naglene Napisano 13 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2020 Cześć, czy ktoś mógłby się wypowiedzieć o wzmacniaczu Vincent SV-500? Chcę go połączyć z Klipsch rp600m. Jest dość mało opinii o tym wzmacniaczu ale bardzo pozytywnych. Czy jest może coś ciekawego co powinienem spróbować z Klipsch RP-600m? Bardzo lubię ich dźwięk, chcę go jedynie udoskonalić. Aktualnie grają z SMSL Q5 Pro. Nigdzie nie mogę dostać tego Vincenta SV-500 na testy. Wiem że mogę kupić i oddać po 14 dniach, ale jestem świadomy że to jest trochę mało opłacalne dla sklepów. Chciałbym posłuchać jakiś fajnych alternatyw zanim zdecyduje się na zakup z ewentualnym zwrotem. Głównie słucham rocka, pomieszczenie ~24m^2, odsłuch z 2,3m. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 14 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2020 Cześć, Przesiadka z SMSL Q5 PRo na Vincenta SV500 będzie bardzo dobrym rozwiązaniem. Vincent zapewni muzykalniejszy charakter brzmienia, lepiej poradzi sobie z kontrolą górnych częstotliwości i zapewni pełniejszy dół pasma. Alternatywą może być Magnat MR780, który zapewni spokojniejsze brzmienie z głównym nastawieniem na zakres średnicy i prezentację sceny dźwiękowej. Pomiędzy tymi dwoma wzmacniaczami pod względem charakteru brzmienia masz Audiolab 6000a, który bardzo dobrze zgrywa się z jasnymi Klipsch RP600m. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2020 Magnat MR 780. Albo jak nieco dołożysz to Atoll IN 100 Signature. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naglene Napisano 6 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 6 stycznia 2021 Testowałem Vincenta i jakoś nie oszalałem w porównaniu do SMSL Q5 Pro. Rozumiem że to wzmacniacz i różnice będą dość małe. Wokale były faktycznie bardziej dociążone, bardziej relaksujące brzmienie. Poszukiwania ciąg dalszy, możliwe że wrócę do Vincenta. Mocno mnie zniechęcił duży skok głośności na pilocie. Jakieś opinie o połączeniu Klipsch z Musical Fidelity M3si? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2021 Musicale grają gesto, mają mocno stonowana góre pasma. Moim zdaniem to pasuje do Klipscha. Ale jesli vincent nie wywarł na Tobie takie wrażenia to nie ma co pisać o dzwięku i musisz posłuchać. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 7 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2021 (edytowany) Dnia 13.12.2020 o 22:34, naglene napisał: Czy jest może coś ciekawego co powinienem spróbować z Klipsch RP-600m? Nie wiem jaki masz budżet na wzmacniacz, ale warto posłuchać wzmacniacza DENON PMA-1600NE Edytowano 7 stycznia 2021 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts