącznośc w domu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darian31 Napisano 1 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 1 grudnia 2019 (edytowany) Szanowni...... po tygodniu odsłuchiwania zestawu mogę stwierdzić, że jest NIESAMOWICIE !!!!!! to poprostu kilka klas różnicy w stosunku do 607 mos..... nie żebym miał coś do zarzucenia ślicznej 607, ale teraz to poprostu Niebo. Przestrzeń jest ogromna, pojawiają się detale, których niedostrzegałem wcześniej, jest dokładnie i szczegółowo, jest góra i jest dół, a wszystko to z największym ładem i proporcją.... aż trudno uwierzyć, że może być aż tak... że może być taka różnica na plus, bo przecież 607 mos ltd to nie jest byle co.... ale teraz! ..... słucham ponownie każdej płyty i jest jak na koncercie!!!! Bravo SANSUI!! Darek Edytowano 1 grudnia 2019 przez Darian31 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czubsi Napisano 1 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 1 grudnia 2019 No i super ! Zadowolenie jest tu najważniejsze !!! A wierz mi - można jeszcze lepiej ... :-) Pozdrawiam ! czubsi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yasica Napisano 1 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 1 grudnia 2019 Dnia 26.11.2019 o 17:16, Darian31 napisał: Tak wygląda całość z innej perspektywy I jeszcze... A co to za kolumny? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darian31 Napisano 1 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 1 grudnia 2019 Kolumny wykonał mój Przyjaciel..... kupował głośniki focala, wywalał prawie wszystko poczym składał głośniki po swojemu..... reszta to też jego pomysł, grają świetnie..... niestety kumpel już jest w innym lepszym Świecie...... Zapraszam do Kraśnika .... ps. Tak mi się coś zdaje, że selektor z mojej C 2301 będą do czyszczenia...... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czubsi Napisano 1 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 1 grudnia 2019 (edytowany) Niestety - o tym nie każdy myśli przed zakupem C2301 / C2302 ale te pre Sansui (szczególnie C2301) będąc urządzeniem świetnym w kwestii jakości dźwięku jest też bardzo ... problematycznym ... z racji swojej bardzo złożonej budowy , mnogości regulatorów , selektorów itp no i wieku .... W tej sytuacji C 2105 bije stary sterownik na głowę (szczególnie pod kątem dostępu do elementów selektorów ale także i wieku urządzenia) a jakościowo - jak już się uprzemy na pre wcale nie odbiega od staruszka - jeśli nie przeszkadza oczywiście strona wizualna - warto o tym pomyśleć przed zakupem Pozdrawiam ! czubsi Edytowano 1 grudnia 2019 przez czubsi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yasica Napisano 2 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2019 14 godzin temu, Darian31 napisał: Kolumny wykonał mój Przyjaciel..... kupował głośniki focala, wywalał prawie wszystko poczym składał głośniki po swojemu..... reszta to też jego pomysł, grają świetnie..... niestety kumpel już jest w innym lepszym Świecie...... Zapraszam do Kraśnika .... ps. Tak mi się coś zdaje, że selektor z mojej C 2301 będą do czyszczenia...... jak do Kraśnika, to z przyjemnością podjadę. Mieszkam w Lublinie, często jeżdże do rodzinnego Sandomierza tą trasą. Z Chęcią wpadł bym z moją czyszczoną 607MR i 999DG dla porównania do tej super końcówki i preampu. jest nas w Lublinie trochę ludków w razie czego leci prv Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samcro Napisano 2 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2019 Jakby i co nie mówić, to dobrze, jak wszystkie zabawki w domu 👍😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marr Napisano 2 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2019 O widze pokrowiec juz jest, pamietaj o mnie, jestem pierwszy w kolejce chetny na zakup takiego cena nie gra wielkiej roli 😜 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samcro Napisano 2 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2019 Pokrowiec już był jakiś czas temu, szkoda, że na razie jeden tylko. Pamiętamy 😉 jak tylko się pojawi dla 907MR jeden będzie Twój. pracujemy nieustająco nad tym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marr Napisano 2 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2019 Kilka foteczek B-2301L ależ to jest maszyna, podobnie jak i B-2302 po prostu gigant, gdybym był właścicielem na pewno stał by u mnie bez pokrywy (taki ze mnie elektroniczny swir) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 3 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2019 8 godzin temu, Samcro napisał: pracujemy nieustająco nad tym. Do 907Xr również by się przydał 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samcro Napisano 3 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2019 Panowie Potrzebuję zdjęcia logo - cały napis z frontu: 907 XR, DR, MR, NRA C 2105 B 2301, 2105, 2103 w dobrej jakości, tak, żeby je później obrobić - w wiadomości prywatnej najlepiej. Ktoś znajdzie czas, żeby je zrobić? dziękuję z góry 😜 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts