FnaticCornball #1 Napisano 29 grudnia 2020 Cześć, Bardzo długo nie siedziałem w temacie audio i totalnie wypadłem, przepraszam za szczerość ale nie mam czasu na chwilę obecną szukać, czytać i jeździć na odsłuchy do salonów, bo jak bym do tego siadł to znowu miesiąc mnie żona nie będzie miała w domu (obiecuję nadrobić zaległości gdy będę miał troszkę luźniej). Szukam całego zestawu 2.0 (wzmacniacz, odtwarzacz, głośniki). Zastosowanie: tylko muzyka głownie z CD (każdy rodzaj za wyjątkiem discopolo), fajna byłaby opcja spotify, bt, wifi. Budżet dosyć rozstrzelony 3000-5000 zł. Dziękuję za odpowiedzi. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #2 Napisano 30 grudnia 2020 Jeśli jest także Cd to raczej ten wyższy budżet. Yamaha RN 602 + CDS300 + Heco Victa 702. Pod warunkiem że masz klasyczne pomieszczenie e20-30m. Jesli masz mniejsze to możesz iść w monitory ELAC B6.2 Możemy wypożyczyć abyś mógł z żoną wspólnie doświadczyć i obcować ze sprzętem przed zakupem. Piotr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #3 Napisano 30 grudnia 2020 Cześć, W zakładanym budżecie zmieściłbyś się z Yamahą RN602 + Heco Aurora 700 lub Pylon Audio Sapphire 25 jeśli lubisz mocniejszy bas. Heco Aurora zapewni brzmienie muzykalne z bardzo dobrą dynamiką. Pylony wyciągną więcej smaczków z nagrań oraz zagrają potężniej. Yamaha to wydajny amplituner z opcjami sieciowymi i przyjemną obsługą, posiada wszystko na czym Wam zależy. Jeśli chodzi o odtwarzacz CD warto byłoby iść w kierunku Yamahy CD S300. Będziecie mieli jednego pilota do obsługi wzmacniacza i odtwarzacza CD. Zapraszam do kontaktu sprawie wyceny. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
FnaticCornball #4 Napisano 30 grudnia 2020 Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Fajnie, że taka jednomyślność w wyborze sprzętu 😄 Pomieszczenie jest klasyczne, 22mkw bez udziwnień, wyciosany prostokąt Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
FnaticCornball #5 Napisano 30 grudnia 2020 Panowie a jak wypadaja z tym zestawem Tannoy Platinum F6? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #6 Napisano 31 grudnia 2020 Szczerze to dziwnie. To pierwsze kolumny u Tannoya bo zmianie inżynierów. Grają inaczej niż historyczne, poprzednie czy inne modele Tannoya. Możesz je odsłuchać. Ale w połączeniu z Yamaha moim zdaniem lepiej zabrzmi zarówno Heco i jak i ELAC. Piotr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
FnaticCornball #7 Napisano 6 stycznia Czy do proponowanych wyżej kolumn Heco Aurora 700 można dobrać niższy model yamahy, a konkretnie R-N303D? Czy jest to jakościowo duża regresja w porównaniu do R-N602? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piotr Krzysztof Marzec #8 Napisano 6 stycznia Podlacze sie -Czym sie rozni YAMAHA R-N303D od YAMAHA R-N402D? Cena zblizona. Ktora lepsza? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #9 Napisano 7 stycznia Nie polecam podłączać nic poniżej 602. Ani 303 ani 402. Regres w muzyce jest spory. Piotr Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lysyrafal #10 Napisano 7 stycznia 19 godzin temu, FnaticCornball napisał: Czy do proponowanych wyżej kolumn Heco Aurora 700 można dobrać niższy model yamahy, a konkretnie R-N303D? Czy jest to jakościowo duża regresja w porównaniu do R-N602? Zwróć uwagę, że niższy model nie obsługuje kolumn o impedancji 4 Ω tylko 8 Ω a w większości takie są na rynku. Przy głośniejszym graniu będzie się przegrzewał i może się wyłączać, także do w/w kolumn wyższy model amplitunera. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pablo83gt #11 Napisano 7 stycznia 5 godzin temu, lysyrafal napisał: Zwróć uwagę, że niższy model nie obsługuje kolumn o impedancji 4 Ω tylko 8 Ω a w większości takie są na rynku. Przy głośniejszym graniu będzie się przegrzewał i może się wyłączać, także do w/w kolumn wyższy model amplitunera. Tak, potwierdzam. Mialem ampli 303d + Nova 8 i jak chcialem zrobic glosniej domowke to sie ampli wylaczal. Oddalem calosc bo bylo to kupione jako zestaw a lysyrafal wlasnie naprowadzil mnie, ze chodzi tu o impedancje. Mam teraz ampli 602 i kolumny magnat supreme 1002 (budzetowe bo musialem sie zmiescic w nizszej kwocie) i jest roznica. Ampli juz sie nie wylacza, dzwiek jest lepszej jakosci, stereo o wiele lepiej slychac, wiecej szczegolow, basu wystarczajaco, impreze teraz mozna robic. Ampli fabrycznie ustawione bylo na 8 ohm ale mozna przelaczyc na 4 ohm, 303d i 402 nie ma mozliwosci przelaczenia na 4 ohm. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lysyrafal #12 Napisano 8 stycznia 14 godzin temu, pablo83gt napisał: Ampli fabrycznie ustawione bylo na 8 ohm ale mozna przelaczyc na 4 ohm Z moich obserwacji wynika, iż wszystkie amplitunery są fabryczne ustawione na wyższą impedancję. 14 godzin temu, pablo83gt napisał: Mam teraz ampli 602 i kolumny magnat supreme 1002 (budzetowe bo musialem sie zmiescic w nizszej kwocie) i jest roznica. Możesz to wrzucić jako podsumowanie w temacie, który sam założyłeś jak będziesz miał chwilkę. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach