Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć,

zbieram się do zakupu pierwszego zestawu. Pierwsze moje pytanie to co wybrać tradycyjne kolumny czy monitory studyjne. Głównie chce słuchać muzyki elektronicznej i mam obawy co do tradycyjnych kolumn jeżeli chodzi o bas. Znajomy Dj polecił mi monitory studyjne ale ponoć dźwięk jest zimny. 

Proszę o pomoc

Pozdrawiam

Paweł

Napisano
30 minut temu, Bambooo napisał:

Znajomy Dj polecił mi monitory studyjne

Poczytaj o Presonus, nie wiem czy zimne, raczej bym powiedział precyzyjne, dokładne i szczegółowe o genialnym stosunku ceny do jakości... Ale bumbaczenia nie uświadczysz, a to się podoba 90 procentom. Sam mam duże kolumny bo przy monitorkach brakowało basu, zwłaszcza połowicy 😉

Napisano

Cześć,
Wszystko zależy jak duże masz pomieszczenie, jeśli w okolicach 15-18m2 to polecam Topping MX3 + Heco Aurora 300 lub Polk Audio S20e. Heco zapewnią muzykalniejsze brzmienie z bogatszą średnicą i łagodniejszą górę. Polk Audio to dynamiczniejsze brzmienie z mocniejszym basem i czystszą górą. 

Napisano

Jakiej wielkości masz pomieszczenie

Jeśli 2k to cena na całość to polecam Ci jednak sprzet używany.

Z nowego kupisz coś podstawowego. A wśród używanego będziesz miał lepiej i jeszcze wybór.

Piotr