Kuba Kosiba Napisano 14 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 14 lutego 2021 Jednak trochę się obawiam. Jeden ponad 10 kilo, drugi bliżej 13 :) Może być ostro. Poza tym kurczak Aurory 300 to nie problem. Ale 500 zł za podstawki już tak :D Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helmut.. Napisano 14 lutego 2021 Udostępnij Napisano 14 lutego 2021 powiem ci ,ze te kolumny zagraja z pewnoscia lepiej kiedy bedą stały rozsuniete a nie wcisniete we wnekę miedzy ścianę a komode. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 lutego 2021 17m to takie graniczne pomieszczenie dla Victa 702 Z Denonem DRA 800 dźwięk będzie łagodny na górze pasma oparty na solidnym basie. Na pewno to ciekawsze kolumny od Nota 550 z tym że do większych pomieszczeń. Jeśli masz ustawne to mozna zastosować. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Kosiba Napisano 15 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 lutego 2021 (edytowany) 2 godziny temu, S4Home napisał: 2 godziny temu, S4Home napisał: Pokażę jeszcze jak wygląda pomieszczenie. Odsłuch jakieś 3.8 metra od tv. Pomyslalbym nad Aurorą 300 ale musiałaby być na komodzie, a korzystając z przestrzeni między komodą a łukiem ściany można tam ustawić podłogowe chyba. W tej chwili nie ma tego małego stolika na środku Edytowano 15 lutego 2021 przez Kuba Kosiba Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 15 lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 lutego 2021 Masz miejsce na podłogówki. Odsuń z 50 cm od ściany mierząc od tylnej ścianki i powinno być w miarę dobrze. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helmut.. Napisano 15 lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 lutego 2021 Dokładnie, masz całkiem dobre możliwości ustawienia kolumn PS. Tak przy okazji to ten tv masz zbyt wysoko do komfortowego oglądania 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Kosiba Napisano 15 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 lutego 2021 38 minut temu, helmut.. napisał: Dokładnie, masz całkiem dobre możliwości ustawienia kolumn PS. Tak przy okazji to ten tv masz zbyt wysoko do komfortowego oglądania 🙂 Nie jest złe. Może przyzwyczajenie, może kwestia kanapy. Ogólnie będzie tam jeszcze większy TV dlatego też lekki zapas Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Kosiba Napisano 17 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 września 2021 (edytowany) Temat "zawisł" na ponad pół roku ale powoli wraca. W związku z tym szybkie pytanie o samą poprawność zestawu: Yamaha RN303 + Indiana Line Tesi 561 - czy to zgra się na zadowalającym poziomie, czy taki zestaw nie bedzie się przegrzewał/wybijał czy jak to nazwać. W cenie 2900 wydaje mi się dość atrakcyjny tylko pytanie o poprawność działania. Edytowano 17 września 2021 przez Kuba Kosiba Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 21 września 2021 Udostępnij Napisano 21 września 2021 Dnia 17.09.2021 o 23:44, Kuba Kosiba napisał: Yamaha RN303 + Indiana Line Tesi 561 - czy to zgra się na zadowalającym poziomie Jest to całkiem przyzwoite połączenie i nie powinieneś być zawiedziony. Dnia 17.09.2021 o 23:44, Kuba Kosiba napisał: W cenie 2900 wydaje mi się dość atrakcyjny Jeżeli jest w pełni sprawny to warto. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Kosiba Napisano 21 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 września 2021 (edytowany) 3 godziny temu, LBX Systemy Audio napisał: Jest to całkiem przyzwoite połączenie i nie powinieneś być zawiedziony. Jeżeli jest w pełni sprawny to warto. Piotr Zestaw nowy niestety mi uciekł. Cóż zostaje jeszcze 550X 🙂 dziękuję za opinie Edytowano 21 września 2021 przez Kuba Kosiba Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 21 września 2021 Udostępnij Napisano 21 września 2021 Charakter brzmienia bardzo podobny jak w serii tesi w 16 metrach poradzi sobie spokojnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Kosiba Napisano 21 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 września 2021 35 minut temu, Kubad napisał: Charakter brzmienia bardzo podobny jak w serii tesi w 16 metrach poradzi sobie spokojnie. Dzięki za odpowiedź. Moze ktoś jeszcze dać znać jakie kabelki do takiego zestawu mają sens? Do każdej kolumny myślę że potrzebować będę około 2.5m Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 września 2021 Udostępnij Napisano 22 września 2021 Moim zdaniem nie była to jakaś super oferta. Jeśli polujesz na amplituner to od modeli RN 602, Onkyo 8250, DRA 800 itp Moim zdaniem Tesi i Nota nie grają tak samo. Tesi jest zdecydowanie bardziej rozdzielcze. Nota 550x zbudowana jest dla zrobienia WOW. Maął kolumna o dośc niskim zejsciu i duzym basie. Ale środek i góra to nie najlepsza część w tych kolumnach. Ale tez cena nie jest wygórowana. Masz jeszcze Melodika BL 40 MKIII Zapraszam na odsłuch Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 22 września 2021 Udostępnij Napisano 22 września 2021 10 godzin temu, Kuba Kosiba napisał: Dzięki za odpowiedź. Moze ktoś jeszcze dać znać jakie kabelki do takiego zestawu mają sens? Do każdej kolumny myślę że potrzebować będę około 2.5m Tutaj klasyka miedź ofc 2,5mm Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Kosiba Napisano 22 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 września 2021 (edytowany) 3 godziny temu, S4Home napisał: Moim zdaniem nie była to jakaś super oferta. Jeśli polujesz na amplituner to od modeli RN 602, Onkyo 8250, DRA 800 itp Moim zdaniem Tesi i Nota nie grają tak samo. Tesi jest zdecydowanie bardziej rozdzielcze. Nota 550x zbudowana jest dla zrobienia WOW. Maął kolumna o dośc niskim zejsciu i duzym basie. Ale środek i góra to nie najlepsza część w tych kolumnach. Ale tez cena nie jest wygórowana. Masz jeszcze Melodika BL 40 MKIII Zapraszam na odsłuch Piotr Wiem, że 602 byłaby idealna ale czasem trzeba iść na kompromis. Doszedłem do wniosku, że wydawanie powyżej 3000 trochę mija się z celem do czysto laickich zastosowań. TV też mam phillipsa za 4000 mimo, że na forach twierdzili, że coś takiego nie wyświetla obrazu. A ja jestem zadowolony. Jeszcze się wstrzymuję z wyborem. A jak wygląda porównanie 303 z 550X kontra Denon N10 z seryjnymi głośnikami? Fajne powystawowe outlety mi pouciekały przez wakacje i to jest teraz jedyna alternatywa w tej półce cenowej. Edytowano 22 września 2021 przez Kuba Kosiba Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 22 września 2021 Udostępnij Napisano 22 września 2021 4 minuty temu, Kuba Kosiba napisał: A jak wygląda porównanie 303 z 550X Zagra to lepiej tylko, że nie ma CD jeżeli piszesz o Yamaha R-N303 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pyy69 Napisano 22 września 2021 Udostępnij Napisano 22 września 2021 A ta yamaha rn303 to nie jest ta , co się wyłącza przy wyższych glośnościach , ponieważ nie radzi sobie z kolumnami 4ohm ??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 września 2021 Udostępnij Napisano 23 września 2021 20 godzin temu, Kuba Kosiba napisał: Wiem, że 602 byłaby idealna ale czasem trzeba iść na kompromis. Doszedłem do wniosku, że wydawanie powyżej 3000 trochę mija się z celem do czysto laickich zastosowań. TV też mam phillipsa za 4000 mimo, że na forach twierdzili, że coś takiego nie wyświetla obrazu. A ja jestem zadowolony. Jeszcze się wstrzymuję z wyborem. A jak wygląda porównanie 303 z 550X kontra Denon N10 z seryjnymi głośnikami? Fajne powystawowe outlety mi pouciekały przez wakacje i to jest teraz jedyna alternatywa w tej półce cenowej. No tylko moim zdaniem to nie jest kompromis. Denon N10 i RN 303 to jednak urządzenia dużo słabsze. Ja bym polecał dozbierać. Inaczej predzej niż później i tak będziesz szukał wymiany. Tak działa audio. 10 godzin temu, Pyy69 napisał: A ta yamaha rn303 to nie jest ta , co się wyłącza przy wyższych glośnościach , ponieważ nie radzi sobie z kolumnami 4ohm ??? Całkiem możliwe. Ale kto do niej podpina duże kolumny, prądożerne, mocne i 4 omowe. To jest ampli to plumkania. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pyy69 Napisano 23 września 2021 Udostępnij Napisano 23 września 2021 Specyfikacjà 303 chyba nie różni się wiele od 602. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Kosiba Napisano 23 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 września 2021 8 godzin temu, S4Home napisał: No tylko moim zdaniem to nie jest kompromis. Denon N10 i RN 303 to jednak urządzenia dużo słabsze. Ja bym polecał dozbierać. Inaczej predzej niż później i tak będziesz szukał wymiany. Tak działa audio. Całkiem możliwe. Ale kto do niej podpina duże kolumny, prądożerne, mocne i 4 omowe. To jest ampli to plumkania. Piotr Czyli w takim razie 303 nie nadaje się do niczego i to błąd produkcyjny czy to tylko takie gadanie jak przy telewizorach gdzie dowiadywałem się że w sumie poniżej 10000 to nic nie świeci albo monitorach graficznych gdzie tylko kalibrowane eizo wyświetlają kolory? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 23 września 2021 Udostępnij Napisano 23 września 2021 3 godziny temu, Pyy69 napisał: Specyfikacjà 303 chyba nie różni się wiele od 602. Ale często specyfikacja nie gra. 602 gra zdecydowanie lepiej i nadaje się do wysterowania trudniejszych kolumn. 303 to przecież podstawowy amplituner yamahy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pyy69 Napisano 23 września 2021 Udostępnij Napisano 23 września 2021 3 godziny temu, Kubad napisał: Ale często specyfikacja nie gra. 602 gra zdecydowanie lepiej i nadaje się do wysterowania trudniejszych kolumn. 303 to przecież podstawowy amplituner yamahy. Czyli 303 niewarta swojej ceny ? Tysiak więcej za 602 to niemało. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 23 września 2021 Udostępnij Napisano 23 września 2021 Warta w zależności od oczekiwań jeżeli ktoś po podstawowym modelu spodziewa się cudów to nie warto. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pyy69 Napisano 23 września 2021 Udostępnij Napisano 23 września 2021 40 minut temu, Kubad napisał: Warta w zależności od oczekiwań jeżeli ktoś po podstawowym modelu spodziewa się cudów to nie warto. Mój pierwszy byłby to stereo sprzęt. Chciałbym aby grało głośno. Basik fajny do klubowych kawałków , trance , house. Wysokie i średnie tony też spoko. Głównie sety klubowe , radio internetowe. Pokój salon 5x5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 września 2021 Udostępnij Napisano 24 września 2021 17 godzin temu, Pyy69 napisał: Specyfikacjà 303 chyba nie różni się wiele od 602. Oj, bardzo. Papier przyjmie wszystko. Posłuchaj obu. Zobaczysz że tylko logo jest wspólne. 15 godzin temu, Kuba Kosiba napisał: Czyli w takim razie 303 nie nadaje się do niczego i to błąd produkcyjny czy to tylko takie gadanie jak przy telewizorach gdzie dowiadywałem się że w sumie poniżej 10000 to nic nie świeci albo monitorach graficznych gdzie tylko kalibrowane eizo wyświetlają kolory? Gra znacznie gorzej od ceny. Żebyśmy się dobrze zrozumieli. Mogę Ci zaproponować cenę na 303 jak najbardziej. Po prostu go nie polecam 9 godzin temu, Pyy69 napisał: Mój pierwszy byłby to stereo sprzęt. Chciałbym aby grało głośno. Basik fajny do klubowych kawałków , trance , house. Wysokie i średnie tony też spoko. Głównie sety klubowe , radio internetowe. Pokój salon 5x5 No i to może braknąć właśnie. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts