marcinzet #1 Napisano 12 grudnia 2020 Dzień dobry Wszystkim, Szukam kompromisu do kina domowego i słuchania muzyki. Zastanawiam się nad zestawem ampli Denon AVR-X2700H lub Yamaha RX-V6A (ze względu na obsługę HDMI 2.1 pod konsole) + no właśnie tutaj rodzi się pytanie jaki zestaw sprawdzi się w kinie i zagra dobrze w stereo? Czy rozważać dodatkowy wzmacniacz stereo? Pomieszczenie: salon otwarty na kuchnię Metraż: około 30 m2 Kino + gra/muzyka: 60/40 Odległość TV od kanapy: 2,5m Muzyka: Rock, Electro, muzyka filmowa Budżet: 10-12 tyś Jedyny minus w moim salonie to mało miejsca na tylne głośniki - do 22 cm głębokości (np. Heco Aurora 300 są zbyt wielkie). Pozdrawiam, MZ Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #2 Napisano 13 grudnia 2020 Jeśli szukasz zestawu uniwersalnego, Twoją uwagę zwróciłbym na amplituner Denon lub Marantz. Moja propozycja to Marantz SR5015, ewentualnie wyższy model Denon AVR-X3700H. Kolumny - na pewno Heco Aurora byłyby dobrą opcją, ale jeśli tylne Aurora 300 są za duże, to zwróciłbym Twoją uwagę na Monitor Audio serii Bronze oraz Dali Oberon 7 Set. To dwa zestawy, które świetnie sprawdzą się tak w muzyce, jak i kinie domowym. Pamiętaj jeszcze o subwooferze, moja propozycja to SVS SB-2000. To mocny, wydajny subwoofer, który wykorzystasz także przy odsłuchu muzyki (oferuje świetną kontrolę, szybkość i dokładność). Serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy oraz oczywiście indywidualne wyceny. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #3 Napisano 14 grudnia 2020 W takim razie do Yamahy 6A na przykład Aurora 700 ale z innymi tyłami (Melodika BLS20 albo Płaskie Dali czy ELAC) albo włanie cały set od ELACA F6.2 Natomiast do Denona X 3700 czy też Marantza SR 5015 polecam Monitor audio Silver 200 lub 500. Zapraszam na odsłuch i chętnie pokażemy także inne kolumny które mieszczą się w budżecie, Qacustic, Tannoy czy Dali Piotr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukaszfro #4 Napisano 26 grudnia 2020 Z mojej strony mogę Ci polecić jako tylne głośniki ( ze względu na brak miejsca, mam ten sam problem ) i powiesić je na suficie ukierunkowane w dół Focal Dome Flax. Sam takie kupiłem. Jeszcze tylko końcówka remontu i będę mógł się wypowiedzieć na temat efektywności. Pozdrawiam, Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach