Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam wszystkich.

Zakupiłem nowy amplituner (na moją kieszeń) Yamaha Musicast RX-V4A.
Wszystko super. Miałem już Yamahę ale bez funkcji sieciowych.
Ten funkcje sieciowe ma ale z jedną mam pewien problem - nie działa w pełni.

Chodzi o dostęp do serwera sieciowego z udostępnieniem multimediów.
Jego rolę pełni prosty ale do moich potrzeb wystarczający Synology DS214se.

Po skonfigurowaniu sieci w amplitunerze z pomocą aplikacji MusiCast Controller serwer jest widoczny ale jego zawartość już nie.
Co ciekawe zawartość jest widoczna przez inne urządzenia czytające media, np. telewizor.

W związku z tym zakładam, że konfiguracja po stronie Synology jest prawidłowa.

Może ktoś z Was naprowadzi mnie na rozwiązanie ?

Pozdrawiam

Napisano

Nie znam systemu MusiCast, ale z podobnym problemem spotkałem się przy systemie BluOS. Odtwarzacz Bluesound NODE 2i nie widział folderów na Synology, chociaż inne urządzenia sieciowe nie miały z tym problemu. Okazało się, że NODE nie widział folderów utworzonych przez Synology, ale widział utworzone ręcznie przez użytkownika.
Aby sprawdzić czy to podobna sytuacja, utwórz folder publiczny i wstaw do niego jakieś pliki muzyczne. Jeśli Yamaha zobaczy je, to trzeba przenieść wszystkie pliki do nowo utworzonych folderów.

Napisano (edytowany)
17 godzin temu, Adam Białek napisał:

Po skonfigurowaniu sieci w amplitunerze z pomocą aplikacji MusiCast Controller serwer jest widoczny ale jego zawartość już nie.
Co ciekawe zawartość jest widoczna przez inne urządzenia czytające media, np. telewizor.

A czy w aplikacji Music Cast widzisz ten serwer wraz z katalogami?

3 godziny temu, marecki napisał:

Nie znam systemu MusiCast, ale z podobnym problemem spotkałem się przy systemie BluOS. Odtwarzacz Bluesound NODE 2i nie widział folderów na Synology, chociaż inne urządzenia sieciowe nie miały z tym problemu.

BluOS nie wspiera DLNA, to dlatego.

Edytowano przez maxredaktor
Napisano

Przecież napisałem że w Musicast widzę serwer ale już zawartości nie !

Wysłane z mojego moto g(7) plus przy użyciu Tapatalka

Dwie rzeczy które mi przychodzą do głowy to DLNA i UPnP, sprawdziłby, ustawienie na Synology. Jak odpalasz serwer multimediów to musza być włączone DLNA i UPnP.
A skoro widać na innych urządzeniach to chyba jest włączone. I nie mówię o SMB dla Windows

Wysłane z mojego moto g(7) plus przy użyciu Tapatalka

Napisano

Wiesz co szukając 5 min w goglach znalazłem kilka rozwiązań, jedne dotyczyły pluginu DLNA inne instalacji Audio Servera jeszcze inne odpowiedniego podpięcia i reindeksacji plików. Proponuje poszukaj widzę że nieograniczona wiedza już jest wiec sobie poradzisz.

Pozdrawiam

Napisano

Okazuje się, że serwer jest widoczny na głośniku Yamahy WX-021, który mam w sypialni oczywiście w tej samej sieci i z pomocą Musicast.

A na amplitunerze nadal nie...

Wysłane ze smartfona przy użyciu Tapatalka

• 2 weeks later...