Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć, czy ktoś mógłby się wypowiedzieć o wzmacniaczu Vincent SV-500?  Chcę go połączyć z Klipsch rp600m.
Jest dość mało opinii o tym wzmacniaczu ale bardzo pozytywnych.

Czy jest może coś ciekawego co powinienem spróbować z Klipsch RP-600m? Bardzo lubię ich dźwięk, chcę go jedynie udoskonalić.

Aktualnie grają z SMSL Q5 Pro.

Nigdzie nie mogę dostać tego Vincenta SV-500 na testy. Wiem że mogę kupić i oddać po 14 dniach, ale jestem świadomy że to jest trochę mało opłacalne dla sklepów. Chciałbym posłuchać jakiś fajnych alternatyw zanim zdecyduje się na zakup z ewentualnym zwrotem.

Głównie słucham rocka, pomieszczenie ~24m^2, odsłuch z 2,3m. 

Napisano

Cześć,
Przesiadka z SMSL Q5 PRo na Vincenta SV500 będzie bardzo dobrym rozwiązaniem. Vincent zapewni muzykalniejszy charakter brzmienia, lepiej poradzi sobie z kontrolą górnych częstotliwości i zapewni pełniejszy dół pasma.  Alternatywą może być Magnat MR780, który zapewni spokojniejsze brzmienie z głównym nastawieniem na zakres średnicy i prezentację sceny dźwiękowej. Pomiędzy tymi dwoma wzmacniaczami pod względem charakteru brzmienia masz Audiolab 6000a, który bardzo dobrze zgrywa się z jasnymi Klipsch RP600m. 

Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny. 

• 4 weeks later...
Napisano

Testowałem Vincenta i jakoś nie oszalałem w porównaniu do SMSL Q5 Pro. Rozumiem że to wzmacniacz i różnice będą dość małe.
Wokale były faktycznie bardziej dociążone, bardziej relaksujące brzmienie.

Poszukiwania ciąg dalszy, możliwe że wrócę do Vincenta. Mocno mnie zniechęcił duży skok głośności na pilocie.

Jakieś opinie o połączeniu Klipsch z Musical Fidelity M3si?

Napisano (edytowany)
Dnia 13.12.2020 o 22:34, naglene napisał:

Czy jest może coś ciekawego co powinienem spróbować z Klipsch RP-600m?

Nie wiem jaki masz budżet na wzmacniacz, ale warto posłuchać wzmacniacza DENON PMA-1600NE

Edytowano przez lysyrafal