Mike N. Napisano 5 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 stycznia 2021 1 godzinę temu, S4Home napisał: No to szkoda. Mając dom nie móc mieć sprzetu Wielka strata Piotr Mieszkanie. Stałe zabudowanie wnęki nie wchodzi w grę ze względu na komunikację. Mogę zlicowac w miarę ze schodami wyciągając tv i głośniki niemniej dalej muszą być małe. Chętnie powieszę je w okolicach tv lub nad tv lub postawie na półce pod tv obok amplituner Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mike N. Napisano 5 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 stycznia 2021 Już chyba nawet rozważam RP-440D Klipsch lub SB3 monitor Audio jako pasywny soundbar + sub + tyły. Najbliżej mi do Denona x1600h i żałuję tylko pure direct. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mike N. Napisano 6 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 6 stycznia 2021 Po głowie chodzi mi jeszcze Sonus Faber PRINCIPIA 1 lub Chameleon jako 2 fronty. Ustawione na podłodze (!) ale liczę, że skośna konstrukcja pomoże w emisji dźwięku. Czytałem recenzje i re głośniki wiele wybaczają. Pozostanie mi dokupić Center, sub i 2 satelity białe. Jakies propozycje lub opinie? Znalazlem też soundbary pasywne 3.0 jako opcje. Chyba Monitor Audio lepszy niż Klipsch do moich oczekiwań. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2021 Dnia 6.01.2021 o 00:27, Mike N. napisał: Najbliżej mi do Denona x1600h i żałuję tylko pure direct. Przy niewłaściwym położeniu kolumn, czy też wyborze naściennych to na prawde Pure Direct nie jest tutaj problemem. Nie tym powinieneś się martwić. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mike N. Napisano 7 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 stycznia 2021 16 minut temu, S4Home napisał: Przy niewłaściwym położeniu kolumn, czy też wyborze naściennych to na prawde Pure Direct nie jest tutaj problemem. Nie tym powinieneś się martwić. Piotr To nie mam pomysłu jak i co ustawić:/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mike N. Napisano 7 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 stycznia 2021 (edytowany) 12 godzin temu, S4Home napisał: Przy niewłaściwym położeniu kolumn, czy też wyborze naściennych to na prawde Pure Direct nie jest tutaj problemem. Nie tym powinieneś się martwić. Piotr Czy masz doświadczenie z Sonus Faber Principia? Przez ich kształt na jakiej wysokości powinny stać? Trapez kieruje głośniki ku górze. Rozważam przeorganizowanie tego tak, aby wszedł mi center i 2x Principia 1. Do tego dwa monitory z tyłu (być może Polk OVM3) i sub. Ew zestaw sub i 2 monitory, które pójdą na tył. Co sądzisz? Edytowano 7 stycznia 2021 przez Mike N. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2021 No dobra a czy TV musi być w tej wnęce może małe przemeblowanie 😉 kolor czerwony narożnik kolor zielony TV Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mike N. Napisano 7 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 stycznia 2021 Przed chwilą, RLC napisał: No dobra a czy TV musi być w tej wnęce może małe przemeblowanie 😉 kolor czerwony narożnik kolor zielony TV Tak ustawiając jak piszesz, to mam narożnik na wejściu do pokoju i w ciągu komunikacyjnym. Tak - musi tam być. Mogę go jedynie wysunąć i ewentualnie zlicowac. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2021 Jak możesz to wstaw zdjęcia całego pokoju będzie łatwiej może coś się wymyśli 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2021 11 godzin temu, Mike N. napisał: Czy masz doświadczenie z Sonus Faber Principia? Przez ich kształt na jakiej wysokości powinny stać? Trapez kieruje głośniki ku górze. Rozważam przeorganizowanie tego tak, aby wszedł mi center i 2x Principia 1. Do tego dwa monitory z tyłu (być może Polk OVM3) i sub. Ew zestaw sub i 2 monitory, które pójdą na tył. Co sądzisz? Aby kopułka była na wysokości uszu albo delikatnie niżej. Tutaj pochylony kształt nie oznacza że oś głośnika musi w ciebie "celowac" W ten sposób producent zrównał poszczególne częstotliwości ze sobą. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mike N. Napisano 8 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 8 stycznia 2021 (edytowany) a jak wygląda wymiar tych stx? 140mm szerokości w podstawie czy obudowie? Jak one tolerują bliskość ściany bocznej? https://www.q21.pl/stx-electrino-200.html?utm_source=ceneo&utm_medium=referral Ewentualnie Jamo A407 mają wysokie i wąskie podłogówki i do tego ustawialne. Mam A402 i sub z tej serii. lub Taga Slim https://www.q21.pl/taga-harmony-platinum-f-60-sl.html Znacie jeszcze jakieś wąskie podłogowe? część powyższego w @Q21 Edytowano 8 stycznia 2021 przez Mike N. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalsz76 Napisano 8 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2021 Dnia 5.01.2021 o 11:27, seba3002 napisał: dzisiejsze projekty domów są bardzo dziwne. To prawda, moj jest dobrym przykladem - TV wciesniete miedzy sciane a kominek - ale coz - tak to jak zawierzyc projektantom wnetrz samemu nie posiadajac elementarnej wiedzy i rozstawieniu stereo/KD. A wystarczylo zrobic krociutki research... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mike N. Napisano 8 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 8 stycznia 2021 U mnie to mieszkanie na wtórnym i ostatnią rzeczą przy zakupie było ustawienie kina. Nawet wtedy nie miałem dobrego TV i nie rozważałem. Teraz chyba więcej czasu i są dylematy. Wpadłem jeszcze na Cornered Audio https://audio.com.pl/testy/stereo/kolumny-glosnikowe/2819-cornered-audio-c3-c4-c5-c6 ktoś, coś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mike N. Napisano 10 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 stycznia 2021 Wybrałem Focal DOME 5.1 lub Polk TL1700,bo tak się złożyło, że zamówiłem oba na Amazon. Najwyżej jedne oddam. Wyszły mnie w dobrych cenach, ew wiwc odsprzedam chętnemu. Do tego denon x1600h będzie ok? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mike N. Napisano 11 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 stycznia 2021 W zasadzie kolumny już mam. Focal Dome 5.1 lub Polk TL1700. Zostaną te, które lepiej zagrają i będe w stanie lepiej ustawić. Skrajnie wyciągnę TV i zlicuję ze schodami i nie będe miał już przeszkd w scenie. Dobieram do tego ampli. W grze pozostają X1600h, X2600h i X2700h. Marantze jednak chyba za drogo. Koniecznie zależy mi na 2 strefach i przełączniku A/B na głośniki. Seria 950/960 tego nie ma, a ja na pewno będę słuchał w dwóch strefach jednocześnie lub zamiennie. Prześledziełm instrukcje i wynika mi, że w seriach x powinno to pójść gładko. Czy są jakieś firmy z Wawy lub okolic, gdzie moge posłuchać tych ampli lub wypożyczyć? jakieś oferty zakupu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2021 Nie wiem jak w Wawie ale raczej nie ma. Teraz są takie braki z amplitunerami że co dojedzie dostawa to idzie już do klienta. Nie ma na to ilości aby coś wylądowało na półce. 2 Strefa działa płynnie. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mike N. Napisano 12 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 stycznia 2021 (edytowany) 1 godzinę temu, S4Home napisał: Nie wiem jak w Wawie ale raczej nie ma. Teraz są takie braki z amplitunerami że co dojedzie dostawa to idzie już do klienta. Nie ma na to ilości aby coś wylądowało na półce. 2 Strefa działa płynnie. Piotr OK. A czy mogę prosić o ofertę na prv? Chyba najbliżej mi do x2700h lub x1600h. Chętnie wysłucham doradztwa w tym zakresie. Od razu poproszę o przewody do dwóch frontów i centralnego oraz ew. Suba, jesli nie przyjdzie mi w zestawie. Zamówiłem Focal Dome i Polk TL1700 - jedno zostanie. Do tyłów już mam połozone. Edytowano 12 stycznia 2021 przez Mike N. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2021 Zadzwoń do nas albo napisz mi numer telefonu na PW. Chociaż w obecnych warunkach oferty są raczej mniej korzystne. Klienci kupują po prostu w cenach jakie są JEŚLI są. Więcej można zdziałać jak sprzęt jest w dużej ilości na rynku. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mike N. Napisano 10 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 lutego 2021 W końcu wziąłem x1600h i Focal Dome Flax 5.1 i jestem bardzo zadowolony. Rozważam dokupienie satelit Focal do drugiej strefy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts