Wojciech Grabowski Napisano 22 grudnia 2020 Napisano 22 grudnia 2020 Cześć, zmieniłem lokum, a stare kable zostały zabetonowane w ścianach Prośba o wsparcie w poniższych sprawach: 1. Czy bawić się w bi-wiring? Dotychczas nie miałem tego odpalonego, natomiast skoro już robię nowe połączenie zastanawiam się czy warto iść w tę stronę. 2.. Jakie kable byście polecali do tego zestawu (najchętniej na wtykach)? 3. Czy warto dla tego zestawu podpiąć subwoofer? Bas na rozkręconym potencjometrze robi w mojej opinii robotę, natomiast przez ten zestaw przechodzi dźwięk z telewizora. Jeśli ma to sens prośba o rekomendacje. Nie narzucam budżetu. Chodzi mi po prostu o efektywne podejście do tematu. Z góry dziękuję za Waszą pomoc. Odpisz, cytując
S4Home Napisano 23 grudnia 2020 Napisano 23 grudnia 2020 Cześć, 1. Nie. Nie warto 2. Kimber 4 PR, Oehlbach. wtyki bananowe sam sobie zarobisz 3. Jeśli tak to tylko taki pod muzyke. Uzywany w granicach 600 zł (Tannoy Msub) coś z RELA. Nowe to znacznie drożej. Więc jak wolisz. Jakiej wielkości jest pomieszczenie? Piotr Odpisz, cytując
Q21 Napisano 23 grudnia 2020 Napisano 23 grudnia 2020 Cześć, Nie ma sensu bawić się w biwiring, wystarczy wyrzucić blaszki z tyłu kolumn i spiąć sekcję średnio niskotonową z wysokotonową kawałkiem kabla. Efekt powinien być na plus. Natomiast jeśli chodzi o kable to zależy co chciałbyś uzyskać. Możesz wziąć pod uwagę Chord Clearway X jeśli chciałbyś uzyskać dynamiczne i przestrzenne brzmienie, Kimber 4PR jeśli stawiasz na muzykalność oraz bliższą średnicę lub Tellurium Q Ultra Blue jeśli chciałbyś poprawić efekt przestrzenności i zyskać lepszą kontrolę basu. Odnośnie subwoofera to wiele zależy od pomieszczenia, jego wielkości. Jeśli ma to być typowo subwoofer do systemu stereo to rozważyłbym 2 opcje SVS lub REL. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny. Odpisz, cytując
Recommended Posts